reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej dziewczyny. Nie ogarniam tych wszystkich staraczkowych forum na raz. Czy ktoś mnie tu pamieta? Z racji tego, że jesteście tu bardziej doświadczone muszę was coś podpytać. Moja historia tego cyklu jest taka, że w czwartek byłam na monitoringu i miałam piekne dwa pęcherzyki. Lekarka mówiła że jak pyknie to będą bliźniaki bo pierwszy raz widzi u mnie tak ładne, a dziś te pęcherzyki mają 33 mm I nie popękały oczywiście. A w zeszłym miesiącu miałam pęcherzyk i pękł. Jednak od kwietnia miałam już pewne 3 cykle bezowulacyjne i zaczynam następny cykl z clo i zastrzykiem. Czy ktos też to bierze? Boje się, mam pelno obaw. Dziś mam żałobę po moich pęcherzykach, ale też mnostwo pytań.
Przy tych dwóch pęcherzykach miałaś zastrzyk i nie pękły? Tak to mam rozumieć?

Aaaa no to już rozumiem. :-) Miałam zastrzyk w tym cyklu i ładnie pękł. Nie ma co się bać. Zastrzyk nie boli, owulacja trochę boli tj na mocniejszy okres.

Hej dziewczyny, ja dzisiaj zastrzyk ovi, od 3 dc przyjmowałam Lamette, urósł ładny pęcherzyk 21 mm i mamy działać.w sierpniu mialam hsg, okazało sie ze dominujący jajnik ma niedrożny jajowod ale udało się udrożnić:)

Hej dziewczyny, ja dzisiaj zastrzyk ovi, od 3 dc przyjmowałam Lamette, urósł ładny pęcherzyk 21 mm i mamy działać.w sierpniu mialam hsg, okazało sie ze dominujący jajnik ma niedrożny jajowod ale udało się udrożnić:)
Czy te badanie hsg rzeczywiście tak boli ? Wiem, ze każda kobieta ma inny próg bólu, ale gdzieś czytałam, ze nieprzyjemne jest to badanie.

Udało się dorwać dla mojego witaminki w Słonecznej :) u mnie są za 7,99 zl paczka, za 4 dałam tam coś ponad 30 zl, także i tak super bo tyle to ja dawalam za jedno opakowanie w innych aptekach xD także na 4 miesiące obkupiony :) tylko tee kolejkiii tam (i tak trafiłam nie na tak ogromna xD mimo to stwierdzam ze ta apteka jest szalona xD)

Załączniki

• IMG_20191015_190607.jpg
    IMG_20191015_190607.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 96
Udało się dorwać dla mojego witaminki w Słonecznej :) u mnie są za 7,99 zl paczka, za 4 dałam tam coś ponad 30 zl, także i tak super bo tyle to ja dawalam za jedno opakowanie w innych aptekach xD także na 4 miesiące obkupiony :) tylko tee kolejkiii tam (i tak trafiłam nie na tak ogromna xD mimo to stwierdzam ze ta apteka jest szalona xD)
Cena super!

reklama
Czy te badanie hsg rzeczywiście tak boli ? Wiem, ze każda kobieta ma inny próg bólu, ale gdzieś czytałam, ze nieprzyjemne jest to badanie.
Idź kochana na sono hsg czyli na HyCoSy, bo hsg pod rentgenem i z tym okropnym kontrastem jest na pewno o wiele bardziej nieprzyjemnie niż pod usg i z solą fizjologiczną o odpowiednim odczynie. Przy zwykłym hsg ten kontrast jest mocno drażniący co daje dodatkowy ból. Raczej ciężko znaleźć HyCoSy na NFZ, koszt ok 600zł ale warto dla komfortu badania i samopoczucia. :)

Do góry