Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi ginka kazała iść do endokrynologa gdybym miała wynik powyżej 2.5Hej dziewczyny powiedzcie mi czy takie TSH jest wysokie , czy endokrynolog wprowadzi leki ?
No za wysokie troche, powinnas miec max w okolicach 2Tu załączam z normami
Hej dziewczyny powiedzcie mi czy takie TSH jest wysokie , czy endokrynolog wprowadzi leki ?
Już jesteśmy objęci opieką invicty, m.in pod opieką genetyka. Wiemy już o dwóch przeciwnościach tj mój nieprawidłowy kariotyp i męża nieprawidłowe wyniki genu cftr. Gdyby to tylko był problem z grupą krwi to byłabym przeszczęśliwa.Witam Cię,
Jeżeli macie problem z zajściem w ciążę radzę zbadać grupę krwi oraz fenotyp Lewis "a" i "b". Oba badanie ty i partner.
Pozdrawiam
dziękuję za odpowiedź, powiedz letrox to coś jak euthyrox a czy po tych lekach się tyje ?Tak, z pewnością przepisze Ci mała dawkę na początek tylko koniecznie powiedz ze sie staracie, bo dla starających są inne normy.
Ja miałam podobne tsh zaczynając bo 3,17. Endo powiedziała ze dążymy żeby bylo między 1 a 2. Biorę letrox 1/2 tabletki dawki 75 i Teraz tsh mam pomiędzy 1 a 1,5... Jak zaczynałam brać w kratkę to zaraz skakalo powyżej 2. Na szczęście leki są tanie warto to kontrolować i dążyć do niskiego poziomu tsh bo pomoże to q staraniach to raz, a dwa we wcześnej ciąży norma też jest niższa wiec lepiej no unormowac jeszcze przed ciąża.
Nie tyje się, wręcz przeciwnie. Ja dzięki lekom i odpowiedniej diecie dla niedoczynność tarczycy schudłam, mój organizm wrócił do normalności. To też nie jest tak, że się chudnie nie wiadomo jak tylko po prostu organizm się stabilizuje. a różnica jest jedynie w tym, że lekko się skład różni ale oba działają tak samo.dziękuję za odpowiedź, powiedz letrox to coś jak euthyrox a czy po tych lekach się tyje ?
dziękuję za odpowiedź, powiedz letrox to coś jak euthyrox a czy po tych lekach się tyje ?
I kiedy ruszacie z tematem? :-)Hej! Oby jednak szybko udało się wam z drugim maluszkiem. U nas co prawda starania zawieszone, po prawie 6 latach starań i po wielu stratach przyszedł czas tylko i wyłącznie na in vitro z diagnostyką preimplantacyjną.