Beti1505
Zaangażowana w BB
Około 16 miesięcy no zaraz w sumie 1,5 rokuIle juz starania ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Około 16 miesięcy no zaraz w sumie 1,5 rokuIle juz starania ?
Ja o tym tez zaczęłam myśleć... bo jak nie można zajsc naturalnie (Chociaż tak bardzo bym chciała) to co zrobic dla mnie in vitro to już na prawde ostateczność.Mnie lekarz zaproponował inseminacje ale mąż jakoś nie jest na to chętny niestety.
A jak z jądrami? Jakie nosi majtki? Bo bardzo obcisle majtki, spodnie też będą osłabiać nasienie bo się jądra przegrzewają.Nie pali, alko pił weekendami ale wcześniej piwko to tak co drugi dzień, teraz odstawił dopiero całkowicie. Problem mam z ćwiczeniami bo nie lubi sportu uważa ze jak jest szczupły to nic nie musi robić biorę go na basen ale tylko raz w tygodniu. Zobaczymy za dwa miesiące kolejne badanie
Badajcie sie na spokojnie. Ja Ci życzę, tak jak kazdej z Was zebys za jakis czas mowila jaka jestes zmeczona, nie masz czasu i wszystkie smaczki przy dziecku. Ja myślałam, ze tak wypragnione dziecko to bede tylko siedziala i patrzyla czlowiek szybko zapomina i zyje terazniejszoscia.Nie pali, alko pił weekendami ale wcześniej piwko to tak co drugi dzień, teraz odstawił dopiero całkowicie. Problem mam z ćwiczeniami bo nie lubi sportu uważa ze jak jest szczupły to nic nie musi robić biorę go na basen ale tylko raz w tygodniu. Zobaczymy za dwa miesiące kolejne badanie
Inseminacja jest wskazana jeśli plemniki są powolne, po prostu dzięki inseminacji skracamy drogę plemnikom.Ja o tym tez zaczęłam myśleć... bo jak nie można zajsc naturalnie (Chociaż tak bardzo bym chciała) to co zrobic dla mnie in vitro to już na prawde ostateczność.
Niee tylko luźne. Nigdy nie nosił obcisłych. Kąpiele wcześniej uwielbiał ale od roku mu zabroniłam i tylko prysznic bierze...A jak z jądrami? Jakie nosi majtki? Bo bardzo obcisle majtki, spodnie też będą osłabiać nasienie bo się jądra przegrzewają.
I co dalej planujesz? Sama jestem na etapie badan genetycznych i mnie ciekawi wszystko na ten tematTak, uogólniłam celowo. Pewnie, że powinnam być dawno zbadana, konowałów nie jedynych miałam za lekarzy, nawet taka niby super od niepłodności a wyniki czytała do góry nogami. Już po drugim poronieniu powinnam być tak zbadana.
Próbowałabym. Myśle ze lepiej wydać ten tysiąc, niz kilkanascie tysięcy więcej na in vitro ... jeśli plemniki podawane są prosto do macicy, dzięki czemu omijają wiele przeszkód (śluz, itd.) - myśle ze szanse są większe niż przy naturalnym staraniu.Czemu nie? :O
Mój nawet jest skłonny, ale nie wiem w ogóle czy jest sens to rozpoczynać. Statystyka mówi o bardzo niskiej skuteczności hmmm... W zasadzie nic nigdy Ci nie da gwarancji...
Wiesz co... mój tez był pewny, ze nie będzie z tym problemu. Właściwie to ja tez myślałam, ze będzie łatwiej:/Niestety pod wzgeldem staran o dziecko i różnych badań itp z tym związane to mój mąż jest hmmmm lekko negatywnie nastawiony. Moze dlatego ze byl nastawiony że nie bedzie problemu i ze szybko pójdzie a tu co miesiąc rozczarowanie.
Mnie nawet co miesiąc nie dobija ze sie nie udało tylko dobijaja jego zachowania w tej tematyce
I tal wlasnie u mnie z tym jest. Jestem sama w tej sytuacji