reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja tylko dzieki temu zaszlam w ciaze, po 2 latach.
Czasem z pracy sa ubezpieczenia dodatkowe i tak mozna sie umawiac za darmo do lekarza z roznych specjalizacji. To pomocne jesli trzeba chodzic czesto. Mi sie udalo przypadkiem, ze trafilam w owulacje, kazala biec do domu.
Ogolnie to ale Ci sie super trafilo z ta wizyta :-) starasz sie o kolejne juz?

reklama
Mam abonament w Medicover w pracy ale z tego co wiem tam uslugi monitirowania jako takiej nie ma a do mojego gina sa terminy na za 1.5 mies wiec wez tu traf na owulacje :/ bo ogolnie ma usg w gabinecie i zawsze robi na wizycie
Nie kazdy lekarz ma z nimi umowe. Ja mialam z pzu i byli tylko wybrani lekarze. Zawsze mozesz isc na sam monitoring do kogos innego na poczatek. To jest normalna wizyta z usg wiec powinna byc w abonamencie. Ja moge sie umawiac nawet codziennie. Nie musisz mowic lekarzowi, ze jestes z ubezpieczenia, on tego nie wie i bedzie traktowal jak prywatna wizyte wiec w okresie owulacji pewnie powie, ze masz przyjsc pare razy.

Hej laski 😉 czy wy tez tak macie, ze zawsze krótko po owulacji 3-4 doba po zaczynaja już was piersi pobolewac (14-10 dni przed miesiączka)?? Ja już z tymi cyckami nie mogę wyrobić od razu wiem po nich ze się nie udało...😞 tez ktoś tak ma, albo miał a jednak ciąża była ?🙄
Wiem ze lepiej się nie doszukiwać objawów przed miesiączka, ale co zrobić taka już nasza natura ze lubimy drążyć temat..😜
Ja często tak mam że od owulacji mam bolace piersi i, brzuch, objawy ciągną sie do samej @

Przykro mi... U mnie pewnie też niedługo ruszy... :(

Już się zastanawiam czasem czy nie lepiej by było spróbować jakiejś inseminacji... (czy jak się to tam zwie). Może by coś to pomogło, nie wiem.

Ja to bym pewnie musiała raczej na początek spróbować wpierw może stymulacje cyklu.
Ale to moze dopiero plan od marca... Teraz przez 2 miesiące bede mieć taki mlyn w pracy ze nawet nie bede miala jak chodzić do lekarzy, poza tym muszę sobie chyba przez ten czas trochę odświeżyć glowe od tematu starań i tego wszysykiego.
Także wiosna będzie moim czasem na działanie :p

Hej laski 😉 czy wy tez tak macie, ze zawsze krótko po owulacji 3-4 doba po zaczynaja już was piersi pobolewac (14-10 dni przed miesiączka)?? Ja już z tymi cyckami nie mogę wyrobić od razu wiem po nich ze się nie udało...😞 tez ktoś tak ma, albo miał a jednak ciąża była ?🙄
Wiem ze lepiej się nie doszukiwać objawów przed miesiączka, ale co zrobić taka już nasza natura ze lubimy drążyć temat..😜

Mi się wydaje ze to objaw rosnącego progesteronu, który wzrasta i na ciąży i przed okresem tak czy siak xD potem albo sie utrzymuje wysoki albo spada... Dlatego bol piersi może sie pojawiać po owu w obu przypadkach jak na moje.

Hejka 😉 starasz się 2 lata, a nie myślałaś o inseminacji żeby spróbować? Partner się zbadał ??
Niestety odpuścić napewno nie odpuścisz, bo mi tez tak wszyscy mówili, a skończyło się na wizycie u psychiatry on dopiero mnie wyciszył i uspokoił lekami...😞 tłumaczył mi jak ważna jest psychika w trakcie starań..a ja całkowicie się z tym wszystkim pogubilam
i za bardzo przeżywam. Powodzenia w dalszych staraniach 👍
Moj gin juz mowil mi o tej opcji ale to jako ostatecznosc. Narazie jeszcze mamy probowac naturalnie. Mąż badal sie dwukrotnie, wyniki super. Tez myslalam o psychologu ale nie wiem czy sie bardziej nie nakrece opowiadajac o tym i placzac na kozetce. Zadna joga, medytacja, cwiczenia wyciszajace, natłok pracy nie potrafia tego wylaczyc w glowie.

Ostatnia edycja:
No mysle se to dobry pomysl czemu nie? Jak mi sie przez jakis rok nie bedzie udawac tez z pewnoscia o tym pomysle bo po co tracic czas i nerwy? A ile masz lat jak moge spytac? Bo jesli ze 25 np to jest jeszcze spooro czasu :-)

Wgl zastanawiam sie nad monitorowaniem owulacji, robilyscie? Patrzylam ze taka wizyta kolo 100 zl kosztuje a trzeba kilka zrobic Warto?

Ja mam monitoring u swojego lekarza za free (mimo, że przyjmuje prywatnie). No czasem się przyjdzie za wcześnie i trzeba ponownie iść :) Także rzadko na 1 monitoringu się kończy.

Ja w marcu kończe trzydziestke :D Chciałabym mieć 25 :D

reklama
Do góry