reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja bym nie wytrzymała i zrobiła juz 10 innych testów :)
Chcę zrobić z porannego moczu, żeby ten wynik był jak najbardziej miarodajny :)
I rozbudziła się u mnie nadzieja, nie chcę za szybko się rozczarować. Pocieszę się do jutra tym "może" :)

reklama
Trzymam kciuki!!! Nie mniej jednak u mnie tym razem oraz poprzednim tez pękły dwa jajeczka a ciązy nie było... no chyba ze teraz będzie ;)
to trzymam kciuki żeby było cos :) ja miałam taka sama sytuacje ze starsza corka tez zaszkam jak była podwojna owu i z synem tez niestety urodziłam w 24 tygodniu i młody nieprzezyl z mladsza corka niewiem jak było czy podwojna czy nie :) czasem mam wrazenie ze tylko wtedy zachodzę w ciaze :) z synem tez miałam monitoring i 11 cykli staran a mlodsza po roku staran

Udało po pierwszym roku starań ale w ciąży byłam tylko do 8 tygodnia. Ogólnie u nas właściwie badania są wszystkie ok, nasienie dobre. Owulacje mam co miesiąc, potwierdzoną już milionem monitoringów. Jakiś czas temu trafiliśmy do lekarki która już typowo się specjalizuje w leczeniu niepłodności. Kazała mi zrobić różne badania a między innymi amh czyli rezerwę komórek jajowych. Wyszła ona dosyć nisko więc lekarka uznała, że nie ma co już czekać i trzeba przyśpieszyć te działania. Plan jest taki, że następny cykl spróbujemy stymulowany, jak nic nie wyjdzie to zrobimy drożność jajowodów i po drożności przez 6 cykli podobno szanse się znacznie zwiększają. Ale jeżeli i to by nie pomogło to zostaje już tylko invitro w perspektywie jakoś na jesieni.
Wczoraj zapytałam mojego M czy jak się nam nie uda, czy chciałby spróbować invitro. Jesteśmy katolami, więc w myśl kościoła nie powinniśmy. Odpowiedział, że nie. Natomiast ja bym się zdecydowała, ponieważ chęć posiadania drugiego dziecka jest u mnie przeogromna. Pierwszego syna urodziłam mając 18 lat, więc nie nacieszyłam się maluszkiem, bo ciągle byłam w biegu, dziecko, szkoła - uczyłam się w innym mieście i dojazdy zajmowały mi ogrom czasu. Kasy nie było, także nie mogłam sobie pozwolić na zbyt wiele dla maluszka. Wiem, że dużo straciłam w tamtym czasie. Teraz jestem na zupełnie innym etapie życia i chciałabym zorganizować wszystko inaczej - po mojemu.

Wczoraj zapytałam mojego M czy jak się nam nie uda, czy chciałby spróbować invitro. Jesteśmy katolami, więc w myśl kościoła nie powinniśmy. Natomiast ja bym się zdecydowała, ponieważ chęć posiadania drugiego dziecka jest u mnie przeogromna. Pierwszego syna urodziłam mając 18 lat, więc nie nacieszyłam się maluszkiem, bo ciągle byłam w biegu, dziecko, szkoła - uczyłam się w innym mieście i dojazdy zajmowały mi ogrom czasu. Kasy nie było, także nie mogłam sobie pozwolić na zbyt wiele dla maluszka. Wiem, że dużo straciłam w tamtym czasie. Teraz jestem na zupełnie innym etapie życia i chciałabym zorganizować wszystko inaczej - po mojemu.

Masz już jedno dziecko więc mam nadzieję i życzę Wam tego aby udało się naturalnie i abyś nie musiała z invitro korzystać. Ja też bym wolała zajść w ciążę naturalnie, pewnie jak każdy. Ale jeżeli okaże się to nie możliwe to nie będę czekać aż ta rezerwa komórkowa spadnie mi do zera tylko spróbuję z invitro. Mam jednak dużą nadzieję i wiarę, że do wakacji zaskoczy naturalnie.

Ciekawe ile w tym prawdy. Tak czy inaczej my pijemy głównie wodę i soki, a rzadko napoje a tym bardziej gazowane napoje.
1519210532-20ff0ecf672ec167-aaaaaa.png

Masz już jedno dziecko więc mam nadzieję i życzę Wam tego aby udało się naturalnie i abyś nie musiała z invitro korzystać. Ja też bym wolała zajść w ciążę naturalnie, pewnie jak każdy. Ale jeżeli okaże się to nie możliwe to nie będę czekać aż ta rezerwa komórkowa spadnie mi do zera tylko spróbuję z invitro. Mam jednak dużą nadzieję i wiarę, że do wakacji zaskoczy naturalnie.
Trzymam kciuki!!

reklama

Dokładnie! Masz juz jedno dziecko więc z kolejnym tez powinno się uda naturalnie z tym ze moze to trochę potrwac..
Mnie natomiast nie udało się zajsc w ciązę ani razu a staramy się 16 cykli :(

Do góry