reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
hej dziewczyny u mnie wszystko ok zadnych obiawow ciążowych nie mam poza faktycznie bolącymi piersiami ale przy dotyku i mrowieniem od czasu do czasu no i dziś czułam co sąsiedzi na obiad gotuja:) wech mi się poprawil ha ha ha :)
Ciesze się ze ci się udało i ze wszystko jest w porządku! :)

reklama
Dzień po owu już ciężko. Komórka jajowa żyje 24h, a zdatna do zapłodnienia jest 12h. Prędzej przed jak najbardziej :) bo trzeba doliczyć im czas na dotarcie do jajowodu :)
Dziękuję za odpowiedź! [emoji4] No cóż zostało mi czekać do terminu miesiączki [emoji57][emoji17]

Dziewczyny mam pewien problem. Jestem na metformaxie. Owu przyszła bardzo szybko bo zaraz po okresie. Była w 9-10 dzień cyklu (ten wtorek-środa) serduszkowaliśmy około 2-3 dni przed wtedy (zależy czy była we wtorek to wtedy 2 dni przed owu, jak środa to 3 dni. ) i dzień po owu. Nie spodziewałam się jej w ogóle i to moja pierwsza owu od dawna i boje się, że przegapiłam i jestem załamana. Miałam monitoring w czwartek 11 dzień cyklu i pęcherzyk był już zapadnięty. Myślicie, że jest szansa jakaś na ten cykl? 2-3 dni przed owu serduszkowanie? I dzień po? Mój narzeczony ma bardzo silne żołnierzyki [emoji17] Może coś się udało. Miesiączka ma być około 14 czerwca. [emoji45] Ktoś miał taką sytuację i udało się zajść czy nie ma szans? Pomóżcie! [emoji17][emoji17]
Jeśli plemniki są silne to spokojnie 2-3 dni przed :)
Ja jestem w ciąży z miłości albo 3 dni przed owu albo z tego samego dnia co owu (rano miłości, wieczorem owu). Dzień po już raczej ciężko bo komórka jajowa żyje 24h około. Z czego do zapłodnienia jest zdatna około 12h. A trzeba jeszcze plemnikom doliczyć kilka godzin drogi do jajowodu :)
Trzymam kciuki żeby się udało :*

Dziewczyny, odnośnie mojego wcześniejszego wpisu, mam kolejny dylemat :( jestem 3 dni po owulacji i dzisiaj dostałam bóli prawego jajnika. Boli przy siusianiu, podnoszeniu nogi, siadaniu itp. Ból odczuwam z przerwami nawet w trakcie spoczynku, jest ogólnie dokuczliwy i chwilami naprawdę bolesny. Zaczynam się martwić, że coś jest nie tak... doradźcie proszę czy to całkiem normalne zjawisko po tak krótkim czasie od owulacji? ech...

P.S. Wszystkiego najlepszego dla Mam :* wierzę, że niedługo to będzie też Nasze święto! :)
A masz potwierdzone owu trzy dni temu?.:) Może dopiero teraz była owu :)

Jeśli plemniki są silne to spokojnie 2-3 dni przed :)
Ja jestem w ciąży z miłości albo 3 dni przed owu albo z tego samego dnia co owu (rano miłości, wieczorem owu). Dzień po już raczej ciężko bo komórka jajowa żyje 24h około. Z czego do zapłodnienia jest zdatna około 12h. A trzeba jeszcze plemnikom doliczyć kilka godzin drogi do jajowodu :)
Trzymam kciuki żeby się udało :*
No właśnie mój narzeczony to 100% samiec [emoji23] Każdy w rodzinie u niego z mężczyzn miał bardzo silne plemniki i nigdy nie było problemu, tylko u mnie pcos [emoji57] Także licze, że dadzą radę [emoji23] [emoji123] No widzisz, ja nie miałam tego szczęścia bo nie spodziewałam się owulacji w ogóle a tu niespodzianka i nie zdążyliśmy nawet po serduszkować [emoji17]

@Migdalove ja cały czas trzymam mocno kciuki za Ciebie :*
Wogole za wszystkie staraczki.
W końcu wszystkie się doczekacie [emoji7]

Ja we wtorek zaczęłam trzeci trymestr ciąży, do terminu zostało mi 86 dni [emoji33] zaczynam się stresować bo za szybko ten czas leci [emoji33]

IMG_20180525_162446_268.jpg

Załączniki

• IMG_20180525_162446_268.jpg
    IMG_20180525_162446_268.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 463
No właśnie mój narzeczony to 100% samiec [emoji23] Każdy w rodzinie u niego z mężczyzn miał bardzo silne plemniki i nigdy nie było problemu, tylko u mnie pcos [emoji57] Także licze, że dadzą radę [emoji23] [emoji123] No widzisz, ja nie miałam tego szczęścia bo nie spodziewałam się owulacji w ogóle a tu niespodzianka i nie zdążyliśmy nawet po serduszkować [emoji17]
Spokojnie jest duża szansa na te plemniki z 2-3 dni przed :* trzymam kciuki :*

Tutaj na wątku u Nas Daga o ile pamiętam ma pcos :) a w drodze druga pociecha :*
Także nie stresuj się na zapas.
Jak masz dobrego lekarza i dobrze dobrane leczenie to będzie wszystko dobrze :*

Spokojnie jest duża szansa na te plemniki z 2-3 dni przed :* trzymam kciuki :*

Tutaj na wątku u Nas Daga o ile pamiętam ma pcos :) a w drodze druga pociecha :*
Także nie stresuj się na zapas.
Jak masz dobrego lekarza i dobrze dobrane leczenie to będzie wszystko dobrze :*
Dziękuję kochana za pocieszenie :( [emoji8] Siedze i liczę dni ciągle czy wszystko się zgadza i się dobijam [emoji17] Jeszcze trochę do miesiączki, mam nadzieję, że zobaczę dwie kreseczki [emoji7]

reklama
Dziękuję kochana za pocieszenie :( [emoji8] Siedze i liczę dni ciągle czy wszystko się zgadza i się dobijam [emoji17] Jeszcze trochę do miesiączki, mam nadzieję, że zobaczę dwie kreseczki [emoji7]
Spróbuj zająć czymś głowę [emoji8]
Ja jak 'zluzowałam' to zaszłam w ciążę [emoji23]
Z synem 12 cykli nieudanych. Powiedziałam koniec. najwidoczniej nie mogę mieć dzieci. I od razu w 13 cyklu zaskoczyłam [emoji23] gdzie ciąży wtedy bym się nie spodziewała.
Teraz tak się nakręciłam już w 2cs że stwierdziłam no nie.. nie mogę się doprowadzić do takiego stanu jak podczas starań o syna. Oczywiście testy owu w ruch, miłości regularnie. Ale od owulacji (12dc!) szukałam byle czego żeby nie myśleć. Objawy same przyszły 6 dpo. 9dpo test pozytywny (21dc).

Do góry