reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Migdalove podziwiam Cię ja chyba bym oszalała :o
@Kamilllla witam :) ja mierze temperaturę teraz 3 cykl a staramy się od 7 cykli, mierze temperaturę bo wtedy wiem że prawdopodobnie była owu i kiedy mogę się spodziewać @ bo zawsze przed ok 2-3
Dni spada temperatura i wiem że przyjdzie ... Teraz będzie
Drugi cykl z luteina bo coś cykle zaczęły mi szaleć ale już po tym pierwszym cyklu z luteiną zauważyłam poprawę, w sierpniu wybieram się do endokrynologa bo prolaktyne mam 27,85 a gin nic z tym nie robi i czekamy nadal....

reklama
@Migdalove podziwiam Cię ja chyba bym oszalała :o
@Kamilllla witam :) ja mierze temperaturę teraz 3 cykl a staramy się od 7 cykli, mierze temperaturę bo wtedy wiem że prawdopodobnie była owu i kiedy mogę się spodziewać @ bo zawsze przed ok 2-3
Dni spada temperatura i wiem że przyjdzie ... Teraz będzie
Drugi cykl z luteina bo coś cykle zaczęły mi szaleć ale już po tym pierwszym cyklu z luteiną zauważyłam poprawę, w sierpniu wybieram się do endokrynologa bo prolaktyne mam 27,85 a gin nic z tym nie robi i czekamy nadal....
O tak w mierzeniu temperatury jest fajne to ze wiadomo kiedy powinna byc @. U mnie spada albo dzien przed albo w dzien @. No i juz z wyprzedzeniem przynajmniej wiadomo kiedy tej @ sie spodziewać[emoji57] tym bardziej ze u mnie owu w roznych dc i przez to cykle 25-29dni [emoji57]
U nas teraz koncowka 9cs..

Prolaktyne to masz chyba tak przy górnej granicy [emoji848]

@IrenaX musimy wietrzenie główek zrobić a za jakiś czas będziemy śmiały się z tego że tak się nakrecalysmy;) najgorsze jest chyba otoczenie z głupimi pytaniami typu "kiedy u was będzie dziecko" "już chyba pora ", i jak dowiem się że ktoś jest w ciąży a się nie starał albo co gorsza nie chciał to coś mi się robi....
Dokładnie, mnie co rusz ktoś pyta, jest to już bardzo irytujące... ze już czas, ze lata lecą bla bla, ale co ja na to mogę na to... gdyby wiedzieli jak ranią takimi słowami, co wtedy czuje:(

Wybaczcie moje nie ogarniecie jeszcze w wątku, nadrobic was nie zdolam [emoji14]
Dlugo sie staracie? Macie jakies konkretne badania za soba ? Mierzycie ptc zeby wiedxiec kiedy owu ?
Tak, staram się 1,5 roku, hormony w normie, cykle miałam monitorowane 3 z rzędu i pęcherzyk jest i pęka, a ciąży dalej brak. Biore tylko kwas i wiesiołka, dodatkowo od 3 cykli używać żelu conceive plus. W tym cyklu robiłam testy owu i pokryły mi się z kalendarzykiem;) mamy zlecone badanie nasienia, ale nie możemy zgrać się z terminem :sad: teraz czekam cierpliwie do @

O tak w mierzeniu temperatury jest fajne to ze wiadomo kiedy powinna byc @. U mnie spada albo dzien przed albo w dzien @. No i juz z wyprzedzeniem przynajmniej wiadomo kiedy tej @ sie spodziewać[emoji57] tym bardziej ze u mnie owu w roznych dc i przez to cykle 25-29dni [emoji57]
U nas teraz koncowka 9cs..

Prolaktyne to masz chyba tak przy górnej granicy [emoji848]
Ja temp. nigdy nie mierzyłam, nie znam się na tym, ale zawsze czuje kiedy występuje owu, bo jajnik mnie mega kłuje. A cykle tez mam 25-29 dni, wcześniej miałam co 28 dni a teraz różnie

Ja temp. nigdy nie mierzyłam, nie znam się na tym, ale zawsze czuje kiedy występuje owu, bo jajnik mnie mega kłuje. A cykle tez mam 25-29 dni, wcześniej miałam co 28 dni a teraz różnie
Wiesz co ja sie sugerowalam tym bolem jajnika ze to na pewno owu tylko ze u mnie ten ból w kazdym cyklu wystepuje w 12dc a owu wystepuje później.
Skoro masz tak jak ja cykle 25-29 dni to tez pewnie masz owu w roznych dniach, i wtedy w tych konkretnych dniach czujesz jajnik ?

Dziewczyny pytanko: jakie suplementy polecacie dla mężczyzny na poprawę nasienia ? Tak zeby w między czasie trochę podreperować żołnierzyki :rolleyes:

reklama
Dziewczyny pytanko: jakie suplementy polecacie dla mężczyzny na poprawę nasienia ? Tak zeby w między czasie trochę podreperować żołnierzyki :rolleyes:
Fertilman, dziewczyny na innym forum polecaly. Oczywiscie taka "poprawa" nasienia suplementami trwa okolo 3msc.
Dla mnie 1,5 roku to juz wieczność, mysle ze w tym czasie jeśli nie będę w ciąży to juz będę szykowała sie do in vitro. Staramy sie tak okolo od października i juz jestem mega zdołowana, nie dam rady starać się 5 lat... @IrenaX a Wy w ogóle bierzecie pod uwagę inseminacje lub in vitro? A jak wyniki męża?
To tak jak my, tez zaczelismy w październiku i to juz mi sie wydaje długo..

Do góry