reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny! ❤ znów do was wracam, tym razem z plamieniami haha

W 11dc dostałam lekkiego różowego plamienia, które ustało po kilku godzinach. 15dc dostałam troszkę mocniejszego plamienia, widać było żywą krew pomieszana z różowym sluzem. 16dc było różnie, raz różowy raz brązowy. 20dc znow sie pojawilo plamienie, a 21dc mala kropka. Nigdy nie miałam takich plamien w połowie cyklu. Czy mam sie martwic? Czy zgłosić to lekarzowi?

Skopiowalam z mojego postu, na którego raczej nikt konkretnie nie ma zamiaru odpisać. Może wy pomożecie? 😥

Po pierwsze miło Cię znów widzieć, dawno się nie odzywałas :)
A co do plamienia to czy sprawdzałaś może u siebie progesteron? Bo chyba przy za niskim progesteronie lubią występować plamienia.

reklama
Hej dziewczyny! [emoji173] znów do was wracam, tym razem z plamieniami haha

W 11dc dostałam lekkiego różowego plamienia, które ustało po kilku godzinach. 15dc dostałam troszkę mocniejszego plamienia, widać było żywą krew pomieszana z różowym sluzem. 16dc było różnie, raz różowy raz brązowy. 20dc znow sie pojawilo plamienie, a 21dc mala kropka. Nigdy nie miałam takich plamien w połowie cyklu. Czy mam sie martwic? Czy zgłosić to lekarzowi?

Skopiowalam z mojego postu, na którego raczej nikt konkretnie nie ma zamiaru odpisać. Może wy pomożecie? [emoji26]
Polecam sprawdzić progesteron i prolaktyne bo to te 2 hormony powodują, ale nie muszą plamien w środku cyklu.

Polecam sprawdzić progesteron i prolaktyne bo to te 2 hormony powodują, ale nie muszą plamien w środku cyklu.
Kurczę nic nie sprawdzałam, bo nie mam do tego zbytnio głowy :(

Po pierwsze miło Cię znów widzieć, dawno się nie odzywałas :)
A co do plamienia to czy sprawdzałaś może u siebie progesteron? Bo chyba przy za niskim progesteronie lubią występować plamienia.
Hej kochana 😊 mi też miło znów Cię widzieć! Nic nie sprawdzałam, bo tak jak pisałam wyżej nie mam na to glowy, praca do pozna, szybko do domu i taka rutyna.. wydaje mi się, że te pierwsze plamienie chyba w 11dc mogło być plamieniem okoloowulacyjnym, ale te późniejsze? Prawie tydzień później gdzie dni płodne się już zakończyły? Ktoś na innym forum napisał, że może być to plamienie implantacyjne, ale znów robią nadzieję A i tak nic z tego pewnie nie będzie 🙄

Kurczę nic nie sprawdzałam, bo nie mam do tego zbytnio głowy :(

Hej kochana [emoji4] mi też miło znów Cię widzieć! Nic nie sprawdzałam, bo tak jak pisałam wyżej nie mam na to glowy, praca do pozna, szybko do domu i taka rutyna.. wydaje mi się, że te pierwsze plamienie chyba w 11dc mogło być plamieniem okoloowulacyjnym, ale te późniejsze? Prawie tydzień później gdzie dni płodne się już zakończyły? Ktoś na innym forum napisał, że może być to plamienie implantacyjne, ale znów robią nadzieję A i tak nic z tego pewnie nie będzie [emoji849]
Kochana póki nie ma miesiączki to jest nadzieja. Plamienia implantacyjne zdarzają się. Więc całkiem możliwe.[emoji846]

A jeśli jednak się nie uda to polecam wykonać badania między 2 a 5dc lh fsh estradiol testosteron, w wolnej chwili można zrobić tsh ft3 ft4 prolaktyna ( do prolaktyny warto się przygotować czyli nie wspolzyc 24h przed badaniem nie uprawiać sportu nie denerwować się nie stresować i minimum 15 minut przed badaniem posiedzieć przed labo bo wysiłek fizyczny nerwy stres podnosi prolaktyne), krzywa cukrowa( jeśli się ma problemu z cukrami lub nie było nigdy sprawdzane) i 7-8 dni po owu progesteron.
Nie wiem jak inne dziewczyny podchodzą ale z własnego doświadczenia wiem że warto sprawdzić tak dodatkowo poziom Wit d3 i Wit b12

Mimo wszystko życzę aby się okazało że jesteś w ciąży [emoji3526][emoji3526]

Kochana póki nie ma miesiączki to jest nadzieja. Plamienia implantacyjne zdarzają się. Więc całkiem możliwe.[emoji846]

A jeśli jednak się nie uda to polecam wykonać badania między 2 a 5dc lh fsh estradiol testosteron, w wolnej chwili można zrobić tsh ft3 ft4 prolaktyna ( do prolaktyny warto się przygotować czyli nie wspolzyc 24h przed badaniem nie uprawiać sportu nie denerwować się nie stresować i minimum 15 minut przed badaniem posiedzieć przed labo bo wysiłek fizyczny nerwy stres podnosi prolaktyne), krzywa cukrowa( jeśli się ma problemu z cukrami lub nie było nigdy sprawdzane) i 7-8 dni po owu progesteron.
Nie wiem jak inne dziewczyny podchodzą ale z własnego doświadczenia wiem że warto sprawdzić tak dodatkowo poziom Wit d3 i Wit b12

Mimo wszystko życzę aby się okazało że jesteś w ciąży [emoji3526][emoji3526]
Dziękuję kochana, będę musiała się za to zabrać 😊 po moich ekscesach w tamtym roku juz odpuscilam, ale nie ukrywam byloby milo 😎 no nic, poczekam para dni i może zatestuje, jak myślisz kiedy będzie optymalny czas przy cyklach 30dniowych? Dziś 23dc

Dziękuję kochana, będę musiała się za to zabrać [emoji4] po moich ekscesach w tamtym roku juz odpuscilam, ale nie ukrywam byloby milo [emoji41] no nic, poczekam para dni i może zatestuje, jak myślisz kiedy będzie optymalny czas przy cyklach 30dniowych? Dziś 23dc
Ja jestem z tych co jak testowałam to zawsze po terminie miesiączki i też właśnie polecam tak testować.

Z testami różnie bywa i robiąc test przed terminem miesiączki pokaże pozytyw a później przyjdzie miesiączka to jest stres nerwy płacz podejrzenie biochemicznej.

Ja niestety nie znam twojej sytuacji z tamtego roku ponieważ ja dołączyłam na forum w tym roku.

Ja jestem z tych co jak testowałam to zawsze po terminie miesiączki i też właśnie polecam tak testować.

Z testami różnie bywa i robiąc test przed terminem miesiączki pokaże pozytyw a później przyjdzie miesiączka to jest stres nerwy płacz podejrzenie biochemicznej.

Ja niestety nie znam twojej sytuacji z tamtego roku ponieważ ja dołączyłam na forum w tym roku.
W tamtym roku w 26dc wyszedł mi pozytywny test, okazało się że biochemiczna. Najgorsze jest to, że jestem tak niecierpliwa, że nie wytrzymam do miesiączki 😂

W tamtym roku w 26dc wyszedł mi pozytywny test, okazało się że biochemiczna. Najgorsze jest to, że jestem tak niecierpliwa, że nie wytrzymam do miesiączki [emoji23]
No to podziwiam że mimo że raz zrobiłaś test przed terminem miesiączki wyszla ciąża biochemiczna i mimo takich przejść nie wytrzymasz chociaż do terminu miesiączki. [emoji846]

No to podziwiam że mimo że raz zrobiłaś test przed terminem miesiączki wyszla ciąża biochemiczna i mimo takich przejść nie wytrzymasz chociaż do terminu miesiączki. [emoji846]
Trzeba być twardym czasami 🤭 no nic, poczekam jeszcze jak coś wyjdzie to oczywiście od razu przyjdę się do Was pochwalić ❤ trzymajcie kciuki, a ja muszę odpocząć psychicznie bo tyle myślałam nas tymi plamieniami, że chyba dziś wybuchne haha

reklama
Trzeba być twardym czasami [emoji2960] no nic, poczekam jeszcze jak coś wyjdzie to oczywiście od razu przyjdę się do Was pochwalić [emoji173] trzymajcie kciuki, a ja muszę odpocząć psychicznie bo tyle myślałam nas tymi plamieniami, że chyba dziś wybuchne haha
Odpoczywaj kochana i wracaj do nas z dobrymi nowinkami.

Do góry