reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dzisiaj jest 6dpo i właśnie mam dziwne parcie na pęcherz, i takie też dla mnie dziwne uczucie w brzuchu, którego jeszcze nie miałam. No ze śluzem też jakoś dziwnie, bo w owulacje miałam go ogrom, potem taka cisza dwa dni i teraz znowu nawał śluzu płodnego. No i poza tym bardzo szybko objawy na @.
Bardzo ładnie to wszystko wygląda :) kciukasy zaciśnięte :)
a ja dzisiaj 5dpo i też mam jakieś dziwne uczucie w brzuchu, jakby rozpychania....piersi bolą straaaaasznie, brzuch jak na @ do tego czuję jajniki na zmianę i ból w krzyżu....

reklama
Bardzo ładnie to wszystko wygląda :) kciukasy zaciśnięte :)
a ja dzisiaj 5dpo i też mam jakieś dziwne uczucie w brzuchu, jakby rozpychania....piersi bolą straaaaasznie, brzuch jak na @ do tego czuję jajniki na zmianę i ból w krzyżu....
U mnie piersi średnio dają o sobie znać, czasami mam wrażliwe sutki ale póki co nie jest to nawet jak kilka dni przed @. No i 3dpo zaraz wylazły mi pryszcze, co też jest dziwne bo zazwyczaj przed okresem tydzień wychodziły. Ciekawie to wszystko się zapowiada. :D

Prawdę mówiąc liczyłam na to, że poczekamy sumiennie chociaż do sierpnia ale oczywiście jak to u nas. [emoji23] Tak czy inaczej będziemy cieszyć się jak jednak się udało. Wszystko do ogarnięcia. :) No a w dzień ślubu byłabym w 17tc. Ale na szczęście moja suknia ma opcje powiększenia lekkiego. ;p
W to jeszcze brzuszek może wcale nie być duży :*
Poza tym najważniejsze żebyście w końcu mieli tego uprawnionego bąbla ! :*

W to jeszcze brzuszek może wcale nie być duży :*
Poza tym najważniejsze żebyście w końcu mieli tego uprawnionego bąbla ! :*

Mam nadzieję, że nie będzie duży. Bo w pierwszej ciąży tej pozamacicznej szybko nabrałam brzucha, kilogramów. Dlatego trochę się martwię. Ale w razie czego to mam sukienkę na poprawiny, jest zwiewna. :D

@ForgetMeeNot wolę nastawić się na nie i ewentualnie się zaskoczyć :-) nie robię sobie nadziei bo piersi raz bolą raz nie albo tylko mrowia a np następnego dnia swedza :p i tak od owulacji..... Ale to może być wina luteiny właśnie o tym czytałam

Mam nadzieję, że nie będzie duży. Bo w pierwszej ciąży tej pozamacicznej szybko nabrałam brzucha, kilogramów. Dlatego trochę się martwię. Ale w razie czego to mam sukienkę na poprawiny, jest zwiewna. :D
Bo może woda Ci się w organizmie zatrzymała ?
Ja Ci powiem że brzuch mam mniejszy w tej ciąży o dziwo niż miałam z synem. Na początku tak tylko wystrzelił że się wydawało że jak będzie tak rósł to będzie na koniec dwa razy większy, ale najpierw staną, potem bardzo powoli rósł. W ciągu ostatnich tygodni mocno strzelił, ale nadal jest mniejszy niż z synem. Także nie ma reguły :D nie stresuj się niepotrzebnie na zapas :*

@ForgetMeeNot wolę nastawić się na nie i ewentualnie się zaskoczyć :-) nie robię sobie nadziei bo piersi raz bolą raz nie albo tylko mrowia a np następnego dnia swedza :p i tak od owulacji..... Ale to może być wina luteiny właśnie o tym czytałam
U mnie w cyklu w którym zaszłam w ciążę nie było żadnej różnicy odnośnie bólu piersi niż przy normalnych cyklach gdzie @ przychodziła :)

@ForgetMeeNot mam nadzieję, że ten cykl jest Twój! I ze będziesz musiała szybko wrócić do Pani doktor;) no i miałabyś fajny prezent urodzinowy :)
Ten cykl na totalnym luzie. Odrzuciłam wszystkie leki, oprócz witamin, euthyroxu i wiesiołka. Będzie co ma być. W tym cyklu dowiemy się co u mojego męża i to jest najważniejsze, nie nastawiam się na ciążę ;) ten cykl to ma być przyjemność ;) a nie sex z "zegarkiem w ręku" ;)
@Magda 2791 to trzymam kciuki za jutro, potrzebujemy tu 2 kreseczek, bo już ok tydzień nowe kreseczki się nie pojawily;):)
@Migdalove fajnie będzie jak wyjdzie właśnie wtedy, kiedy nie jesteś nakręcona, że to musi być akurat w tym cyklu. Życzę Ci żeby objawy, które czujesz to było właśnie TO❤️ dzidziuś na dzień dziecka ❤️

reklama
Bo może woda Ci się w organizmie zatrzymała ?
Ja Ci powiem że brzuch mam mniejszy w tej ciąży o dziwo niż miałam z synem. Na początku tak tylko wystrzelił że się wydawało że jak będzie tak rósł to będzie na koniec dwa razy większy, ale najpierw staną, potem bardzo powoli rósł. W ciągu ostatnich tygodni mocno strzelił, ale nadal jest mniejszy niż z synem. Także nie ma reguły :D nie stresuj się niepotrzebnie na zapas :*
Do chwili operacji przytyłam 15 kg, startowałam z wagą 42kg. Później dwa lata męczyłam się z tą wagą, nie miałam motywacji żeby schudnąć. No i teraz waze 48kg, schudłam 9kg w 4-5 miesiący tej diety od lekarza. :) teraz właśnie widzę jak przed @ zbiera mi się woda w organizmie bo brzuch lekko odstaje i taki właśnie inny jest.

Do góry