Trzymamy mocno!! na pewno będzie wszystko dobrze, ale może dla pewności idź zrobić betę i powtórz za kilka dni żeby się upewnić czy dobrze przyrasta? Będziesz spokojniejsza. Długo się staraliscie o drugą dzidzię?Czekam na wieczór :-) termin wychodzi z kalkulatora online na 25 grudnia :-) naprawdę mam nadzieje ze się uda tym razem :-) marze o córce ale syn tez może być ,byleby zdrowe :-) a syn będzie miał w listopadzie 8 lat :-) teraz trzymam kciuki za ciebie i resztę dziewczyn! A wy trzymajcie za mnie proszę ! :-))
reklama
Witajcie,
Jakie testy owulacyjne polecacie?
I również pytanie... Może wyjdę na głupia ale naprawdę nie wiem jak mierzyć i od kiedy do kiedy temperature? Jakim termometrem najlepiej
Temperaturę zaraz po @ zacząć i w zasadzie można do końca cyklu, jeśli chcesz się dowiedzieć czy przyjdzie następna @ czy jest ciąża. Termometr najlepiej z 2 miejscami po przecinku. Są takie typowo do tego celu np microlife, kardioline, geratherm basal to te co miałam do tej pory. Tu jest fajna strona jak prowadzić obserwacje Link do: Metoda Rötzera - INER
Zuza1988
Aktywna w BB
No i tu jest właśnie problem ,bo w Niemczech niema takiego latania na betę i wgl badań prywatnie ,na życzenie :-/ wiec muszę się uzbroić w cierpliwość hihi aaa i staramy się od lipca ale na luzieTrzymamy mocno!! na pewno będzie wszystko dobrze, ale może dla pewności idź zrobić betę i powtórz za kilka dni żeby się upewnić czy dobrze przyrasta? Będziesz spokojniejsza. Długo się staraliscie o drugą dzidzię?
A no to w takim razie faktycznie pozostaje cierpliwość, podziwiam bo wyobrażam sobie że nie możesz usiedzieć z emocji, przynajmniej ja bym tak miała na pewno to czekamy z niecierpliwością na relację z zakomunikowania facetowi że będzie tatusiem)) a miałaś jakieś symptomy czy po prostu brak @?No i tu jest właśnie problem ,bo w Niemczech niema takiego latania na betę i wgl badań prywatnie ,na życzenie :-/ wiec muszę się uzbroić w cierpliwość hihi aaa i staramy się od lipca ale na luzie
ForgetMeeNot
Fanka BB :)
Najlepiej min. 10dpo ale powinno się w terminie @ jak nie przyłazi, chociaż wiem, że ciężko wytrzymaćKiedy mogę zatestowac?
Ja po cichu gratuluję, plus jak ta lala może było zbyt wcześnie. Każda z nas jest inna.Dziewczyny zrobiłam dziś rano drugi test 6 dni po terminie @ ,przypomnę ze we wt lekarka nie zobaczyła kompletnie nic :-( wizyta dopiero 8 maja zwariuje do tego czasu :-(((
Witaj to ja jestem 3 lata starsza i też dopiero w tym roku postanowiliśmy się starać o dziecko nie jesteś sama. Ja dzisiaj od gina dodatkowo do kwasu foliowego i wit D dostała, Femibion Natal 1. Trzymam kciuki za owocny cyklDziękuję ja też pierwszy raz udzielam się na forum, wcześniej czytałam temat na netkobietach, ale chyba umarł śmiercią naturalną akurat jak chciałam się dołączyć może trochę się przedstawię - mam na imię Ewelina i mam 31 lat (wiem, trochę późno wzięlam się za "robotę", ale tak wyszło że akurat teraz poznałam odpowiedniego faceta i naprawdę poczułam że to TEN moment), nie mam jeszcze dzieci. Nie zabezpieczamy się dopiero od 2 cykli i powiem szczerze, że myślałam że łatwiej jest zajść w ciążę, a tu okazuje się że jednak kiedy się tego naprawdę chce to wcale nie jest tak rózowo byłam ostatnio u ginekologa powiedzieć i o swoich planach i wstępnie nie mam przeciwskazań (wstępnie, bo nie miałam dokładnych badań, tylko standardowe badanie ginekologiczne plus usg jajników) zobaczyy jak to będzie dalej. Od miesiąca biorę witaminy z kwasem foliowym, ale poza tym nie wprowadziłam żadnych zmian, żyję jak dotychczas Tyle o mnie, bo zaraz się rozpiszę na pół strony a Wy dziewczyny długo się staracie? Bierzecie jakieś "wspomagacze"? Słyszałam że olej z wiesiołka jest dobry lub tabletki ziołowe Costangus, aczkolwiek jeszcze tego nie probowałam.
@ForgetMeeNot daj znać jak po wizycie, jestem ciekawa twoich wrażeń i opini
Ja już po wizycie u gina. Miałam iść na 19.40 ale zadzwonili do mnie, że zwolniła im się godzina, a że ja akurat kończyłam pracę to chętnie skorzystałam. Co do samej wizyt. Nooooo powiem, że doktor baaaardzo pozytywnie mnie zaskoczył abstrahując od faktu, że jest przystojny to :- pierwszy raz spotkałam tak bardzo rzeczowego lekarza i nie miałam stresu, że to facet wszystko naprawdę bardzo dokładnie tłumaczył od podstaw, jakie kroki, co i jak, jak to wszystko powinno wyglądać itp. Zrobił cytologię, normalne badanie i usg. Jeśli chodzi o usg to tak. Jestem w 13dc - pęcherzyk na prawym jajniku 18 mm i wg gina jutro powinna być owulacja - zobaczymy. Jajniki i macica ok. Endometrium mam bardzo, bardzo ładne jak to określił Co mnie zmartwiło to mam małego mięśniaka na macicy, ale w miejscu które nie ma wpływu na możliwość zajścia i na samą ciążę i mam się tym nie przejmować i kontrolować to raz w roku....
Jutro idę na badania - zlecił mi te pod kątem diagnostyki chorób tarczycy , czyli: TSH, FT4, FT3, anty TPO, anty TG oraz dodatkowo prolaktynę i badania pod toksoplazmozę i cytomegalię. Jutro rano zrobię, po 15 wyniki, a do gina idę w sobotę na 8.30. Wcisnął mnie między pacjentkami. Generalnie ogólne wrażenie mega pozytywne
Najlepiej min. 10dpo ale powinno się w terminie @ jak nie przyłazi, chociaż wiem, że ciężko wytrzymać
Ja po cichu gratuluję, plus jak ta lala może było zbyt wcześnie. Każda z nas jest inna.
Witaj to ja jestem 3 lata starsza i też dopiero w tym roku postanowiliśmy się starać o dziecko nie jesteś sama. Ja dzisiaj od gina dodatkowo do kwasu foliowego i wit D dostała, Femibion Natal 1. Trzymam kciuki za owocny cykl
Hehe no właśnie, tak to jest że każdy w swoim tempie idzie przez życie, moje koleżanki już dawno mają odchowane dzieci a ja dopiero teraz poczułam się
Ja już po wizycie u gina. Miałam iść na 19.40 ale zadzwonili do mnie, że zwolniła im się godzina, a że ja akurat kończyłam pracę to chętnie skorzystałam. Co do samej wizyt. Nooooo powiem, że doktor baaaardzo pozytywnie mnie zaskoczył abstrahując od faktu, że jest przystojny to :- pierwszy raz spotkałam tak bardzo rzeczowego lekarza i nie miałam stresu, że to facet wszystko naprawdę bardzo dokładnie tłumaczył od podstaw, jakie kroki, co i jak, jak to wszystko powinno wyglądać itp. Zrobił cytologię, normalne badanie i usg. Jeśli chodzi o usg to tak. Jestem w 13dc - pęcherzyk na prawym jajniku 18 mm i wg gina jutro powinna być owulacja - zobaczymy. Jajniki i macica ok. Endometrium mam bardzo, bardzo ładne jak to określił Co mnie zmartwiło to mam małego mięśniaka na macicy, ale w miejscu które nie ma wpływu na możliwość zajścia i na samą ciążę i mam się tym nie przejmować i kontrolować to raz w roku....
Jutro idę na badania - zlecił mi te pod kątem diagnostyki chorób tarczycy , czyli: TSH, FT4, FT3, anty TPO, anty TG oraz dodatkowo prolaktynę i badania pod toksoplazmozę i cytomegalię. Jutro rano zrobię, po 15 wyniki, a do gina idę w sobotę na 8.30. Wcisnął mnie między pacjentkami. Generalnie ogólne wrażenie mega pozytywne
Hehe, no właśnie tak to w życiu jest że każdy w innym czasie jest gotowy na bycie mamą Jeśli dobrze pójdzie to będziem razem testować Jeśli chodzi o mięśniaka to się nie martw, moja koleżanka tez miała i sam jej się wchłonął, w ogóle nie miał wpływu na ciążę. A Ty byłaś na wizycie prywatnej czy na nfz? Bo kurcze ja byłam na nfz i nie zlecił takich badań, po prostu kazał działaćNajlepiej min. 10dpo ale powinno się w terminie @ jak nie przyłazi, chociaż wiem, że ciężko wytrzymać
Ja po cichu gratuluję, plus jak ta lala może było zbyt wcześnie. Każda z nas jest inna.
Witaj to ja jestem 3 lata starsza i też dopiero w tym roku postanowiliśmy się starać o dziecko nie jesteś sama. Ja dzisiaj od gina dodatkowo do kwasu foliowego i wit D dostała, Femibion Natal 1. Trzymam kciuki za owocny cykl
ForgetMeeNot
Ja u gina na NFZ byłam tylko raz i powiedziałam sobie, że to pierwszy i ostatni. Może źle trafiłam. Od lat chodzę prywatnie ale nigdzie nie osiadłam na stałe, zaliczałam dwie trzy wizyty ale już na pierwszej miałam wątpliwości, a teraz chyba pierwszy raz mogę powiedzieć, że w końcu znalazłam swojego ginekologa. Mam nadzieje, że po kolejnych wizytach nie zmienię zdania.Hehe, no właśnie tak to w życiu jest że każdy w innym czasie jest gotowy na bycie mamą Jeśli dobrze pójdzie to będziem razem testować Jeśli chodzi o mięśniaka to się nie martw, moja koleżanka tez miała i sam jej się wchłonął, w ogóle nie miał wpływu na ciążę. A Ty byłaś na wizycie prywatnej czy na nfz? Bo kurcze ja byłam na nfz i nie zlecił takich badań, po prostu kazał działać
Narazie mam się nie stresować tym mięśniakiem
Czyli taki sam schemat działania, też dostałam od niego te same badania i te same witaminki, teraz po czasie i po wszystkich wynikach mam tego trochę więcej do łykania 2 cykle monitorował mi owulacje, jak się okazało, że pecherzyki nie pękają to zaczęliśmy działać z wspomagać ami. I tak latam do niego od stycznia po 2-3 razy w miesiacu ale serio lubię te wizyty i to też mój pierwszy facet ginekolog i nie zamienię go już na żadną kobietę, bo to lekarz do rany przyłóż. I rozwala mnie to, że mimo, że ma tyle pacjentek to pamięta, co i jak bez zaglądania w karte Zawsze przyjmie, nawet jak nie jest się zapisaną, zawsze telefon odbierze, a jak nie to oddzwoni. Cieszę się, że Tobie też się podoba, serio jesteś w dobrych rękach. A co do przystojności to Ci pisałam i ostrzegałamNajlepiej min. 10dpo ale powinno się w terminie @ jak nie przyłazi, chociaż wiem, że ciężko wytrzymać
A co do mięśnia, to nie przejmuj się, moja siostra ma kilka i donosiła zdrowe dzieci. Jak faktycznie są w miejscach, które nie przeszkadzają to nie ma problemu. Mi wykrył jako jedyny, że mam macie łukowatą,czy jakoś tak, ale to też podobno nie powinno przeszkadzać.
flor87
Hej :-) witaj ;-))jestes w moim wieku ;-) tez nie mam jeszcze dzieciatka :-) teraz moj 6 cykl staran :-) zobaczymy co z niego wyjdzie niedlugo :-)Dziękuję ja też pierwszy raz udzielam się na forum, wcześniej czytałam temat na netkobietach, ale chyba umarł śmiercią naturalną akurat jak chciałam się dołączyć może trochę się przedstawię - mam na imię Ewelina i mam 31 lat (wiem, trochę późno wzięlam się za "robotę", ale tak wyszło że akurat teraz poznałam odpowiedniego faceta i naprawdę poczułam że to TEN moment), nie mam jeszcze dzieci. Nie zabezpieczamy się dopiero od 2 cykli i powiem szczerze, że myślałam że łatwiej jest zajść w ciążę, a tu okazuje się że jednak kiedy się tego naprawdę chce to wcale nie jest tak rózowo byłam ostatnio u ginekologa powiedzieć i o swoich planach i wstępnie nie mam przeciwskazań (wstępnie, bo nie miałam dokładnych badań, tylko standardowe badanie ginekologiczne plus usg jajników) zobaczyy jak to będzie dalej. Od miesiąca biorę witaminy z kwasem foliowym, ale poza tym nie wprowadziłam żadnych zmian, żyję jak dotychczas Tyle o mnie, bo zaraz się rozpiszę na pół strony a Wy dziewczyny długo się staracie? Bierzecie jakieś "wspomagacze"? Słyszałam że olej z wiesiołka jest dobry lub tabletki ziołowe Costangus, aczkolwiek jeszcze tego nie probowałam.
reklama