reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jak ja Ciebie doskonale rozumiem z tym wolnym od pracy w czasie ciąży. [emoji22]Dobrze, ze nasi faceci zdroworozsądkowo do tego podchodzą i szczerze maja racje...olać prace... praca Cię nigdy tak nie pokocha jak to maleństwo, które się nosi w sobie....ale niestety znając mnie, mogę podejrzewać, ze jak bede w ciąży to i tak będę pracowała na tyle na ile starczy mi sił (w granicach rozsądku oczywiście [emoji846], moja mam w 2 ciążach pracowała do 7-8 miesiąca) niestety należę to typu pracoholika i jak nic nie robie to jestem chora...nie pamietam kiedy byłam na 2 tyg urlopie, może 7 lat temu, serio... tydzień max, z weekendem 10 dni... i ostatnio tak sobie myślałam, w wieku 34 lat, czy to wszystko było, jest czegos warte..,,,ehhh....gdzieś w głębi serca jednak liczę, ze może w te wakacje uda nam się jednak zbaczyc te II kreski... życzę Wam wszystkim tego z całego serducha...
Nie no to ja aż tak nie mam, co roku jestem na urlopie 2 tyg. a czasami się zdarza i 2 razy po 2 tyg;) ale mamy w pracy mało pracowników, jest nas 3 które robią to samo a zawsze musi być w pracy 2 koniecznie wiec jak jedna ma wolne, albo jest chora to reszta musi chodzić choćby nie wiem co. A w wakacje jedna z koleżanek ma 8 tyg urlopu ze względów rodzinnych więc jak jakimś cudem znajdę w tym albo następnym cyklu i w sierpniu np. wymiotowalabym dalej niż widzę to i tak będę musiała pracować bo nie zostawię koleżanki, którą lubię samej z tym bałaganem;)
to ty kochana w tym roku koniecznie weź 2 tygodnie urlopu w dni płodne, jak wyluzujesz to się uda!:tak:Juz że 2 tygodnie minęło jak bierzesz ten jodid? Cały czas trzymam kciuki żeby te twoje zawirowania w wynikach były chwilowe i jak je zrobisz teraz po raz kolejny to będzie wszystko ok:tak: na kiedy masz tą wizytę u endo??
Ja mam dzisiaj 3 dc i znowu zaczęłam brać letrozol, niech i tym razem urosna ze 2 pęcherzyki ;)

reklama
Ja pracowałam do końca tzn w piątek byłam na zastępstwie a w niedziele urodziłam. Miało to dużo plusów lekki i szybki poród, szybko doszłam do siebie i nie nudziłam się w domu. Nie ukrywam jednak, że czasami było ciężko.

Nie no to ja aż tak nie mam, co roku jestem na urlopie 2 tyg. a czasami się zdarza i 2 razy po 2 tyg[emoji6] ale mamy w pracy mało pracowników, jest nas 3 które robią to samo a zawsze musi być w pracy 2 koniecznie wiec jak jedna ma wolne, albo jest chora to reszta musi chodzić choćby nie wiem co. A w wakacje jedna z koleżanek ma 8 tyg urlopu ze względów rodzinnych więc jak jakimś cudem znajdę w tym albo następnym cyklu i w sierpniu np. wymiotowalabym dalej niż widzę to i tak będę musiała pracować bo nie zostawię koleżanki, którą lubię samej z tym bałaganem[emoji6]
to ty kochana w tym roku koniecznie weź 2 tygodnie urlopu w dni płodne, jak wyluzujesz to się uda!:tak:Juz że 2 tygodnie minęło jak bierzesz ten jodid? Cały czas trzymam kciuki żeby te twoje zawirowania w wynikach były chwilowe i jak je zrobisz teraz po raz kolejny to będzie wszystko ok:tak: na kiedy masz tą wizytę u endo??
Ja mam dzisiaj 3 dc i znowu zaczęłam brać letrozol, niech i tym razem urosna ze 2 pęcherzyki ;)

Dzisiaj mam 28dc a Jodid, Bromergon i Cyclodynon biore od 13dc. Do endokrynolog idę dopiero 25 maja i tak się zastanawiam właśnie co robić, bo... badania mam powtórzyć po 4 tygodniach, czyli na tydzień przed wizyta u endo a idealnie w okresie dni płodnych w kolejnym cyklu w maju i kurcze nie wiem kompetnie co robić, czy po prostu ‚pójść na żywioł’ i zobaczyć co będzie, czy czekać na wizytę a potem do gina ale to bez sensu bo już bede po dniach płodnych wiec po prostu szkoda mi kasy na pusta wizytę u gina w fazie lutelanej...no i zupełnie stracę kolejny cykl [emoji22] ojjjj... mam jakiś zły czas... może faktycznie potrzebuje dłuższego urlopu, ale to najwcześniej we wrześniu...

A tak poza tym to kciuki bardzo, bardzo zaciśnięte za Ciebie [emoji846]

Ostatnia edycja:
Ja pracowałam do końca tzn w piątek byłam na zastępstwie a w niedziele urodziłam. Miało to dużo plusów lekki i szybki poród, szybko doszłam do siebie i nie nudziłam się w domu. Nie ukrywam jednak, że czasami było ciężko.

O mamo... podziwiam [emoji846] jak moja Natariusz, ale u niej to była 2 ciąża i jak sama mówiła, ze w tej nie uważa tak bardzo na siebie jak w pierwszej

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry