reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mam robione regularnie i wszystko pod kontrolą [emoji53]

Skoro wszystkie wyniki hormonalne w normie to może być wina jakiegoś polipa, nadżerki albo endometriozy. Sama też mam podobnie i szukałam informacji na ten temat i czytałam o dziewczynach, które były zdrowe, miały plamienia i zaszły mimo to w ciążę, więc to mnie uspokaja.

reklama
Skoro wszystkie wyniki hormonalne w normie to może być wina jakiegoś polipa, nadżerki albo endometriozy. Sama też mam podobnie i szukałam informacji na ten temat i czytałam o dziewczynach, które były zdrowe, miały plamienia i zaszły mimo to w ciążę, więc to mnie uspokaja.
Widzę, że sporo nas tu z tymi plamieniami. A co lekarz na to?

Hej czy ktoras z was zle sie czuje biorac duphaston? Mnie boli glowa i jest mi b.nie dobrze
Ja w pierwszym cyklu z duphastonem czułam się tak, że byłam święcie przekonana że to ciąża;) Mdliło mnie, miałam jakieś dziwne skurcze i ogólnie dziwnie się czułam. Teraz biorę 3 cykl i jest ok, więc albo organizm się przyzwyczaił, albo wmawiałam sobie te objawy, bo tak bardzo chciałam je mieć ;)

Teraz nie czuje kompletnie nic, więc nie sądzę, żeby to była u mnie ciąża... Ale zaczynam to przetrawiać jakoś i mierzyć się z rzeczywistością  :( ;) chociaż pewnie jeszcze zatestuje;)

Fleur, mam takie koleżanki, które wiedziały, że to ciąża, bo właśnie nic nie czuły tak jak normalnie na miesiączkę, więc może i tak będzie u Ciebie [emoji6]

A Ty czemu bierzesz Duphaston?

Fleur, mam takie koleżanki, które wiedziały, że to ciąża, bo właśnie nic nie czuły tak jak normalnie na miesiączkę, więc może i tak będzie u Ciebie [emoji6]

A Ty czemu bierzesz Duphaston?

Biorę go żeby pomóc w zagnieżdżeniu, no i gdy będę miała pozytywną betę mam od razu zrobić progesteron i domyślam się, że po tym wyniku lekarz stwierdzi czy mam go brać dalej. Tak bynajmniej się domyślam ;) jak doczekam pozytywnej bety to się dowiem;) Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz;) chociaż staram się już nie nakręcać;)

Dzień dobry, miłego weekendu kobitki, ja niestety zbieram się do pracy, a zapowiada się piękny dzień. Dzisiaj u mnie 24dc z objawów kompletnie nic

Hej czy ktoras z was zle sie czuje biorac duphaston? Mnie boli glowa i jest mi b.nie dobrze
Ja po progesteronie czułam się wyjątkowo fatalnie. Do ogólnego złego samopoczucia fizycznego dochodziło niestety psychiczne...Dla mnie masakra i mam nadzieję, że nie będę musiała już go przyjmować ;).

@Otoona gratulacje :D!

U mnie plamienia były skutkiem niedomogi lutealnej. Warto sprawdzić progesteron w drugiej fazie cyklu i w razie potrzeby suplementować.

A ja zaczynam starania. Dzisiaj 10 dc. Ten cykl jest jeszcze rozruchowy, bo pierwszy po odstawieniu hormonów po poronieniu, ale zaraz ruszymy z kopyta.

Trzymam kciuki za testujące!

reklama
Do góry