reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny macie jakieś rady dla początkującej staraczki? :)

mamy zielone światło od ginekologa, nie widzi przeciwwskazań. Badania również w porządku.. no i próbujemy :)
Ja jestem nowa na forum ale staramy się od ponad 3 lat...wiec jedyne co mogę polecić to wytrwałości i życzę oby Wam jak najszybciej poszlo😋😜

reklama
Kochane... czy ze względu na sytuacje rezygnujecie ze starań?
Ja nie zamierzam przerywać, tez sie nad tym zastanawiałam i stwierdziłam ze moze sie teraz udac, bo mysli sa skupione na tym co sie dzieje na świecie wiec o staraniach mniem sie myśli. Bylam w piątek o ginekologia i nic nie mówił aby przerwać starania itp. Wiec staraczki działamy ✊✊✊

Dziewczyny macie jakieś rady dla początkującej staraczki? :)

mamy zielone światło od ginekologa, nie widzi przeciwwskazań. Badania również w porządku.. no i próbujemy :)

Ananas (ze środkiem) i suszone morele po owulacji. Starac się nie spinac przesadnie na plodne, żebyście nie wywierali na sobie presji i nie frustrować jak nie wyjdzie od razu (starania to czas wzmozonej cierpliwości, ponieważ mogą trochę trwać).
Warto suplementów kwas foliowy w wersji metylowany, wit d3, witaminy z grupy b.
Nastawcie się w głowie na sukces, ale nie skupiajcie sie sie na tym ze musi być to już tu i teraz. Radzę to wszytko po własnym doświadczeniu, bo zaszłam dopiero w 12 cyklu starań i wiele skrajnych emocji towarzyszyło mi przez ten czas 😂. Trzymam kciuki zeby szybko Wam się udało i powodzenia.

Ja nie zamierzam przerywać, tez sie nad tym zastanawiałam i stwierdziłam ze moze sie teraz udac, bo mysli sa skupione na tym co sie dzieje na świecie wiec o staraniach mniem sie myśli. Bylam w piątek o ginekologia i nic nie mówił aby przerwać starania itp. Wiec staraczki działamy ✊✊✊

Na pewno pandemia przyniesie spory przyrost naturalny 😁🍀✊

Idę za chwil parę na betę. ;) raz czuje, że będzie pozytywna, ale później jakoś sobie myślę, że głupia jestem i na pewno będzie negatywna. 😂

W zeszłym tygodniu byłam na monitoringu cyklu w środę...😉 Pęcherzyk ok. 20 mm. Pani ginekolog dała mi skierowanie na estradiol. Wcześniej robiłam już ale w 2 dc. Teraz zrobiłam właśnie ledwo przed owulacja w 13 dc i wyszedł mi 655 pg/ml...🤔 co to oznacza czy to nie przesada ? Widze ze to wartość przekraczająca normę. Ciężko teraz żeby iść gdziekolwiek się skonsultować.
Przy okazji zrobiłam jeszcze TSH i wyszło 2,28. Czy taka wartość również nie jest zbyt wysoka na ciaze i przy staraniach ? 🤔😔
Lekko się zdziwiłam bo wcześniej nie miałam żadnych zastrzeżeń co do hormonów...🤦‍♀️

Ananas (ze środkiem) i suszone morele po owulacji. Starac się nie spinac przesadnie na plodne, żebyście nie wywierali na sobie presji i nie frustrować jak nie wyjdzie od razu (starania to czas wzmozonej cierpliwości, ponieważ mogą trochę trwać).
Warto suplementów kwas foliowy w wersji metylowany, wit d3, witaminy z grupy b.
Nastawcie się w głowie na sukces, ale nie skupiajcie sie sie na tym ze musi być to już tu i teraz. Radzę to wszytko po własnym doświadczeniu, bo zaszłam dopiero w 12 cyklu starań i wiele skrajnych emocji towarzyszyło mi przez ten czas 😂. Trzymam kciuki zeby szybko Wam się udało i powodzenia.

Mam nadzieje, że się uda :)
Biorę od miesiąca PregnaStart ;)

Czemu ananasa? :D

reklama
Do góry