reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Idź kochana na sono hsg czyli na HyCoSy, bo hsg pod rentgenem i z tym okropnym kontrastem jest na pewno o wiele bardziej nieprzyjemnie niż pod usg i z solą fizjologiczną o odpowiednim odczynie. Przy zwykłym hsg ten kontrast jest mocno drażniący co daje dodatkowy ból. Raczej ciężko znaleźć HyCoSy na NFZ, koszt ok 600zł ale warto dla komfortu badania i samopoczucia. :)
Ja się tak boje tego badania że w tym etapie bym chyba już poprzestała na jednym albo by mi musieli coś dobrego podać. Robili mi łyżeczkowanie to mnie podpieli do ekranikow i już z hydroxyzyna lecieli a co dopiero to

Udało się dorwać dla mojego witaminki w Słonecznej :) u mnie są za 7,99 zl paczka, za 4 dałam tam coś ponad 30 zl, także i tak super bo tyle to ja dawalam za jedno opakowanie w innych aptekach xD także na 4 miesiące obkupiony :) tylko tee kolejkiii tam (i tak trafiłam nie na tak ogromna xD mimo to stwierdzam ze ta apteka jest szalona xD)
No szalona ale już więcej androvitu nie będzie tam jest chyba data do końca marca

Ja się tak boje tego badania że w tym etapie bym chyba już poprzestała na jednym albo by mi musieli coś dobrego podać. Robili mi łyżeczkowanie to mnie podpieli do ekranikow i już z hydroxyzyna lecieli a co dopiero to
Właśnie słyszałam o tym bezbolesnym hsg. Moja lekarka w swojej klinice to robi. Dlatego chodzę do niej i jakby co w życiu się nie dam położyć innemu lekarzowi w szpitalu na to badanie.

No właśnie dlatego jest alternatywa dla tego 'starego' hsg czyli Hycosy, trwa krócej, nie ma drażniącego kontrastu, nie jesteś naświetlania rentgenem. :)

A ja za równy miesiąc mam konsultacje genetyczne, oczywiście idę z mężem bo on też robił to samo badanie aczkolwiek on ma wynik prawidłowy a ja nie. Ciekawe czy jeszcze jakieś badania nam zalecą.

Cześć dziewczyny Jestem tu nowa. Wczoraj miałam hsg- okropny ból ale dałam radę i już o nim nie pamiętam Dwa jajowody niedrożne-zostały udroznione przez kontrast. Plamienia dziś rano, wraz ze skrzepami.
Mam teraz pytanie do Was
Zrobiłam dziś test owulacyjny i wydaje mi się, że wyszedł pozytywny. Starac się dziś, czy poczekać np. Do jutra?

Załączniki

• 15712517802463712519230113245020.jpg
    15712517802463712519230113245020.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 105
reklama
Hej dla pewności ja bym zaczęła się starać już dziś a co do wyniku testu to się nie wypowiem bo mi nigdy pewny pozytyw nie wyszedł
Cześć dziewczyny Jestem tu nowa. Wczoraj miałam hsg- okropny ból ale dałam radę i już o nim nie pamiętam Dwa jajowody niedrożne-zostały udroznione przez kontrast. Plamienia dziś rano, wraz ze skrzepami.
Mam teraz pytanie do Was
Zrobiłam dziś test owulacyjny i wydaje mi się, że wyszedł pozytywny. Starac się dziś, czy poczekać np. Do jutra?

Do góry