reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny doradźcie mi co mam robić, otóż dostałam super ofertę pracy w porównaniu z pracą jako niania. Zarobie jeszcze raz tyle. Więc muszę zrezygnować z dotychczasowej, tylko kompletnie nie wiem jak. Trochę mi głupio, chociaż nie wiem czemu. Na drugie mama małej nie jest dla mnie jakaś miła, toleruje mnie ale lubi mnie krytykować na różne tematy. W poniedziałek muszę już tam jechać. Zadzwonić do mamy małej i poinformować, czy może zaproponować spotkanie i wtedy powiedzieć? Na żywo na pewno nie będzie przyjemnie. SMS raczej na pewno odpada bo to nietaktowne.
Sms faktycznie to słaby pomysł. Ale mysle, ze telefon wystarczy. Jestes z nia zwiazana umową? Jesli nie, to tym bardziej mysle, ze wystarczy rozmowa przrz telefon. W zasadzie nawet nie musisz sie tłumaczyć ;)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Migdalove ja bym zadzwoniła, smutne to że mama jest niemiła dla Ciebie zupełnie nie rozumiem takich ludzi, może dobrze że zmieniasz pracę :-)

Ostatnia edycja:
Nie mam umowy, po wypłacie robiłam jeszcze 7 dni. Tak właśnie myślałam, że jutro do niej zadzwonię, bo ogólnie ich na weekendy przeważnie nie ma. Czuję, że będzie wściekła i to też mnie trochę blokuje.

2018-08-31-003-005.jpg

Nie mam umowy, po wypłacie robiłam jeszcze 7 dni. Tak właśnie myślałam, że jutro do niej zadzwonię, bo ogólnie ich na weekendy przeważnie nie ma. Czuję, że będzie wściekła i to też mnie trochę blokuje.

2018-08-31-003-005.jpg
Wściekła to może sobie być. Masz możliwość iść do lepszej pracy, więc musisz się zebrać w sobie i ją powiadomić. Nawet jak nie będzie chciała Ci reszty dopłacić, ale to będzie tylko źle o niej świadczyć. Ja byłam w takiej sytuacji, nie wypłacono mi reszty pieniędzy, ale nie żałuję że uciekłam.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

@Migdalove na pewno będzie zła, w końcu z dnia na dzień zostaje bez opiekunki [emoji6] jednak myśle, że postępujesz uczciwie dzwoniąc i mówiąc o lepszej propozycji, to naturalne, że chcesz polepszyć swoją sytuacje w końcu zakładacie rodzine [emoji2]
Wpuść jednym uchem wypuść drugim i do przodu [emoji1307]

[emoji166][emoji166] PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166]

Dziewczyny doradźcie mi co mam robić, otóż dostałam super ofertę pracy w porównaniu z pracą jako niania. Zarobie jeszcze raz tyle. Więc muszę zrezygnować z dotychczasowej, tylko kompletnie nie wiem jak. Trochę mi głupio, chociaż nie wiem czemu. Na drugie mama małej nie jest dla mnie jakaś miła, toleruje mnie ale lubi mnie krytykować na różne tematy. W poniedziałek muszę już tam jechać. Zadzwonić do mamy małej i poinformować, czy może zaproponować spotkanie i wtedy powiedzieć? Na żywo na pewno nie będzie przyjemnie. SMS raczej na pewno odpada bo to nietaktowne.
Olej to czy jest w porzadku czy nie. Tym bardziej jesli jest dla Cie ie nie miła. Rób tak żebyś była zadowolona.

Ale miałam ochotę na kanapki z szynką konserwową i majonezem, szczególnie na majonez. Pyszne było. Aż się boję co to będzie w ciąży jak takie smaki mnie teraz nachodzą. [emoji23]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Migdalove ja po prostu bym tylko zadzwonila i powiedziala prawde gdyz to nie sa jakies widzimisie..choc tlumaczyc sie nie musisz..swoje racje masz i ona zrobilaby tak samo;)

Moja znajoma np. Ze swoja opiekunka umowiona byla tak ze jesli bedzie chciala sie zwolnic to musi jej dac miesiac bo znalezc wlasnie kogos na nietypowe h to wielkie wyzwanie

reklama
Do góry