reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie, jak odszedł czop w całości, a odchodził od rana po kawałeczku, to maltretowałam sutki i jak mi koło 14 odszedł cały, tak o 23 jechałam ze skurczami co 5 min. Akcja spowolniła w nocy (już zatrzymali mnie w szpitalu) i po 8 szlam na porodówkę z 3 cm, a młody wyszedł przed 13. Więc może już coraz bliżej i sierpnia nie doczekasz ;)

Wiecie co, może to głupie, ale ja zawsze chciałam zeby moja córka urodziła się w maju lub czerwcu [emoji23] nie wiem dlaczego. Jakoś te miesiące takie mi się wydają idealnym czasem na rodzenie córeczki [emoji23][emoji23][emoji23]
Maj jest super [emoji13]
Ja chciałam drugie z lipca i nie wyszło [emoji14] tylko sierpień [emoji23] chociaż kto wie jak będzie, bo czop już odszedł więc zobaczymy co mi dziś ginekolog powie na wizycie [emoji23]poza tym kochana letnie miesiące są super. Dziecka nie musisz grubo ubierać, bo cieplutko :) a przy małym dziecku jest trochę zabawy jak masz ubrać te wszystkie ciuchy, kombinezony itp
Oo dawno ci odszedł ? Który tc ?
Mi jak odszedł wieczorem to na drugi dzien wieczorem bylam juz w szpitalu a w kolejny dzien popołudniu juz mlody byl po drugiej stronie[emoji6]
Hej dziewczyny u mnie pewnie lada chwila zawita ok es więc nawet nie zdążę testować .Na twarzy krostki pojedyncze wyskakują ..piersi nie bolą....
Jakoś passa 2 kresek się zatrzymała:( ..
Bardzo fajny miesiąc na rodzenie to Maj wszystko kwitnie jest pięknie ;) . Mój syn z mają a córka z czerwca . Może z trzecim też się na te miesiące ciepłe uda .
A kiedy termin @ ? Trzymam kciuki oby nie przyszła [emoji6][emoji110][emoji110]
No to u nas lipiec ale 2014. Też gorąco tsk że masakra. Bo lipiec tego roku mniej upalny
U nas caly maj czerwiec lipiec i sierpien 2014 byly takie upalne [emoji6]

Kamilaa Okres wstępnie 28 ale to drugi po poronieniu więc nie wiem czy będzie tak idealnie .. ale myślałam w niedzielę testować jak małpa nie przyjdzie

Ja chciałam drugie z lipca i nie wyszło [emoji14] tylko sierpień [emoji23] chociaż kto wie jak będzie, bo czop już odszedł więc zobaczymy co mi dziś ginekolog powie na wizycie [emoji23]poza tym kochana letnie miesiące są super. Dziecka nie musisz grubo ubierać, bo cieplutko :) a przy małym dziecku jest trochę zabawy jak masz ubrać te wszystkie ciuchy, kombinezony itp
Ja chciałam urodzić blisko swoich urodzin (10 lipca) i idealnie zaszłam w ciążę właśnie z terminem na 29 lipca, ale niestety wyszło jak wyszło, może teraz się uda również na lipiec jak starania zacznę od października to by było w sam raz [emoji14]

A w ciąży można biegać ? [emoji848]
Jesli przed ciążą sie biegalo czy cwiczylo i nie ma zadnych przeciwwskazań to jak najbardziej, mozna robić wszystko tak jak przed ciaza tylko wiadomo ze z umiarem [emoji6]
Ja w ciąży chodziłam prawie codziennie jakies 7-10km często dwa razy dziennie az do tygodnia przed terminem porodu [emoji6]

Witam,
Ja rodzilam w lutym, czerwcu i sierpniu. I doszłam do wniosku, że luty całkiem fajny miesiac na niemowlaka. Pamietam, jak nas wypuszczali ze szpilata to taka burza śnieżna szalała.
Przy pierwszym (ale ja miałam szew i rozwarcie) tylko mi go zdjeli, zszedł czop, sluz z krwią i był zzybki poród. Z córką nie odszedł czop a z synem ostatnim schodzil baaardzo długo i obficie.

Mi też księżyc dziś dokuczał a dopiero peł oa przed nami.

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki, jak byłam na lipcówkach to każda prawie dziewczyna miała badania prenatalne i test PAPPA, a u nas kompletnie tego nie ma, jest dokładniejsze USG robione przez lekarza prowadzącego, ale to tyle, nie ma go na liście lekarzy certyfikowanych do badań prenatalnych więc tak naprawdę to nie badanie prenatalne z jedynie u nas w okolicy robi jeden lekarz prawdziwe prenatalne prywatnie i chciałam Was zapytać robicie badania prenatalne czy nie ? Czy tylko zwykłe USG u lekarza prowadzącego ? Nie pytam o badania 3D i 4D tylko konkretnie prenatalne

Do góry