reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny mam pewien problem. Jestem na metformaxie. Owu przyszła bardzo szybko bo zaraz po okresie. Była w 9-10 dzień cyklu (ten wtorek-środa) serduszkowaliśmy około 2-3 dni przed wtedy (zależy czy była we wtorek to wtedy 2 dni przed owu, jak środa to 3 dni. ) i dzień po owu. Nie spodziewałam się jej w ogóle i to moja pierwsza owu od dawna i boje się, że przegapiłam i jestem załamana. Miałam monitoring w czwartek 11 dzień cyklu i pęcherzyk był już zapadnięty. Myślicie, że jest szansa jakaś na ten cykl? 2-3 dni przed owu serduszkowanie? I dzień po? Mój narzeczony ma bardzo silne żołnierzyki [emoji17] Może coś się udało. Miesiączka ma być około 14 czerwca. [emoji45] Ktoś miał taką sytuację i udało się zajść czy nie ma szans? Pomóżcie! [emoji17][emoji17]

@Mami_ami jasne że jest szansa, nie musi być dokładnie w dzień owu. Plemniki poczekają, dzień po też jeszcze mogły zdążyć:) Powodzenia:)
Dziękuję za pocieszenie [emoji45][emoji17] Tak się cieszę na samą owu, płakałam strasznie bo nie mam swojej naturalnej [emoji17] i jeszcze bardziej było mi przykro, że mogłam przegapić

Dziewczyny mam pewien problem. Jestem na metformaxie. Owu przyszła bardzo szybko bo zaraz po okresie. Była w 9-10 dzień cyklu (ten wtorek-środa) serduszkowaliśmy około 2-3 dni przed wtedy (zależy czy była we wtorek to wtedy 2 dni przed owu, jak środa to 3 dni. ) i dzień po owu. Nie spodziewałam się jej w ogóle i to moja pierwsza owu od dawna i boje się, że przegapiłam i jestem załamana. Miałam monitoring w czwartek 11 dzień cyklu i pęcherzyk był już zapadnięty. Myślicie, że jest szansa jakaś na ten cykl? 2-3 dni przed owu serduszkowanie? I dzień po? Mój narzeczony ma bardzo silne żołnierzyki [emoji17] Może coś się udało. Miesiączka ma być około 14 czerwca. [emoji45] Ktoś miał taką sytuację i udało się zajść czy nie ma szans? Pomóżcie! [emoji17][emoji17]
Zawsze jest szansa:-) :) jeśli plemniki potrafią przetrwać kilka dni, tym bardziej jak mowisz, ze nasienie dobre. Trzeba cierpliwie czekac :rolleyes:

Dziękuję za pocieszenie [emoji45][emoji17] Tak się cieszę na samą owu, płakałam strasznie bo nie mam swojej naturalnej [emoji17] i jeszcze bardziej było mi przykro, że mogłam przegapić
Ja akurat jestem po serduszkowaniu, leżę z nogami w górze :laugh2: a tez wychodzi na to ze lada dzień owulacja, bo testy pokazują i czuje jajnik;) dodatkowo zaaplikowałam zelik i mam nadzieje, ze w koncu coś się ruszy:oops: bardzo bym chciała... No ale zobaczymy:happy2:

@ForgetMeeNot jak tam wczorajsza wizyta u endo? Co powiedziała na te pierwsze wyniki i na te obecne? Mam nadzieję, że wszystko ok :)

Nie miałam wczoraj jak napisać. Byłam u endo. Fajna babka i zna się na rzeczy. Zrobiła mi usg. Wyniki się polepszyły ale przy obrazie z usg chociaż nie ma tragedii i nie jest zle to wskazuje to wszytsko na wczesna fazę AITD. Dołożyła mi do leków jeszcze euthyrox i mam powtórzyć badania i przyjść za 2-3 miesiące, a jak sie okaże ze jestem w ciąży lub zajdę w międzyczasie to zwiększyć dawkę leku x2 i przyjść za 4 tygodnie.
Dziś jestem w 19dc i 4dpo. Piersi mam wrażenie, ze zaraz mi eksplodują, brzuch dzisiaj boli jak na @ aż się zastanawiam czy nie łyknąć nospy.
A Ty jak tam? Co u Ciebie? [emoji846]

reklama
Do góry