reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny mam pewien problem. Jestem na metformaxie. Owu przyszła bardzo szybko bo zaraz po okresie. Była w 9-10 dzień cyklu (ten wtorek-środa) serduszkowaliśmy około 2-3 dni przed wtedy (zależy czy była we wtorek to wtedy 2 dni przed owu, jak środa to 3 dni. ) i dzień po owu. Nie spodziewałam się jej w ogóle i to moja pierwsza owu od dawna i boje się, że przegapiłam i jestem załamana. Miałam monitoring w czwartek 11 dzień cyklu i pęcherzyk był już zapadnięty. Myślicie, że jest szansa jakaś na ten cykl? 2-3 dni przed owu serduszkowanie? I dzień po? Mój narzeczony ma bardzo silne żołnierzyki [emoji17] Może coś się udało. Miesiączka ma być około 14 czerwca. [emoji45] Ktoś miał taką sytuację i udało się zajść czy nie ma szans? Pomóżcie! [emoji17][emoji17]

Jak na moje oko to wręcz idealny czas [emoji846] przed, w trakcie i po [emoji846] życzę strzału w dziesiątkę [emoji846]

reklama
Dziewczyny, odnośnie mojego wcześniejszego wpisu, mam kolejny dylemat :( jestem 3 dni po owulacji i dzisiaj dostałam bóli prawego jajnika. Boli przy siusianiu, podnoszeniu nogi, siadaniu itp. Ból odczuwam z przerwami nawet w trakcie spoczynku, jest ogólnie dokuczliwy i chwilami naprawdę bolesny. Zaczynam się martwić, że coś jest nie tak... doradźcie proszę czy to całkiem normalne zjawisko po tak krótkim czasie od owulacji? ech...

P.S. Wszystkiego najlepszego dla Mam :* wierzę, że niedługo to będzie też Nasze święto! :)

Ostatnia edycja:
Jak na moje oko to wręcz idealny czas [emoji846] przed, w trakcie i po [emoji846] życzę strzału w dziesiątkę [emoji846]
Było właśnie około 2-3 dni przed. Wtorek - środa owu i stosunek od razu po tym jak się dowiedziałam o owu i zapadniętym pęcherzyku. W środę miałam potworny ból z prawego jajnika więc nie wiem czy to sugerowało owu czy już było po. [emoji17]

Boje się, że przegapiłam całkowicie [emoji45] Zaczęłam w tym cyklu dopiero brać metformax 500 z racji pcos i tak zaskoczyło i to była całkowita niespodzianka. [emoji852] Nie miałam pojęcia nawet. A liczyłam na owu trochę później. Więc zbliżenie było 2-3 dni przed i po owu. Fakt zauważyłam śluz plodny w poniedziałek już miałam uczucie wilgotności. I cały czas miałam bóle raz prawy raz lewy. W środę był tak potworny ból. Wysypało mnie nawet na twarzy i piersi zrobiły się nabrzmiałe więc już coś myślałam że to ten czas. [emoji23] I pewnie po ptakach cykl stracony. Ale żebyście widziały moją minę w czwartek na USG [emoji23] takie " Ale jak to owulacja, tak szybko " [emoji23]Stałam wcięta.

Biorę jeszcze dodatkowo magnez plus femibion dla starających się więc jestem przygotowana. [emoji123]Liczę na te małe żołnierzyki.

Dziewczyny, odnośnie mojego wcześniejszego wpisu, mam kolejny dylemat :( jestem 3 dni po owulacji i dzisiaj dostałam bóli prawego jajnika. Boli przy siusianiu, podnoszeniu nogi, siadaniu itp. Ból odczuwam z przerwami nawet w trakcie spoczynku, jest ogólnie dokuczliwy i chwilami naprawdę bolesny. Zaczynam się martwić, że coś jest nie tak... doradźcie proszę czy to całkiem normalne zjawisko po tak krótkim czasie od owulacji? ech...

P.S. Wszystkiego najlepszego dla Mam :* wierzę, że niedługo to będzie też Nasze święto! :)
Ja powiem Ci, że miałam takie bóle przed owulacją, w trakcie chyba i po. Więc pare dni ból się utrzymywał, ale też nie wiem czy sam ból był w dzień owu czy był mocniejszy po. To chyba normalne. [emoji8] niektóre kobietki mają to szczęście, że wyczuwają, że coś się dzieje w postaci bólu, śluzu i innych objawów. Także spokojnie. Ja też jestem po owu właśnie kilka dni już i czasami mnie zaboli jeszcze.

Oj ja bym chciała już świętować ten dzień! [emoji17] Ja trzymam kciuki za wszystkie mamusie, przyszłe mamusie, staraczki takie jak ja [emoji4]

Hej kochane, przychodzę życzyć wszystkim mamom, przyszłym mamom wszystkiego najlepszego! A tym kobietkom, które bardzo pragną zostać mamą jak najszybszego spełnienia tego pragnienia! [emoji813]

U mnie zostało 6 dni do pierwszego testowania. Gdyby już się dało coś dowiedzieć... [emoji23]
Dzisiaj pan przyszły mąż wyciągnął mnie na randkę, potem całkiem przypadkiem znalazłam super sukienkę na poprawiny, oczywiście musiałam ją kupić. :) Także dzisiaj mile spędzony dzień, w końcu wolne. :)

hej dziewczyny u mnie wszystko ok zadnych obiawow ciążowych nie mam poza faktycznie bolącymi piersiami ale przy dotyku i mrowieniem od czasu do czasu no i dziś czułam co sąsiedzi na obiad gotuja:) wech mi się poprawil ha ha ha :)

reklama
Do góry