reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Asiula86 gratulacje :rolleyes: jednak można zajść w ciążę podczas KP, ja też zaszłam I to przy późnej owulacji bo miałam ja około 34 dc jak nie później:) dużo zdrówka :p

Dziewczyny,bo jestem jeszcze początkująca czy te testy owulacyjne pomagają? I czy łatwo się je używa? planuje kupic,bo okres się już kończy i bierzemy się z mężem ostro do "roboty":yes:

@Stonkabiedronka rób dziś, ja też miałam czekać ale już nie czekam.
Ręce mi się trzęsły i wcale nie chciało się zakropić to okienko... Myślałam że wszystkie tu zobaczcie dwie kreski zanim mi się uda, bo karmię, nie mogę przytyć i myślałam że w tym jest problem... Nie wierzę kompletnie, chociaż czułam że to to... Ale chyba ją widać...?
Zobacz załącznik 857486
Gratuluje! Widać wyraźnie ;) ale super;*

I teraz w którym tyg jestes?jak to jest z obliczaniem bo nie liczy się od ostatniego okresu tyg ciąży ja to tak od owulacji liczę i dodałam 2 tygodnie i mniej więcej z beta mi się pokrylo

Ja też zawsze miałam późno owu, w tym cyklu ok. 20 dnia. A liczę tak jakby ona była w 15 dc, bo na tym polega to liczenie lekarzy z ostatniej @.
Czyli cofam się od owu 2 tygodnie wstecz i ten dzień biorę za "ostatnią miesiączkę". Albo inaczej - od dnia owu liczę 38 tygodni i to jest termin porodu. Mam zamiar w ogóle podać gin ten wyliczony przez siebie termin ostatniej @, żeby nie bawić się już w tłumaczenie swoich wykresów;)

reklama
Ja też zawsze miałam późno owu, w tym cyklu ok. 20 dnia. A liczę tak jakby ona była w 15 dc, bo na tym polega to liczenie lekarzy z ostatniej @.
Czyli cofam się od owu 2 tygodnie wstecz i ten dzień biorę za "ostatnią miesiączkę". Albo inaczej - od dnia owu liczę 38 tygodni i to jest termin porodu. Mam zamiar w ogóle podać gin ten wyliczony przez siebie termin ostatniej @, żeby nie bawić się już w tłumaczenie swoich wykresów;)
No dokladnie wiem o co chodzi. Ja miałam miesiączkę 13marca a owulację 16 kwietnia gdzieś i tak mniej więcej liczę od 1 kwietnia jakby była miesiączka. Pogmatwane to[emoji16]

Do góry