reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
A ja dalej czekam na okres, już 39 'dzień cyklu', ale po poronieniu mogło się wszystko rozjechać. Chętnie bym jak najszybciej zrobiła to hsg. W lipcu chciałabym odwiedzić porządnego ginekologa od trudnych przypadków a taki jest w gamecie w Gdyni tylko terminy są odległe, więc już bym musiała dzwonić i się umawiać.
Oj...:/ mi przyszła @ po 30 dniach od zabiegu (przy cyklach wtedy 28dn.) Moje cykle teraz są 26dn. poprzestawiało się :/

Jestem ciekawa jaki będzie następny krok mojego gina. Hsg już było, raz pregnyl już był podany... Jeśli znowu się nie uda, ciekawe jak dalej poprowadzi. Kurczę a chciałabym zrobić sama z siebie badanie czystości pochwy, muszę powiedzieć ginowi na wizycie

Oj...:/ mi przyszła @ po 30 dniach od zabiegu (przy cyklach wtedy 28dn.) Moje cykle teraz są 26dn. poprzestawiało się :/

Jestem ciekawa jaki będzie następny krok mojego gina. Hsg już było, raz pregnyl już był podany... Jeśli znowu się nie uda, ciekawe jak dalej poprowadzi. Kurczę a chciałabym zrobić sama z siebie badanie czystości pochwy, muszę powiedzieć ginowi na wizycie
Zwykle miałam cykle tak 32 dniowe średnio, więc miałam nadzieję, że po poronieniu tak też w tych dniach przyjdzie. Na okres nie mam żadnych objawów, czasami brzuch poboli. Może zrobiła się jakaś torbiel czy coś. A już nie chce chodzić do tych pseudo ginekologów u mnie w mieście. Poczekam sobie na razie. Jeszcze po miesiączce mam zrobić toksoplazmoze i cytomegalie. Dzisiaj mam teleporade odnośnie mojego problemu z kręgosłupem to przy okazji zapytam czy mi wystawi skierowanie na badania z krwi typu homocysteina, kwas foliowy itp...

Dziewczyny, wiem ze już nieraz ten temat był poruszany, ale zawsze mi z głowy wyleci. Powiedzcie jakie badania (immunologiczne) mogłabym jeszcze zrobić. Tym bardziej, ze u mnie występuje (niepłodność wtórna). Hormonalne już miałam, dodatkowo myśle o homocysteinie, b12, kwasie foliowym. Genetyczne to swoją droga (bo jednak to są dość kosztowne badania)

Zwykle miałam cykle tak 32 dniowe średnio, więc miałam nadzieję, że po poronieniu tak też w tych dniach przyjdzie. Na okres nie mam żadnych objawów, czasami brzuch poboli. Może zrobiła się jakaś torbiel czy coś. A już nie chce chodzić do tych pseudo ginekologów u mnie w mieście. Poczekam sobie na razie. Jeszcze po miesiączce mam zrobić toksoplazmoze i cytomegalie. Dzisiaj mam teleporade odnośnie mojego problemu z kręgosłupem to przy okazji zapytam czy mi wystawi skierowanie na badania z krwi typu homocysteina, kwas foliowy itp...
Ooo właśnie, tez myśle o tych badaniach :)

Czy te wszystkie badania Gosiu co robiłaś to tylko po poronieniu najlepiej zrobić ? Bo myślałam tez o jakiś badaniach na przeciwciała plemnikowe, nieraz po stosunku czuje uczucie swędzenia

Czy te wszystkie badania Gosiu co robiłaś to tylko po poronieniu najlepiej zrobić ? Bo myślałam tez o jakiś badaniach na przeciwciała plemnikowe, nieraz po stosunku czuje uczucie swędzenia
Nie tylko po poronieniu, może być też niepłodność immunologiczna i też robi się te badania. :) przeciwciała przeciw plemnikowe warto wykonać! Je się robi z tego co pamiętam w drugiej połowie cyklu, po owulacji.

reklama
Do góry