reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny mam pewien problem. Jestem na metformaxie. Owu przyszła bardzo szybko bo zaraz po okresie. Była w 9-10 dzień cyklu (ten wtorek-środa) serduszkowaliśmy około 2-3 dni przed wtedy (zależy czy była we wtorek to wtedy 2 dni przed owu, jak środa to 3 dni. ) i dzień po owu. Nie spodziewałam się jej w ogóle i to moja pierwsza owu od dawna i boje się, że przegapiłam i jestem załamana. Miałam monitoring w czwartek 11 dzień cyklu i pęcherzyk był już zapadnięty. Myślicie, że jest szansa jakaś na ten cykl? 2-3 dni przed owu serduszkowanie? I dzień po? Mój narzeczony ma bardzo silne żołnierzyki [emoji17] Może coś się udało. Miesiączka ma być około 14 czerwca. [emoji45] Ktoś miał taką sytuację i udało się zajść czy nie ma szans? Pomóżcie! [emoji17][emoji17]

Jak na moje oko to wręcz idealny czas [emoji846] przed, w trakcie i po [emoji846] życzę strzału w dziesiątkę [emoji846]

reklama
Dziewczyny, odnośnie mojego wcześniejszego wpisu, mam kolejny dylemat :( jestem 3 dni po owulacji i dzisiaj dostałam bóli prawego jajnika. Boli przy siusianiu, podnoszeniu nogi, siadaniu itp. Ból odczuwam z przerwami nawet w trakcie spoczynku, jest ogólnie dokuczliwy i chwilami naprawdę bolesny. Zaczynam się martwić, że coś jest nie tak... doradźcie proszę czy to całkiem normalne zjawisko po tak krótkim czasie od owulacji? ech...

P.S. Wszystkiego najlepszego dla Mam :* wierzę, że niedługo to będzie też Nasze święto! :)

Ostatnia edycja:
Jak na moje oko to wręcz idealny czas [emoji846] przed, w trakcie i po [emoji846] życzę strzału w dziesiątkę [emoji846]
Było właśnie około 2-3 dni przed. Wtorek - środa owu i stosunek od razu po tym jak się dowiedziałam o owu i zapadniętym pęcherzyku. W środę miałam potworny ból z prawego jajnika więc nie wiem czy to sugerowało owu czy już było po. [emoji17]

Boje się, że przegapiłam całkowicie [emoji45] Zaczęłam w tym cyklu dopiero brać metformax 500 z racji pcos i tak zaskoczyło i to była całkowita niespodzianka. [emoji852] Nie miałam pojęcia nawet. A liczyłam na owu trochę później. Więc zbliżenie było 2-3 dni przed i po owu. Fakt zauważyłam śluz plodny w poniedziałek już miałam uczucie wilgotności. I cały czas miałam bóle raz prawy raz lewy. W środę był tak potworny ból. Wysypało mnie nawet na twarzy i piersi zrobiły się nabrzmiałe więc już coś myślałam że to ten czas. [emoji23] I pewnie po ptakach cykl stracony. Ale żebyście widziały moją minę w czwartek na USG [emoji23] takie " Ale jak to owulacja, tak szybko " [emoji23]Stałam wcięta.

Biorę jeszcze dodatkowo magnez plus femibion dla starających się więc jestem przygotowana. [emoji123]Liczę na te małe żołnierzyki.

Dziewczyny, odnośnie mojego wcześniejszego wpisu, mam kolejny dylemat :( jestem 3 dni po owulacji i dzisiaj dostałam bóli prawego jajnika. Boli przy siusianiu, podnoszeniu nogi, siadaniu itp. Ból odczuwam z przerwami nawet w trakcie spoczynku, jest ogólnie dokuczliwy i chwilami naprawdę bolesny. Zaczynam się martwić, że coś jest nie tak... doradźcie proszę czy to całkiem normalne zjawisko po tak krótkim czasie od owulacji? ech...

P.S. Wszystkiego najlepszego dla Mam :* wierzę, że niedługo to będzie też Nasze święto! :)
Ja powiem Ci, że miałam takie bóle przed owulacją, w trakcie chyba i po. Więc pare dni ból się utrzymywał, ale też nie wiem czy sam ból był w dzień owu czy był mocniejszy po. To chyba normalne. [emoji8] niektóre kobietki mają to szczęście, że wyczuwają, że coś się dzieje w postaci bólu, śluzu i innych objawów. Także spokojnie. Ja też jestem po owu właśnie kilka dni już i czasami mnie zaboli jeszcze.

Oj ja bym chciała już świętować ten dzień! [emoji17] Ja trzymam kciuki za wszystkie mamusie, przyszłe mamusie, staraczki takie jak ja [emoji4]

Hej kochane, przychodzę życzyć wszystkim mamom, przyszłym mamom wszystkiego najlepszego! A tym kobietkom, które bardzo pragną zostać mamą jak najszybszego spełnienia tego pragnienia! [emoji813]

U mnie zostało 6 dni do pierwszego testowania. Gdyby już się dało coś dowiedzieć... [emoji23]
Dzisiaj pan przyszły mąż wyciągnął mnie na randkę, potem całkiem przypadkiem znalazłam super sukienkę na poprawiny, oczywiście musiałam ją kupić. :) Także dzisiaj mile spędzony dzień, w końcu wolne. :)

hej dziewczyny u mnie wszystko ok zadnych obiawow ciążowych nie mam poza faktycznie bolącymi piersiami ale przy dotyku i mrowieniem od czasu do czasu no i dziś czułam co sąsiedzi na obiad gotuja:) wech mi się poprawil ha ha ha :)

reklama
Do góry