reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny a co powiecie o tabletkach ovarin ? Brała któraś na własna rękę, bez zalecenia lekarza ? Bo czytam na innych forum i kobiety polecają. Przypomnę tylko, ze biore jak narazue kwas foliowy i wiesiołka :p może lepiej zamienić na ovarin ??

reklama
Dziewczyny a co powiecie o tabletkach ovarin ? Brała któraś na własna rękę, bez zalecenia lekarza ? Bo czytam na innych forum i kobiety polecają. Przypomnę tylko, ze biore jak narazue kwas foliowy i wiesiołka [emoji14] może lepiej zamienić na ovarin ??
Ja biorę Ovarin 2. cykl teraz, do tego wiesiołek i Wit. D [emoji16]

Ja tez :) wcześniej miałam kalendarzyk miesiączkowy taki ze zwierzątkami, ale flo wydaje mi się fajniejszy :D i powiem szczerze, sprawdza się ;)
No dla mnie też jest super i fajnie , że według objawów zmienia dzień owulacji, bo owu mam zazwyczaj później, a tu jestem pewna , że miałam 13 maja, bo bol jajnika był nie wyobrazalnie duży czułam normalnie jak mi pecherzyk pęka :rofl:

[Q
@agawid no ja już po wizycie i endo i u ginekologa, u gina (9dc, pęcherzyk dominujący niby jest na prawym - 9mm, w środę idę na usg zobaczyć czy dalej rośnie - będzie to 15 dc, mam dalej brać duphaston, no i zobaczymy czy jest owu, a jak nie to będziemy stymulować.

u endo hmmm. zobaczył wyniki i zaniepokoił się podwyższonym tsh, jednak dla starających winno być na pewno niższe niż moje 3,5 , ale niby nie jest na tyle wysokie, żeby zbijać euthyroxem, dał jedynie JODID. mam jeszcze podwyższony testosteron, mam zrobić wyniki LH, FSH i ESTRADIOL max do 7dc i znowu do niego podejść..

Brała któraś z was ten JODID? też na zbicie tsh? (moja ciekawośc wzięła górę, pokopałam w google i naczytałam się że czasami ten jodid podwyższa tsh :((
Ja biorę JODID 200, ale u mnie TSH jesi idealne ... FT3 i FT4 mam podwyższone. W środę lub czwartek powtarzam badania i w piątek mam wizytę u endo.

No i wiec zrobilam test i co? Porazila mnie jego biel. Nawyrazniej to nie moj czas jeszcze. Jeden jedyny plus z tej sytuacji to taki ze ide na wesele 2.06 i bede mogla sie napic:)
Czekam grzecznie na wredna @ i walcze dalej tym razem juz z testami owu.

Kasia, może jeszcze za wcześnie, skoro termin @ masz na wtorek dopiero. Przecież wielu dziewczynom testy wychodzą nawet po terminie @ trzymam za Ciebie kciuki :)

Ja dzisiaj 20 dc , 6 dpo o według aplikacji 9 dni do @. Mierzylam dziś temperaturę i nie wiem czemu ale dziś mi spadła do 36.6.. w poprzednim cyklu tak nie było, chyba nic z tego nie będzie, kurcze tak bardzo chciałam mieć pierwsze maleństwo przed ukończeniem 24 lat :frown:
a może wręcz przeciwnie i to jest spadem implantacyjny :)

Jakiej aplikacji używacie ?
ja używam Flo :)

[Q

Ja biorę JODID 200, ale u mnie TSH jesi idealne ... FT3 i FT4 mam podwyższone. W środę lub czwartek powtarzam badania i w piątek mam wizytę u endo.

Kasia, może jeszcze za wcześnie, skoro termin @ masz na wtorek dopiero. Przecież wielu dziewczynom testy wychodzą nawet po terminie @ trzymam za Ciebie kciuki :)

a może wręcz przeciwnie i to jest spadem implantacyjny :)

ja używam Flo :)
Spadek implantacyjny? To nawet nie wiedzialam , że wtedy temperatura spada myślałam że cały czas musi być wyższa temperatura :)

Spadek implantacyjny? To nawet nie wiedzialam , że wtedy temperatura spada myślałam że cały czas musi być wyższa temperatura :)
:) nie jest to regułą i nie zawsze ma miejsce ale jeśli się pojawia to charakteryzuje się właśnie krótkim, jednodniowym spadkiem temperatury :) trzymam kciuki żeby to było to :)

U mnie dzisiaj 18 dc ja używam aplikacji ovuWiev dopiero w tym cyklu jej używam więc jeszcze nie mam zdania :-) od owulacji bolą mnie piersi są takie wrażliwe jak zawsze kilka dni przed @ jednak od wczoraj biorę luteine (a fuj :laugh2:) więc to ona też może powodować taki objaw :tak:

reklama
Dziewczyny podpowiedźcie mi proszę.
Jestem na stymulacji letrozolem 3-7 dc 2x1. To zalecenie lekarza. Po ostatnim swoim cyklu gdzie pęcherzyki urósł 23 mm i słabym endometrium ( w 11 dc 6,3 mi) wpadłam na pomysł żeby brać olej z wiesiołka. Zaczęłam brać ale tak sie zastanawiam czy nie będzie to kolidowało z letrozolem. Boję się żeby nie namieszać sobie. Chodź ostatnio miałam słabe endometrium i niski estradiol. Mój ginekolog twierdzi że przy braniu letrozolu nie monitoruje się estradiolu a zlecony ostatnio był pomyłką. Coś mi tu nie pasuje bo im wyższy estradiol tym ładniejsze endometrium. A jak samo nie rośnie to można go wspomóc. Moje pytanie brzmi czy można łączyć wiesiołka i letrozol? I czy stosujecie wiesiolka do dni płodnych czy do owulacji? Ginekologa się nie zapytam bo on nie uznaje takich rzeczy, a po opiniach innych widzę że wiesiolek jest bardzo dobry.

Do góry