reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja wam powiem ze sama tak bardzo sie nakrecalam jeszcze w zeszlym cyklu. Teraz totalny luz bo juz mi siadalo to wszystko na glowe. Ja mam juz wybrane imie, przegladalam z milion razy ubranka ktore mi zostały po synku, mam nawet wybrany wozek jaki bym chciała dla malenstwa...

I cos w tym jest, jak sie nie mysli to bach i jest (wiem co mowie bo przy synku nawet nie myślałam ze kiedykolwiek chce miec dzieci[emoji57]) a jak sie czlowiek tylko na tym skupia to nie wychodzi. Ojjj jaka bylam naiwna jak myslalam w zeszłym roku 1cykl i bedzie... ahaaa..
Ja też zanim zaszłam w ciążę mialam wybrane imiona, wózek (koniec końców jest inny [emoji23]). To akurat chyba normalne że tak planujemy i myślimy :)
Chcemy się od razu do tego przygotować :) mieć wszystko zaplanowane, obmyślone. Niestety nie zawsze jest tak szybko jakbyśmy chciały, ale na pewno w końcu się uda każdej :*

reklama
@IrenaX musimy wietrzenie główek zrobić a za jakiś czas będziemy śmiały się z tego że tak się nakrecalysmy;) najgorsze jest chyba otoczenie z głupimi pytaniami typu "kiedy u was będzie dziecko" "już chyba pora ", i jak dowiem się że ktoś jest w ciąży a się nie starał albo co gorsza nie chciał to coś mi się robi....

Wybaczcie moje nie ogarniecie jeszcze w wątku, nadrobic was nie zdolam [emoji14]
Dlugo sie staracie? Macie jakies konkretne badania za soba ? Mierzycie ptc zeby wiedxiec kiedy owu ?

Wybaczcie moje nie ogarniecie jeszcze w wątku, nadrobic was nie zdolam [emoji14]
Dlugo sie staracie? Macie jakies konkretne badania za soba ? Mierzycie ptc zeby wiedxiec kiedy owu ?
U mnie kończy się 21 cykl starań (wcześniejsze cykle były 40-80dniowe także już od bardzo dawna się staramy). Leczę się póki co na tarczyce, efekty leczenia są już od dawna. Badanie na które koniecznie musimy iść to badanie nasienia. Temperatury nie mierze, za dużo presji. Najlepiej mieć 'czysty' umysł przy staraniach.

U mnie kończy się 21 cykl starań (wcześniejsze cykle były 40-80dniowe także już od bardzo dawna się staramy). Leczę się póki co na tarczyce, efekty leczenia są już od dawna. Badanie na które koniecznie musimy iść to badanie nasienia. Temperatury nie mierze, za dużo presji. Najlepiej mieć 'czysty' umysł przy staraniach.
Ojej to wy juz długo sie staracie [emoji45] przykro mi [emoji20] mam nadzieje ze wkoncu zaskoczylo i sie wam udało [emoji110]
A wcześniej nie robiliscie badan nasienia ?
Przy tak długich cyklach masz naturalnie owu czy stymulacja ?
U mnie dopiero 2 cykl starań. Dziś 22 dc, czekam na testowanie za jakieś 5-6 dni.
U mnie ten sam dc dzis [emoji6] ale u mnie testowanie wcześniej bo we wtorek [emoji6]
No i u mnie troche wiecej cykli [emoji58]

Ja mierze temperaturę duzo mi to daje, wiem jak dluga mam fazę lutealna, mam jakies pojecie o tym kiedy owu byla owu bo na bóle okoloowulacyjne u mnie nie ma co liczyc bo te dwie oznaki wystepuja u mnie zawsze Rtylko jednego dnia w 12dc [emoji6] a owu miewam czasem w 13dc tak jak teraz lub nawet w 17dc [emoji57]

Ojej to wy juz długo sie staracie [emoji45] przykro mi [emoji20] mam nadzieje ze wkoncu zaskoczylo i sie wam udało [emoji110]
A wcześniej nie robiliscie badan nasienia ?
Przy tak długich cyklach masz naturalnie owu czy stymulacja ?U mnie ten sam dc dzis [emoji6] ale u mnie testowanie wcześniej bo we wtorek [emoji6]
No i u mnie troche wiecej cykli [emoji58]

Ja mierze temperaturę duzo mi to daje, wiem jak dluga mam fazę lutealna, mam jakies pojecie o tym kiedy owu byla owu bo na bóle okoloowulacyjne u mnie nie ma co liczyc bo te dwie oznaki wystepuja u mnie zawsze Rtylko jednego dnia w 12dc [emoji6] a owu miewam czasem w 13dc tak jak teraz lub nawet w 17dc [emoji57]
Nie robiliśmy badań, dopiero mamy zamiar ale zobaczymy bo mogłam w tym cyklu zaskoczyć. Bo mieliśmy się nie starać w tym cyklu ale jakoś tak zaszaleliśmy akurat w owulacje. [emoji23] Cykle już mam normalne 27-28 dniowe. Owulacje występują naturalnie. ;)

Mi wystarczy fakt, że owulacje są. ;) Jakoś tak podchodzimy razem z narzeczonym na luzie, bo inaczej byśmy oszaleli, trochę już mamy za sobą mierzenia temperatury, testów owulacyjnych itp. Kochamy się kiedy mamy na to ochotę, a nie wtedy kiedy trzeba bo owulacja, jakoś źle bym się z tym czuła. Ale każdy robi tak jak uważa za słuszne i racjonalne. :) Tutaj nie ma lepszych i gorszych strategii, byle człowiek był spokojny. :)

reklama
Nie robiliśmy badań, dopiero mamy zamiar ale zobaczymy bo mogłam w tym cyklu zaskoczyć. Bo mieliśmy się nie starać w tym cyklu ale jakoś tak zaszaleliśmy akurat w owulacje. [emoji23] Cykle już mam normalne 27-28 dniowe. Owulacje występują naturalnie. ;)
Aa rozumiem tylko troszke sie zdziwiłam ze dopiero teraz bedziecie robic te badanie [emoji57] jak u nas nie zaskoczylo teraz to moze w przyszłym miesiacu chcialabym zeby tz poszedl na to badanie, bo to nie ma co czekać jesli wyjdzie cos nie tak(tfu tfu) to beda kolejne zmarnowane miesiace suplementow i poprawy..

Ale trzymam kciuki zeby was to badanie ominęło i byly piękne dwie kreski [emoji110]

Do góry