reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej, jestem tu nowa. Staram sie juz 2 lata. Obecnie biore eutyrox 75, prenatal uno, glucophage od pół roku. Efektow narazie nie widac. Ciezko jest odpuscic i nie myslec o tym. Szczegolnie jesli co chwila jakas twoja kolezanka zachodzi lub kobieta w rodzinie.
Hejka 😉 starasz się 2 lata, a nie myślałaś o inseminacji żeby spróbować? Partner się zbadał ??
Niestety odpuścić napewno nie odpuścisz, bo mi tez tak wszyscy mówili, a skończyło się na wizycie u psychiatry on dopiero mnie wyciszył i uspokoił lekami...😞 tłumaczył mi jak ważna jest psychika w trakcie starań..a ja całkowicie się z tym wszystkim pogubilam
i za bardzo przeżywam. Powodzenia w dalszych staraniach 👍

reklama
Hej laski 😉 czy wy tez tak macie, ze zawsze krótko po owulacji 3-4 doba po zaczynaja już was piersi pobolewac (14-10 dni przed miesiączka)?? Ja już z tymi cyckami nie mogę wyrobić od razu wiem po nich ze się nie udało...😞 tez ktoś tak ma, albo miał a jednak ciąża była ?🙄
Wiem ze lepiej się nie doszukiwać objawów przed miesiączka, ale co zrobić taka już nasza natura ze lubimy drążyć temat..😜

Hej laski 😉 czy wy tez tak macie, ze zawsze krótko po owulacji 3-4 doba po zaczynaja już was piersi pobolewac (14-10 dni przed miesiączka)?? Ja już z tymi cyckami nie mogę wyrobić od razu wiem po nich ze się nie udało...😞 tez ktoś tak ma, albo miał a jednak ciąża była ?🙄
Wiem ze lepiej się nie doszukiwać objawów przed miesiączka, ale co zrobić taka już nasza natura ze lubimy drążyć temat..😜
Hej hej, przeciez bolace piersi to odwrotnie pierwszy z objawow ciazy :-) choc teraz bez ciazy przed okresem tez mnie pobolewaja znaczy wrazliwe sa

Przykro mi... U mnie pewnie też niedługo ruszy... :(

Już się zastanawiam czasem czy nie lepiej by było spróbować jakiejś inseminacji... (czy jak się to tam zwie). Może by coś to pomogło, nie wiem.
No mysle se to dobry pomysl czemu nie? Jak mi sie przez jakis rok nie bedzie udawac tez z pewnoscia o tym pomysle bo po co tracic czas i nerwy? A ile masz lat jak moge spytac? Bo jesli ze 25 np to jest jeszcze spooro czasu :-)

Wgl zastanawiam sie nad monitorowaniem owulacji, robilyscie? Patrzylam ze taka wizyta kolo 100 zl kosztuje a trzeba kilka zrobic Warto?

Hej hej, przeciez bolace piersi to odwrotnie pierwszy z objawow ciazy :-) choc teraz bez ciazy przed okresem tez mnie pobolewaja znaczy wrazliwe sa
Wiemmm, ale wydaje mi się chociaż mogę się mylić bo nigdy w ciąży nie byłam, ze jednak te piersi pobolewają później niż tak krótko po owu...😜

Wiemmm, ale wydaje mi się chociaż mogę się mylić bo nigdy w ciąży nie byłam, ze jednak te piersi pobolewają później niż tak krótko po owu...😜
Mysle ze to jest na tyle indywidualna sprawa ze jednemu szybciej drugiemu wolniej nie ma co sie tak sugerowac jak jest u innych :) mialam szczescie byc w 1 ciazy i bolace piersi wlasnie byly pierwsza wskazowka tylko juz nie pamietam jak szybko chyba jakos wlasnie na samym poczatku

No mysle se to dobry pomysl czemu nie? Jak mi sie przez jakis rok nie bedzie udawac tez z pewnoscia o tym pomysle bo po co tracic czas i nerwy? A ile masz lat jak moge spytac? Bo jesli ze 25 np to jest jeszcze spooro czasu :-)

Wgl zastanawiam sie nad monitorowaniem owulacji, robilyscie? Patrzylam ze taka wizyta kolo 100 zl kosztuje a trzeba kilka zrobic Warto?
Ja tylko dzieki temu zaszlam w ciaze, po 2 latach.
Czasem z pracy sa ubezpieczenia dodatkowe i tak mozna sie umawiac za darmo do lekarza z roznych specjalizacji. To pomocne jesli trzeba chodzic czesto. Mi sie udalo przypadkiem, ze trafilam w owulacje, kazala biec do domu.

Mysle ze to jest na tyle indywidualna sprawa ze jednemu szybciej drugiemu wolniej nie ma co sie tak sugerowac jak jest u innych :) mialam szczescie byc w 1 ciazy i bolace piersi wlasnie byly pierwsza wskazowka tylko juz nie pamietam jak szybko chyba jakos wlasnie na samym poczatku
Niczym nie należy się sugerować do miesiączki ale to jest silniejsze od tego postanowienia 😨😓 ja wcześniej nie zwracałam na to uwagi a teraz jak zaboli coś to od razu mam już przegrany cykl bo non stop co miesiąc tak samo pobolewają i piersi i brzuch...🙄😣

Niczym nie należy się sugerować do miesiączki ale to jest silniejsze od tego postanowienia 😨😓 ja wcześniej nie zwracałam na to uwagi a teraz jak zaboli coś to od razu mam już przegrany cykl bo non stop co miesiąc tak samo pobolewają i piersi i brzuch...🙄😣
Brzuch bolal tak samo jak na okres, wszystko bylo tak samo. Tylko wrażliwość na zapachy byla jedynym objawem do 6 tygodnia.

reklama
Ja tylko dzieki temu zaszlam w ciaze, po 2 latach.
Czasem z pracy sa ubezpieczenia dodatkowe i tak mozna sie umawiac za darmo do lekarza z roznych specjalizacji. To pomocne jesli trzeba chodzic czesto. Mi sie udalo przypadkiem, ze trafilam w owulacje, kazala biec do domu.
Mam abonament w Medicover w pracy ale z tego co wiem tam uslugi monitirowania jako takiej nie ma a do mojego gina sa terminy na za 1.5 mies wiec wez tu traf na owulacje :/ bo ogolnie ma usg w gabinecie i zawsze robi na wizycie

Do góry