reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Byłam jednak on nie widzi problemu a badań żadnych też nie zlecił do tej pory... Prolaktyne zbadalam na własną rękę wyszła za wysoka prawie 28 a norma w tym lab jest do 25 a dla niego to w normie.... Ale czekam na grafik na czerwiec i zapisuje się do innego gin na wizytę razem z usg :tak:

reklama
Byłam jednak on nie widzi problemu a badań żadnych też nie zlecił do tej pory... Prolaktyne zbadalam na własną rękę wyszła za wysoka prawie 28 a norma w tym lab jest do 25 a dla niego to w normie.... Ale czekam na grafik na czerwiec i zapisuje się do innego gin na wizytę razem z usg :tak:
Mój gin przy normie prolatyny do 29 a wyniku 22 uznał, że to zbyt wysoko jak na starania i kazał łykać mi bromergon 1/2 tabletki raz dziennie, także nie wiem. Czasem mi się wydaje, że co lekarz to inne podejście, ale w ciągu miesiąca FT3 i FT4 zbił mi do takiego poziomu, że łapię się w normie. A Twój gin jest też endokrynologiem tak jak mój doktorek?

Hej dziewczyny mam wyniki bety wyszla 59 ale nie wiem jak to zinterpretowac bo norma 4 -5 tydzien to 1500 23000 a wedlug om to 4 tydzien pomocy

Hej dziewczyny mam wyniki bety wyszla 59 ale nie wiem jak to zinterpretowac bo norma 4 -5 tydzien to 1500 23000 a wedlug om to 4 tydzien pomocy
Może miałaś później owulację. Nie 21 DC wyszła beta 9.27 ;) teraz 28tc.
Spokojnie. Powtórz za dwa dni (48h ) i zobacz czy przyrost jest ok :) jeśli jest przyrost ok to spokojnie :)
Ale beta jakby nie patrzeć pozytywną także gratulacje :*

Kochana nie wazna jest wartosc tak naprawde, tylko przyrost. Powtorz po48 godz i zobaczysz czy wzrosla o conajmniej 66%

@ForgetMeeNot cieszę się, że wyniki w normie:) Może to jeszcze za krótko żeby zbić ta prolaktynę??
@irminka1231 Suuuper! Cieszę się, że wszystko ok! Rośnijcie zdrowo!
@Baffi26 jeszcze raz gratulacje! I tak jak dziewczyny piszą, po 48h zbadaj jeszcze raz i sprawdź przyrost, będzie dobrze!

reklama
A ja po wizycie u gin (14dc) no i niestety pęcherzyk 9mm, czyli nici z tego cyklu :-( aleeee... Dostałam Clostilbegyt bo jak to gin stwierdził "szkoda tracić czas skoro te uparte pęcherzyki nie chcą rosnąć" a to w sumie dopiero trzeci cykl, no i oczywiście będziemy monitorować. Na początek 1x1 tab.od 5-10 dnia cyklu i w razie co będziemy zwiększać dawkę no i duphaston do tego i jodid, Także teraz czekamy na nowy cykl i trzymać kciukasy żeby clo zadziałało :-) clo i jodid chyba się że sobą nie "gryzą"? :-( chyba z tej podniety zapomniałam zapytać

Do góry