reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny, jestem już po operacji kilka dni. Przeszczep się powoli przyjmuje. Pozdrawiam
Życzę Ci dużo dużo zdrówka :) dobrze, że już po przeszczepie, w końcu się doczekalas :)

Co do śluzu, to mi się wydaje, że ja raptem kilka razy faktycznie poczułam zalanie plodnym sluzem, a tak to nie zwracalam na to większej uwagi. Teraz się trzeba będzie porządnie wsłuchać w organizm... Jutro mam tę wizytę u gina, mam nadzieję, że dowiem się skąd te plamienia.

reklama
Ja w cyklu, w którym się udało nie miałam ani grama śluzu... wcześniej zwykle go obserwowałam, nawet zastanawiałam się czy była w ogóle owulacja...
No właśnie! Ja to w ogóle coraz bardziej myślę że to jest przypadek że się zachodzi w ciążę :D albo ładniejsza wersja - wtedy kiedy ma być ciąża to jest i nic nie dzieje się bez przyczyny [emoji14] hahaha, już zaczynam jakieś szamaństwo odprawiać bo nie zachodzę [emoji23][emoji23][emoji23] ale jak ma mi to dobrze robić na psychikę to sobie tak tłumaczę [emoji14]

No właśnie! Ja to w ogóle coraz bardziej myślę że to jest przypadek że się zachodzi w ciążę :D albo ładniejsza wersja - wtedy kiedy ma być ciąża to jest i nic nie dzieje się bez przyczyny [emoji14] hahaha, już zaczynam jakieś szamaństwo odprawiać bo nie zachodzę [emoji23][emoji23][emoji23] ale jak ma mi to dobrze robić na psychikę to sobie tak tłumaczę [emoji14]

Ja za nim rozpoczęliśmy starania byłam u ginekolog, bo chciałam porobić badania, zobaczyć czy wszystko ok. W lutym rozpoczęliśmy starania i jeszcze kończyłam ostatni cykl z badaniami i po tym właśnie bardzo szybko odkryłam, że jestem w ciąży - ostatnią miesiączkę miałam 6.02, 26.02 zrobiłam progesteron i był dość niski (myślałam, że nie było owu, a musiała być dzień później po prostu), a 27.02 powtóźyłam progesteron i wzrósł jakieś ponad 300%, co moja ginekolog stwierdziła za rzecz dziwną, bo nawet przy pulsacyjnym wyrzucie nie powinno być takiej różnicy i kazała zrobić bhcg i jeszcze raz progesteron i dzień później wiedziałam już, że to ciąża ;p

Dziewczyny ja tez Mam wrażenie, ze ciagle mi się siku chce, ale z drugiej strony jakby cos było, to co by miało mnie tam uciskać, jak to dopiero dzidziuś uciska na pęcherz :/ myślałam ze może jakieś zapalenie mam, bo pochwa mnie piekła w środku, ale przeszło na szczęście :(

Podobno na początku to przez to, że pęcherz jest przekrwiony i dlatego ciągle się lata. W pierwszej ciąży też tak miałam, ale nie tak szybko. Tyle że ja nie mam wrażenia że mi się chce, tylko autentycznie jakbym bez przerwy piła;)

Dziewczyny duphaston na wywolanie okresu brać od razu 2 tabl czy rano i wieczorem ? Zapomniałam zapytać lekarza

Ja myślę że. To jest normalne :) Test owulacyjny wychwytuje podwyższony poziom hormonu LH, którego wyrzut powoduje pęknięcie pęcherzyka Graafa, czyli owulację. Poziom tego hormonu może być i zwykle jest podwyższony przez kilka dni na tyle, że test to rozpoznaje :)

reklama
Dziewczyny, mam 4 dzień z rzędu pozytywny test owu... Myślicie, że to normalne?[emoji16]

Ja myślę ze to jest normalne :) Test owulacyjny wychwytuje podwyższony poziom hormonu LH, którego wyrzut powoduje pęknięcie pęcherzyka Graafa, czyli owulację. Poziom tego hormonu może być i zwykle jest podwyższony przez kilka dni na tyle, że test to rozpoznaje :)

Do góry