reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Otworzylam tymbarka- serduszko puka :)
Jedzcze nie wierzę... Zupełnie to do mnie nie dociera. Dzwonilam do lekarza, mam wykupić duphaston i brac trzy razy dziennie po tabletce. W poniedziałek powtórzę betę, mam nadzieje, że bedzie w porządku :)
Mój mąż jest mega zaskoczony, bo to w zasadzie pierwszy taki cykl staraniowy, a spodziewaliśmy sie, ze trochę nam zejdzie, tym bardziej, ze co chwile wychodzą mi jakies problemy.
@Ka.2606 witaminki dla męża i musi być dobrze :)

reklama
:rofl: dziewczyny!
Ja mam troje dzieci, dużych już o nadal z mężem jesteśmy zaskoczeni, że z miłości dwojga ludzi takie piękne istoty powstają. Dla nas to dalej zagadka, piekna i mimo wszystko tajemnicza. Nie można czasem w to uwierzyć.

Dlatego wcale się tym Waszym emocjom nie dziwię. :laugh2:

@agawid no ja już po wizycie i endo i u ginekologa, u gina (9dc, pęcherzyk dominujący niby jest na prawym - 9mm, w środę idę na usg zobaczyć czy dalej rośnie - będzie to 15 dc, mam dalej brać duphaston, no i zobaczymy czy jest owu, a jak nie to będziemy stymulować.

u endo hmmm. zobaczył wyniki i zaniepokoił się podwyższonym tsh, jednak dla starających winno być na pewno niższe niż moje 3,5 , ale niby nie jest na tyle wysokie, żeby zbijać euthyroxem, dał jedynie JODID. mam jeszcze podwyższony testosteron, mam zrobić wyniki LH, FSH i ESTRADIOL max do 7dc i znowu do niego podejść..

Brała któraś z was ten JODID? też na zbicie tsh? (moja ciekawośc wzięła górę, pokopałam w google i naczytałam się że czasami ten jodid podwyższa tsh :((

@agawid no ja już po wizycie i endo i u ginekologa, u gina (9dc, pęcherzyk dominujący niby jest na prawym - 9mm, w środę idę na usg zobaczyć czy dalej rośnie - będzie to 15 dc, mam dalej brać duphaston, no i zobaczymy czy jest owu, a jak nie to będziemy stymulować.

u endo hmmm. zobaczył wyniki i zaniepokoił się podwyższonym tsh, jednak dla starających winno być na pewno niższe niż moje 3,5 , ale niby nie jest na tyle wysokie, żeby zbijać euthyroxem, dał jedynie JODID. mam jeszcze podwyższony testosteron, mam zrobić wyniki LH, FSH i ESTRADIOL max do 7dc i znowu do niego podejść..

Brała któraś z was ten JODID? też na zbicie tsh? (moja ciekawośc wzięła górę, pokopałam w google i naczytałam się że czasami ten jodid podwyższa tsh :((
Ja biore jodid od listopada 2017 i mi np pomogl w polaczeniu z euthyroxem i innymi suplementami zbic poziom tsh z prawie 6 do 0.66.

No i wiec zrobilam test i co? Porazila mnie jego biel. Nawyrazniej to nie moj czas jeszcze. Jeden jedyny plus z tej sytuacji to taki ze ide na wesele 2.06 i bede mogla sie napic:)
Czekam grzecznie na wredna @ i walcze dalej tym razem juz z testami owu.

Ostatnia edycja:
Kasieńka, może jeszcze za wcześnie [emoji3] a jak nie to przynajmniej się pobawisz na weselu [emoji16]

Joasiaaa, zastanów się nad konsultacją u innego endo. Ja takie TSH jak Twoje już miałam zbijane Euthyroxem.

reklama

Ja przy staraniach na pierwszej wizycie mialam tsh 2.5. lekarz powiedzial, ze takie tsh powinien mi zbic jodid, ale szybciej i skuteczniej zrobi to euthyrox i pozwolil zadecydowac ;) zdecydowalam sie wiadomo na euthyrox. Pomysl o konsultacji u innego endo.
No i wiec zrobilam test i co? Porazila mnie jego biel. Nawyrazniej to nie moj czas jeszcze. Jeden jedyny plus z tej sytuacji to taki ze ide na wesele 2.06 i bede mogla sie napic:)
Czekam grzecznie na wredna @ i walcze dalej tym razem juz z testami owu.
Kasiu a moze za szybko? Nawet jesli sie nie uda, to sprobuj teraz testow owu koniecznie. Ja na poczatku staran po obserwacjach tez myslalam, ze mam owu w 15 dc, a testy owu i monitoring postawily mnie do pionu- owu po 20dc...

Do góry