reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@AniaS35
A co do wakacyjnego dzidziusia to my tak sobie pomyśleliśmy że wstrzymamy się trochę z decyzją o ciąży, by urodziło się już dziecko w nowym roku :) a czy to będzie początek roku, czy wakacje to już nie ma dla nas znaczenia :)
A to w takim razie jak Wam idą starania? Rozumiem, że nie nastawiasz się?

No więc ja i moja druga połówka mamy podejście bardzo na luzie, może dlatego że to będą nasze pierwsze próby ;) owszem przyznam, że zaczęłam bardziej przykładać się do tego co jem, zwłaszcza w kwestii witamin czy suplementów ale tak po za tym nie zamierzamy niczego zmieniać... Jeśli się uda podczas pierwszych starań będzie wspaniale, jeśli nie - uzbroimy się w cierpliwość.
Doradźcie tylko co jeszcze powinnam zrobić? Oczywiście oprócz wizyty u ginekologa by sprawdzić czy nadal wszystko jest ze mną ok ;)

reklama
hej dziewczyny dziś mam wizyte u gina:) teoretycznie owu powinnam mieć 22.02 mowie teoretycznie bo teraz już sama niewiem :) od operacji wszystko się poprzestawiało a i owu nic nigdy nie wiadomo raz jest raz niema masakra :) ide na monitoring teraz może wkoncu trafimy z moim "M" :) dam znac co i jak po wizyce trzymajcie się cieplutko a wszystkim zafasolkowanym zycze szczęśliwej ciąży i udanego porodu:) :*

Drogie Panie, czy wśród nas są jakieś staraczki które tak jak i ja planują rozpocząć swoje próby w maju?
Pytam głównie dlatego, że bardzo interesuje mnie jak się do tego przygotowujecie? Czy już robicie coś w tym temacie? Jakaś dieta, witaminy itp? Czy spokojnie czekacie i bez większego stresu, po prostu spróbujecie w w/w terminie? ;)

Miłego wieczoru ;)

My rozpoczynamy co prawda teraz, ale wcześniej byłam u ginekolog - zleciła mi badania krwi w tym hormonalne, zrobiła mi cytologię. Poszłam też do dentysty, żeby wyleczyć ząbki i w sumie akurat jeszcze je leczę ;p

@AniaS35 dziękuję Kochana że pytasz :* wymioty przeszły ;) nudności są jak nie przypilnuje jedzenia co 2,5-3h ;) ale nadal od większości jedzenia mnie odrzuca :(
Jak będę mieć chwilę siądę i będę kminić gdzie i jak ten blog [emoji23]
Co do testów Kochana. Ja domowe laboratorium w zaskoczonym cyklu zaczęłam robić od 9dc (też na 28 dniowe cykle) i dobrze wyszło bo jak się okazało owulację wtedy miałam w nocy z 11 na 12dc i w te dni mi testy owu wyszły pozytywne ;)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Drogie Panie, czy wśród nas są jakieś staraczki które tak jak i ja planują rozpocząć swoje próby w maju?
Pytam głównie dlatego, że bardzo interesuje mnie jak się do tego przygotowujecie? Czy już robicie coś w tym temacie? Jakaś dieta, witaminy itp? Czy spokojnie czekacie i bez większego stresu, po prostu spróbujecie w w/w terminie? ;)

Miłego wieczoru ;)
Polecam brać kwas foliowy ;)
Ja z polecenia swojego ginekologa brałam prenatal uno. Jest to suplement diety dla kobiet starających się o ciążę i w pierwszym trymestrze ciąży.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dzis 37,3.wzielam ostatnia tabletke Dupka .jutro rano zrobie test ciazowy.jak wyjdzie pozytywny to bede brala dalej.choc czuje ze owulacja byla opozniona i tak temperatura wskazuje.czyli nie 13 dpo a dopiero dzis 9 dpo..juz wiem ze jutro moze test nie wyjsc i nie wiem co robic.przeciez jezeli owulacja byla opozniona i to jest 9 dpo to jutro ma prawo nie wyjsc.brac czy nie brac jeszcze duphaston? Nie wiem co robic.nie chce poronic jezeli jest tam dzidzius.prosze poradzcie cos.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Kobitki, mam problem. Wczoraj po stosunku ze spermą która się wylała były upławy takie różowe, może jasny brąz. Pomożecie mi dojść do tego o co chodzi ? Nigdy nie miałam krwawień około owulacyjnych, czy to może być to ? Jestem dwa miesiące po wymrażaniu nadżerki...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@AniaS35
A co do wakacyjnego dzidziusia to my tak sobie pomyśleliśmy że wstrzymamy się trochę z decyzją o ciąży, by urodziło się już dziecko w nowym roku :) a czy to będzie początek roku, czy wakacje to już nie ma dla nas znaczenia :)
A to w takim razie jak Wam idą starania? Rozumiem, że nie nastawiasz się?

No więc ja i moja druga połówka mamy podejście bardzo na luzie, może dlatego że to będą nasze pierwsze próby ;) owszem przyznam, że zaczęłam bardziej przykładać się do tego co jem, zwłaszcza w kwestii witamin czy suplementów ale tak po za tym nie zamierzamy niczego zmieniać... Jeśli się uda podczas pierwszych starań będzie wspaniale, jeśli nie - uzbroimy się w cierpliwość.
Doradźcie tylko co jeszcze powinnam zrobić? Oczywiście oprócz wizyty u ginekologa by sprawdzić czy nadal wszystko jest ze mną ok ;)

Bierz kwas foliowy, polecają teraz w formie folianu i wit. z grupy B żeby zapobiec wadom cewy nerwowej.

Dzis 37,3.wzielam ostatnia tabletke Dupka .jutro rano zrobie test ciazowy.jak wyjdzie pozytywny to bede brala dalej.choc czuje ze owulacja byla opozniona i tak temperatura wskazuje.czyli nie 13 dpo a dopiero dzis 9 dpo..juz wiem ze jutro moze test nie wyjsc i nie wiem co robic.przeciez jezeli owulacja byla opozniona i to jest 9 dpo to jutro ma prawo nie wyjsc.brac czy nie brac jeszcze duphaston? Nie wiem co robic.nie chce poronic jezeli jest tam dzidzius.prosze poradzcie cos.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Wiesz, może być, że owu była 19. Chyba wzięłabym dupka jeszcze ze dwa dni zrobiła test i ewentualnie wtedy odstawiła
Albo zadzwoń do gina i zapytaj

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

reklama
Witajcie dziewczyny
9 tydz a brak.jakichkolwiek badań..
Jakie badania powinnam mieć już zrobione ?
Zmieniłam lekarza.i chodzę prywatnie Ale w piątek.mam wizytę.nadal u tej.poprzedniej ginekolog więc nie wiem czy.mam.iść...czy czekać.do 8 marca na.wizytę.prywatną..
Przez.to.wszystko już.glupieje..
Pozdrawiam :)

Do góry