reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@joasiaaa, super, że lekarz postanowił działać szybko a nie opiera się żeby czekać rok. Na pewno niedługo zobaczysz II [emoji6]

Dziewczyny, ja sobie zaczynam coś wkręcać... Według moich badań wczorajszych i badań M. raczej nie ma opcji na ciążę, ale i tak kiełkuje we mnie nadzieja, bo @ powinna być za 4 dni, a ja ani nie plamię ani piersi mnie nie bolą, a normalnie był mega ból... No i czuję, że w niedzielę będzie wielki zawód [emoji6]

reklama
A ja po wizycie u gin (14dc) no i niestety pęcherzyk 9mm, czyli nici z tego cyklu :-( aleeee... Dostałam Clostilbegyt bo jak to gin stwierdził "szkoda tracić czas skoro te uparte pęcherzyki nie chcą rosnąć" a to w sumie dopiero trzeci cykl, no i oczywiście będziemy monitorować. Na początek 1x1 tab.od 5-10 dnia cyklu i w razie co będziemy zwiększać dawkę no i duphaston do tego i jodid, Także teraz czekamy na nowy cykl i trzymać kciukasy żeby clo zadziałało :-) clo i jodid chyba się że sobą nie "gryzą"? :-( chyba z tej podniety zapomniałam zapytać
to kciuki za szybkie rozpoczęcie kolejnego cyklu, oczywiście owocnego i pozytywnego :) Tak w ogóle to super, że szybko reaguje a nie każe czekać 12 miesięcy, gdzie jak mówią o jakimś problemie można zacząć mówić po 12 nieudanych cyklach...
ja teraz też łykam jodid plus bromergon i wyniki mi się poprawiły.

Ale wazne ze w normie i nie stresuj sie za bardzo.
tak sobie właśnie powtarzam :) oby moja radość nie spadła na podłogę w piątek po wizycie i endo :) :) zobaczymy
Hej dziewczyny mam wyniki bety wyszla 59 ale nie wiem jak to zinterpretowac bo norma 4 -5 tydzien to 1500 23000 a wedlug om to 4 tydzien pomocy
dziewczyny mają rację, najważniejszy jest przyrost, aleeee......jest przecież ładny pozytywny wynik także gratulacje :)
@ForgetMeeNot cieszę się, że wyniki w normie:) Może to jeszcze za krótko żeby zbić ta prolaktynę??
oby :) ważne, że te tarczycowe hormony łapią się w normach, chociaż myślę, że do FT3 można się czepic...ale....zobaczymy :) a Ty jutro Kochaniutka lecisz na betę :) Trzyma kciuki i nie puszczam :)
@joasiaaa, super, że lekarz postanowił działać szybko a nie opiera się żeby czekać rok. Na pewno niedługo zobaczysz II [emoji6]

Dziewczyny, ja sobie zaczynam coś wkręcać... Według moich badań wczorajszych i badań M. raczej nie ma opcji na ciążę, ale i tak kiełkuje we mnie nadzieja, bo @ powinna być za 4 dni, a ja ani nie plamię ani piersi mnie nie bolą, a normalnie był mega ból... No i czuję, że w niedzielę będzie wielki zawód [emoji6]
wiesz, czasem jest tak że badnia, lekarze i wyniki swoje a natura swoje :) :) ja też miałabym nadzieję, myślę, że jak każda z nas :) :) także nie nastawiaj się na nie :)

Byłam jednak on nie widzi problemu a badań żadnych też nie zlecił do tej pory... Prolaktyne zbadalam na własną rękę wyszła za wysoka prawie 28 a norma w tym lab jest do 25 a dla niego to w normie.... Ale czekam na grafik na czerwiec i zapisuje się do innego gin na wizytę razem z usg :tak:
Choruję na hiperprolaktynemie, i wczesniej miałam, ogromne problemy ze zdrowiem, z zaściem. też zaczęło się on wartosci powyzej normy a skonczyło się na 30kg na plusie w siagu pół roku i prolaktynie przekroczonej 5 razy, złe samopoczucie, duszności, mega nerwowość, od styczniowej utraty fasolki wyniki mam ekstra, wszystko wróciło do normy, długość cykli, cały jego przebieg... ale od sierpnia 2017 biore leki,

@Ka.2606 wiesz, nigdy nie mów nigdy, jak to mówią ;) a może się udalo:) życzę Ci tego z całego serducha:tak:
@joasiaaa to kciukasy żeby zaskoczyło w pierwszym stymulowanym cyklu. Fajny ten Twój lekarz, że szybko dziala. Mój też dał mi letrozol po 2 cyklach jak pecherzyki rosły wolno i były późne owulacje. Następny cykl będzie Twój!! :tak:
@ForgetMeeNot tak jutro z rana na betę lecę:)
Serio mam jakieś dziwne uczucie w środku, nie wiem nawet jak to wytłumaczyć. Chciałabym żeby to było TO i boję się rozczarowania... I jeszcze umówiłam się z mężem, że razem sprawdzamy wyniki... więc dowiem się jutro, ale dopiero ok 20. To będzie dluuuuugi dzień ;)

Dziewczyny jak myślicie czy mozna sie serduszkowac po punkcji?:-) :)w sensie w dniu w ktorym byla punkcja?
Bo tak z jednej strony to się boję bo jednak zabieg i mikro ranki poza tym bol brzucha :( a z drugiej to chyba nie ma przeciwwskazań.Kurcze zapomnialam sie lekarza zapytać ehh:sorry2:

Ostatnia edycja:
@Ka.2606 wiesz, nigdy nie mów nigdy, jak to mówią ;) a może się udalo:) życzę Ci tego z całego serducha:tak:
@joasiaaa to kciukasy żeby zaskoczyło w pierwszym stymulowanym cyklu. Fajny ten Twój lekarz, że szybko dziala. Mój też dał mi letrozol po 2 cyklach jak pecherzyki rosły wolno i były późne owulacje. Następny cykl będzie Twój!! :tak:
Serio mam jakieś dziwne uczucie w środku, nie wiem nawet jak to wytłumaczyć. Chciałabym żeby to było TO i boję się rozczarowania... I jeszcze umówiłam się z mężem, że razem sprawdzamy wyniki... więc dowiem się jutro, ale dopiero ok 20. To będzie dluuuuugi dzień ;)
Trzymam mocno kciuki!!!

reklama

Ochhhh...oby to było to. Z całego serca Ci tego życzę [emoji846][emoji8][emoji1348]

Do góry