reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Co do przeprowadzek to czasami warto sie kilka razy sie przeprowadzic aby znalesc te swoje miejsce na ziemi.Ja od 4 miesiecy mieszkam w nowym miejscu i sama z mezem i dziecmi i wiem ze bylo warto to przejsc co przeszlam przez tyle lat aby znalesc sie tu gdzie jestem.dzis temperatura 37,1.mdlosci sa nadal.czestomocz bol piersi.miesiaczke powinnam dostac w czwartek.na razie jej nie czuje aby sie zblizala ale ona moze przyjsc nagle niespodziewanie.Boje sie strasznie ze przylezie.buuu.testu nie robilam .oto moj wykres temp.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Ja nigdy nie mierzyłam temp. Tzn kilka razy wyrywkowo więc nie pomogę. Ale miałam parcie na pęcherz i ból jak na @ podczas zagnieżdżania. Od 6dpo. A 9dpo test wyszedł pozytywny. Więc trzymam kciuki!

Co do przeprowadzek mam już ich kilka za sobą. Dobrze mi tu gdzie mieszkam i jak się będziemy przeprowadzać to w granicach tego samego osiedla

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Ja nigdy nie mierzyłam temp. Tzn kilka razy wyrywkowo więc nie pomogę. Ale miałam parcie na pęcherz i ból jak na @ podczas zagnieżdżania. Od 6dpo. A 9dpo test wyszedł pozytywny. Więc trzymam kciuki!

Co do przeprowadzek mam już ich kilka za sobą. Dobrze mi tu gdzie mieszkam i jak się będziemy przeprowadzać to w granicach tego samego osiedla

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Dziekuje

Ja tam myślę, że najlepiej wtedy kiedy ma się ochotę ;) jakoś nie umiałabym się kochać, bo tak trzeba. Jakbym nie miała chęci to nic by mnie nie zmusiło... No i w drugą stronę, jak mamy ochotę to nie, bo najlepiej co 2-3 dni? Dla mnie dziwne, ale może jestem inna ;p
Zgadzam się w 100%! U nas to się najbardziej sprawdziło- jak kochaliśmy sie wg naszej ochoty. Nawet cyklu wtedy nie monitorowałam ale jak patrzę na kalendarzyk to wyszło na to że kochaliśmy się na dwa dni przed owu, w dzień owu i dwa dni po. Ale myśle że owu była później o 2-3 dni bo pozytywny test wyszedł bardzo późno. Ale najlepiej zdać się na to kiedy Wam się najbardziej chce i jeśli macie ochotę codziennie to dlaczego by nie ;)

Ja jestem zdania że jak ktoś nie ma żadnych problemów z zachodzeniem w ciążę itp to pewnie niech się kocha kiedy chce :)
My akurat kochaliśmy się kiedy chcieliśmy + tak czy siak w okolicach domniemanej owulacji byleby trafić.
Udało się dopiero po 25 cyklach
Przy staraniach o drugie chciałabym prowadzić monitoring cyklu u ginekologa, bawić się we wszystkie ale to wszystkie możliwe sposoby, tabletki i cokolwiek jeszcze byleby
Po pierwsze trafić do maks 6cs
Po drugie bardzo byśmy tym razem chcieli wycelować synka :) córeczkę już mamy a przydałby się pierwszy chłopak w rodzinie który pociągnie nazwisko dalej :)

A mi wczoraj inny ginekolog, bo moja na urlopie w wywiadzie zapytał jak często się kochamy i jak powiedziałam, że co drugi dzień to powiedział ze mam go przytrzymać aż do owulacji, ze nie może szastać plemnikami :p. Mają się naprodukować silne i w dużej ilości. Więc co lekarz, to inna opinia.
Ja po Lamtcie wychodowałam pęcherzyk z lewego jajnika o dziwo, bo zawsze prawy pracował. Przepisał mi ovitrelle i działamy :D.
Trzymam kciuki za testujące i życzę cierpliwości, a reszcie wytrwałości i powodzenia w staraniach!

Ja jestem zdania że jak ktoś nie ma żadnych problemów z zachodzeniem w ciążę itp to pewnie niech się kocha kiedy chce :)
My akurat kochaliśmy się kiedy chcieliśmy + tak czy siak w okolicach domniemanej owulacji byleby trafić.
Udało się dopiero po 25 cyklach
Przy staraniach o drugie chciałabym prowadzić monitoring cyklu u ginekologa, bawić się we wszystkie ale to wszystkie możliwe sposoby, tabletki i cokolwiek jeszcze byleby
Po pierwsze trafić do maks 6cs
Po drugie bardzo byśmy tym razem chcieli wycelować synka :) córeczkę już mamy a przydałby się pierwszy chłopak w rodzinie który pociągnie nazwisko dalej :)

Też uważam, że kochanie się kiedy się chce bez wyliczeń jest jak najbardziej dobre ale powiedzmy do roku prób. A jeżeli u kogoś ciągnie się to latami to ciężko niestety już zdać się jedynie na spontaniczność.

hej dziewczyny ja po wczorajszej wizycie jestem pelna nadzieji w końcu może się uda tym razem mam 2 pęcherzyki w 10 dc jeden 16mm a drugi 13mm w prawym jajniku odziwo:) mam nadzieje ze pekna oba raz w roku mam wlasnie podwojna owu:)

reklama
Hej, jestem tu nowa mogę dołączyć? :) Początkowo szukałam grupy gdzie kobietki planują starania z wyprzedzeniem ale znalazlam tylko to forum :) planujemy starania w październiku tego roku ale chętnie dołączę do jakiejś grupy gdzie będziemy mieć wspólny temat :)

Do góry