reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Byłam jednak on nie widzi problemu a badań żadnych też nie zlecił do tej pory... Prolaktyne zbadalam na własną rękę wyszła za wysoka prawie 28 a norma w tym lab jest do 25 a dla niego to w normie.... Ale czekam na grafik na czerwiec i zapisuje się do innego gin na wizytę razem z usg :tak:

reklama
Byłam jednak on nie widzi problemu a badań żadnych też nie zlecił do tej pory... Prolaktyne zbadalam na własną rękę wyszła za wysoka prawie 28 a norma w tym lab jest do 25 a dla niego to w normie.... Ale czekam na grafik na czerwiec i zapisuje się do innego gin na wizytę razem z usg :tak:
Mój gin przy normie prolatyny do 29 a wyniku 22 uznał, że to zbyt wysoko jak na starania i kazał łykać mi bromergon 1/2 tabletki raz dziennie, także nie wiem. Czasem mi się wydaje, że co lekarz to inne podejście, ale w ciągu miesiąca FT3 i FT4 zbił mi do takiego poziomu, że łapię się w normie. A Twój gin jest też endokrynologiem tak jak mój doktorek?

Hej dziewczyny mam wyniki bety wyszla 59 ale nie wiem jak to zinterpretowac bo norma 4 -5 tydzien to 1500 23000 a wedlug om to 4 tydzien pomocy

Hej dziewczyny mam wyniki bety wyszla 59 ale nie wiem jak to zinterpretowac bo norma 4 -5 tydzien to 1500 23000 a wedlug om to 4 tydzien pomocy
Może miałaś później owulację. Nie 21 DC wyszła beta 9.27 ;) teraz 28tc.
Spokojnie. Powtórz za dwa dni (48h ) i zobacz czy przyrost jest ok :) jeśli jest przyrost ok to spokojnie :)
Ale beta jakby nie patrzeć pozytywną także gratulacje :*

Kochana nie wazna jest wartosc tak naprawde, tylko przyrost. Powtorz po48 godz i zobaczysz czy wzrosla o conajmniej 66%

@ForgetMeeNot cieszę się, że wyniki w normie:) Może to jeszcze za krótko żeby zbić ta prolaktynę??
@irminka1231 Suuuper! Cieszę się, że wszystko ok! Rośnijcie zdrowo!
@Baffi26 jeszcze raz gratulacje! I tak jak dziewczyny piszą, po 48h zbadaj jeszcze raz i sprawdź przyrost, będzie dobrze!

reklama
A ja po wizycie u gin (14dc) no i niestety pęcherzyk 9mm, czyli nici z tego cyklu :-( aleeee... Dostałam Clostilbegyt bo jak to gin stwierdził "szkoda tracić czas skoro te uparte pęcherzyki nie chcą rosnąć" a to w sumie dopiero trzeci cykl, no i oczywiście będziemy monitorować. Na początek 1x1 tab.od 5-10 dnia cyklu i w razie co będziemy zwiększać dawkę no i duphaston do tego i jodid, Także teraz czekamy na nowy cykl i trzymać kciukasy żeby clo zadziałało :-) clo i jodid chyba się że sobą nie "gryzą"? :-( chyba z tej podniety zapomniałam zapytać

Do góry