reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dzieki za opdowiedzi!

Daga, nie wiem czy widziałaś moje pytanie odnośnie wpływu przyjmowania witaminy B6 na poziom kwasu foliowego. W opisie Magleku przeczytałam, że B6 może wywoływać niedobry kwasu. Czy jest na to jakaś rada? Wystarczy nie przyjmować B6 i kwasu o tej samej porze czy lepiej całkiem zrezygnować z B6?

reklama
Dzieki za opdowiedzi!

Daga, nie wiem czy widziałaś moje pytanie odnośnie wpływu przyjmowania witaminy B6 na poziom kwasu foliowego. W opisie Magleku przeczytałam, że B6 może wywoływać niedobry kwasu. Czy jest na to jakaś rada? Wystarczy nie przyjmować B6 i kwasu o tej samej porze czy lepiej całkiem zrezygnować z B6?
Nie widziałam pytania. Z tego.co widze, to w ulotce jest napisane, że dawka.dobowa przekraczająca 200mg magnezu może powodować niedobory kw foliowego. Zalwcane dawkowanie magleku to 2 tabl na dobe, co daje trochę ponad 100mg magnezu. Czy lekarz kazał ci dawkować inaczej? Jeśli oprocz magnezu suplementujesz dodatkowo kwas foliowy, to tym bardziej nie masz sie czym martwić.

Hej dziewuszki.. dwa dni spóźnienia, bladzioch na teście, boję się ucieszyć, bo poblemy neurologiczne, bo ta biochemiczna. Póki co nie dociera do mnie..

Trzymam kciuki! :D

Nie nadazam z czytaniem, tyle tu tego!

Odnośnie Bromergonu, musiałam przestać brać, bo mdlałam i zasypiałam. Mam naturalnie niskie ciśnienie, więc dla mnie masakra.

Witam w 1 dc! :D

To ja nie wymiotowałam i najgorzej jest pierwszy tydzień, a później już nic kompletnie mi nie było, teraz biorąc drugi raz w ogóle prawie nie miałam skutków ubocznych jakieś minimalne, ale nie przeszkadzające mi w niczym ;) ja to chyba tak oszczędna, że napewno wolałabym najpierw spróbować bromergon ewentualnie później zmiana na coś innego, ale to ja [emoji14]
No ja z dnia na dzień czuje się lepiej tylko ta senność i bezsenność strasznie mnie dobija. Ja nie chciałam ryzykować i wolałam jednak wydać więcej. :)

Poszlam do ogólnego i przedluzyl mi zwolnienie do konca tyg. Na drzwiach gabinetu informacja wielka ze nie wykonuja badan na zyczenie pacjenta i innych lekarzy spoza przychodni. Myślę sobie ups nie przejdzie mi ale co mi szkodzi spytac. I powiedziałam jak jest ze bylam u dermatologa ze zalecil sprawdzic tarczyce. Doktorek z uśmiechem mowi ze to w takim razie on powinien mi dac ten dermatolog. Tak delikatnie odparlam tylko ze to bylo prywtanie i mi nie dal. Zasmial sie i wypisal skierowanie na... Uwaga... Tsh, ft3 i ft4. Ale mi sie udalo.

Załączniki

• IMG_20180731_125254.jpg
    IMG_20180731_125254.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 71
Nam Kochana ❤️ Tobie tez tego zycze, by jak najszybciej się udało i co najważniejsze z happy endem ❤️ Jeju ja w życiu nie pragnęłam niczego innego tak mocno, przykre bardzo ze się nie udało z pierwsza ciąża, bo była bardzo długo wyczekiwana, ale mam nadzieje ze los się do mnie jeszcze uśmiechnie ❤️
Irenko kibicowalam ci z calych sił! wprowadzilas nam tu niezly dreszczyk emocji. kazda z nas ubolewala na fakt jak to sie skonczylo. ale jestesmy tu razem nadal i bedziemy sie wpsierac! tak az wszystkie pozachodzimy:)

reklama
Tak w ogóle witam się w 9dc. Chyba zaczynają się u mnie dni płodne. Trochę mamy stresów ostatnio i to sporych i czuję, że ten cykl nie będzie owocny. Ale będziemy próbować oczywiście. :)

Do góry