reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ile trwają u was bole owulacyjny po pęknięciu pęcherzyków ?
Nie jestem pewna, bo niestety chyba nieczęsto mam tą owulację, ale z Zośka to mnie naparzał cały dzień, a następnego jeszcze mnie ćmilo.
U mnie test jak nic negatywny, miałam nie robić, bo niby bezowulacyjny cykl, ale mąż mi wiercił dziurę w brzuchu to zmarnowałam te 5 zł :-D będę musiała zamówić więcej tych nordtestow, bo już się kończą :biggrin2: teraz tylko kiedy ta @ przylesie, bo szkoda czasu na taki cykl.

Dziewczyny przepraszam za wyrażenie, ale te testy z facelle strumieniowe są naprawdę zjebane. Beta 0,2 dostaje plamienia na okres, a ten co? Przed chwilą pokazał druga kreskę (blada, ale wyraźną). Nosz kuna mać. Te facelle to chyba jednak jedno wielkie *****, skoro pokazują co chcą :/
Uważajcie na nie, naprawdę można się nadziać.

Zobacz załącznik 1052341
Zobacz załącznik 1052342
Zobacz załącznik 1052344
Miałam taką samą kreskę, tylko mój telefon nie był w stanie jej uchwycić

W poniedziałek ide na badanie progesretonu, to jeszcze bym moze inne zrobiła, co proponujecie ?
Moj lekarz ma moje wyniki tarczycowe, prolaktyne, cytologia. Twierdzi że ma icj na tyle że starczy mu, sama juz nie wiem co o tym sądzić.

A dziewczyny mam pytanie, bo już nie pamiętam jak kiedyś to robiłam: progesteron to najlepiej na czczo z rana, czy to wszystko jedno?

W dniu przed badaniem:

• Unikaj spożywania obfitych i tłustych posiłków oraz spożywania alkoholu do 24 godzin przed badaniem.
  • Powstrzymać się od picia kawy i herbaty co najmniej 12 godzin przed pobraniem.
W dniu badania progesteronu:

• Pacjent powinien pozostawać na czczo - to znaczy powstrzymać się od posiłku przez około 12 godzin przed badaniem.
  • Dozwolone jest wypicie niewielkiej ilości wody w godzinach porannych.
  • W miarę możliwości pobranie należy przeprowadzić przed przyjęciem porannej porcji leków chyba, że lekarz zaleci inaczej.
  • Pobranie krwi należy przeprowadzić w godzinach porannych.
  • Przed badaniem pacjent powinien pozostawać w spoczynku przez 10 – 15 minut (pozycja siedząca).
  • Wysiłek fizyczny, także umiarkowany np. chodzenie, wejście po schodach, może zmienić wartości wyników badania laboratoryjnego.

W poniedziałek ide na badanie progesretonu, to jeszcze bym moze inne zrobiła, co proponujecie ?
Moj lekarz ma moje wyniki tarczycowe, prolaktyne, cytologia. Twierdzi że ma icj na tyle że starczy mu, sama juz nie wiem co o tym sądzić.
Który masz dc? :) Warto do tego zrobić lh, fsh, testosteron, estradiol, shbg, amh to taki standard przy nieudanych staraniach oprócz tarczycowych (tsh, ft3, ft4), prolaktyny i progesteronu.

Lekarz przez to, że starczą mu te wyniki wydaje się być mało kompetentny, albo nie ma za bardzo pojęcia o niepłodności. Bo jak może na ich podstawie twierdzić, że jest ze wszystkim ok? :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja z niecierpliwością czekam na moje i męża wyniki badań tych mutacji, będą w połowie grudnia. Wizytę jeśli chodzi o omówienie wyników mamy dopiero w lutym ale w sumie nie spieszy się nam. Rodzice też wtedy mają wizytę i będą kierowani na badanie kariotypu.
No a u mnie oprócz oczekiwania na wyniki dalej są oczekiwania na @, dzisiaj 52dc... Coś sie znowu pokićkało.

reklama
Tak mam 26 lat. Za chwilę 27. Mój mąż niedługo 32 więc myślę że to już czas. Myślę że dziecko to dużo wyrzeczeń wiadomo, wszystko się zmienia Ale myślę że ten czas już przyszedł. Sądzę, że im szybciej tym lepiej [emoji4] Wiadomo że to już nie te czasy gdzie rodzi się dzieci w wieku 20 lat Ale myślę że 27 lat to idealny wiek na pierwsze dziecko [emoji4]
Nie ma idealnego wieku na dziecko. :) Nie ma też idealnego momentu na dziecko. :) Ja mam za chwilę 23 lata, starania trwały niemal 6 lat. Moja podświadomość słusznie zaczęła dawać mi znaki wczesnego instynktu macierzyńskiego, gdybym teraz jeszcze nie myślała o dziecku "bo mam jeszcze czas" to okazało by się, że tego czasu bym nie miała. Dzisiaj czekam aż finanse pozwolą nam na podjęcie się ivf z diagnostyką preimplantacyjną i kto wie czy nie skończy się na dawczyni jajeczek.

Do góry