reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A no szkoda, ale trudno, może kolejny cykl będzie szczęśliwy :)
Ale trzymam kciuki za Ciebie, bo objawy masz obiecujące, temp. idealna :D
Mam nadzieje ze nie spadnie w sumie jeszcze cały tydzień został :)
Ja planowo mam miec @ 30.04 ale mysle czy nie zatestowac juz w niedziele 29.04 bo moj chlop po poludniu wraca z zawodow i gdy by sie udalo to powitala bym go pozytywnym testem:)
No to niespodzianka super by była! Ja też mam 30.04 ale nie raz mi się dzień spoznia @ wiec żeby nadzieji nie robić sobie lub się nie zdolowac jakby wyszedł test negatywny, to wolę poczekać :)

reklama
Wiesz myślę że nawet jak się uda to tak miało być i będzie to oznaczać, że wcale nie jest tak źle w Twoim organizmie. I pocieszę Cię, że on jest specjalistą od trudnych ciąż, znam osobiście beznadziejny przypadek dziewczyny, której nikt żadnej ciąży nie potrafił pomoc donosić, jedną straciła w 6 miesiącu... A z nim donosiła zdrową bliźniaczą ciążę. Przyjeżdżała do niego z Warszawy... Wszystko się ułoży!!! I mi i Tobie i nam wszystkim, my kobietki musimy trochę ponarzekac i poprzeżywać, czasami za bardzo;) ale nie wolno tracić nadzieji. Ja też mam czasami dołki, ale mam nadzieję, że do końca roku się uda:) a czemu dopiero na koniec maja się umawiasz do tej endo?? Nie ma żadnych terminów wcześniej??

A co to za lekarz? Jestem z Warszawy i ciekawi mnie ktory to :)

Dziewczyny po poronieniu samoistnym - byłyście na usg kontrolnym jakiś czas po?
Hej ja nie byłam , dostałam 3 dni spóźniona @ test już był jaśniutki ,wiec wiedziałam co jest grane . Dopiero po miesiącu jak mi się @ spóźniała znowu to poszłam i widocznie wszystko się ładnie oczyściło samo , bo gin nic nie mówiła tylko ze macica przygotowana na przyjęcie dzidzi tylko jeszcze 2 tyg ja nie wiem jak to wytrzymam !:-//

Pytanie do dziewczyny które mierzą tempke :-) to jest mój pierwszy cykl w którym mierze temperaturę i nie wiem czy wszystko jest ok, moje temperatury :
Od 4 do 12 dc 35.9-36.0
13dc 36.2
14-15dc 36.3
16dc- 36.2
17dc - 36.1
18-21dc - 36.3
22dc- 36.4
23 dc- 36.5
Co o tym myślicie? Nie wiem czy tak się zdarza że 7-8 dni po owu temperatura rośnie? Owu była14 lub 15 dc bo wtedy był śluz plodny i szyjka otwarta i wysoko....

Pytanie do dziewczyny które mierzą tempke :-) to jest mój pierwszy cykl w którym mierze temperaturę i nie wiem czy wszystko jest ok, moje temperatury :
Od 4 do 12 dc 35.9-36.0
13dc 36.2
14-15dc 36.3
16dc- 36.2
17dc - 36.1
18-21dc - 36.3
22dc- 36.4
23 dc- 36.5
Co o tym myślicie? Nie wiem czy tak się zdarza że 7-8 dni po owu temperatura rośnie? Owu była14 lub 15 dc bo wtedy był śluz plodny i szyjka otwarta i wysoko....
Masz male skoki temp... ja po ovu mam temp 36.7-37,12 a przed mam tak jak ty. Kolo 36.3-36.5.. no ale kazdy ma indywidualna temp.

@flor87 ja przed owu temp miałam w granicach 35,9 - 36,0 nigdy więcej a skok był do 36,3 czyli o 0,4-0,3 stopnia więc chyba ok? Ogólnie zawsze mam niską ogólna temp ciała. Czasem sporadycznie mierzylam temp to nigdy nie była większa w drugiej fazie niż 36,7. Bardziej interesuje mnie ten kolejny powolny wzrost

@flor87 ja przed owu temp miałam w granicach 35,9 - 36,0 nigdy więcej a skok był do 36,3 czyli o 0,4-0,3 stopnia więc chyba ok? Ogólnie zawsze mam niską ogólna temp ciała. Czasem sporadycznie mierzylam temp to nigdy nie była większa w drugiej fazie niż 36,7. Bardziej interesuje mnie ten kolejny powolny wzrost
Ten wzrost jest dziwny...tak jakbys miala ovu 17 czy 18 dnia cyklu... bo po ovu nie powinno spadać ... przynajmniej na moje. Tez mialam kiedys taki cykl . Niby sluz plodny wczesniej a z temp.i testow wynikalo ze byla o wiele później

A po ovitrelle test ciążowy wychodzi pozytywny? :) może to nie ovitrelle a zupełnie coś innego :)
No niestety, chciałabym żeby to było coś innego;) ale ovitrelle to syntetyczny hormon coś ala ciazowy;) i nawet do 12 dni po zastrzyku testy wychodzą fałszywie dodatnie i robię je właśnie po to żeby sprawdzić kiedy nie będę miała go już w organizmie;) no chyba, że jakimś cudem zacznę produkować swój hormon ciążowy;):p

reklama
@flor87 za tydzień mam wizytę u lekarza więc zobaczymy co powie.... Może wcale nie było owu... Póki co dopiero zaczynam robienie badań i narazie wiem że mam podwyższoną prolaktyne a ostatni mój cykl trwał 40 dni więc o 10dni za długo....

Do góry