reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A moze być ze juz w pierwszym cyklu przyjmowania progesteronu moga być dwie kreski ? Czy jednak za wcześnie?
Czemu nie? Chociaż ja bym uzbroiła się w cierpliwość, organizm czasem potrzebuje tych kilku cykli żeby się wyregulowac. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba zdrowa para ma 25-30% na zajście w ciążę w każdym cyklu, a 85% zachodzi w ciągu roku. Tylko ile tych całkiem zdrowych apr znacie? Bo ja niewiele, 2/3 kobiet które znam mają problemy z hormonami a jednak mają wcześniej czy później dzieci.
W ogóle mało tu pisze bo ciągle choroby. Młoda zaliczyła już 2 tygodnie przeziębienia, ma łojotokowe zapalenie skóry, a teraz jeszcze doszła jelitowka, która chyba obdarowała też rodziców, powinnam z nią ćwiczyć, a ona ciągle chora, nie mam głowy do starań. Kto testuje teraz? @doomi03 kiedy termin @?

reklama
Czemu nie? Chociaż ja bym uzbroiła się w cierpliwość, organizm czasem potrzebuje tych kilku cykli żeby się wyregulowac. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba zdrowa para ma 25-30% na zajście w ciążę w każdym cyklu, a 85% zachodzi w ciągu roku. Tylko ile tych całkiem zdrowych apr znacie? Bo ja niewiele, 2/3 kobiet które znam mają problemy z hormonami a jednak mają wcześniej czy później dzieci.
W ogóle mało tu pisze bo ciągle choroby. Młoda zaliczyła już 2 tygodnie przeziębienia, ma łojotokowe zapalenie skóry, a teraz jeszcze doszła jelitowka, która chyba obdarowała też rodziców, powinnam z nią ćwiczyć, a ona ciągle chora, nie mam głowy do starań. Kto testuje teraz? @doomi03 kiedy termin @?

Ojj too dużo zdrówka dla małej, juz wystarczy tych chorobsk.

Termin na niedziele/poniedziałek. Może się skuszę na test w niedzielę... zobaczę.

Mój lekarz nie odbiera tel i nie wiem co teraz z ta recepta czy wykupić na ten progesteron. A dopiero w poniedziałek znowu przyjmuje. A mnie sie chyba już @ zbliża.
Mi też się zbliża...luteinę już odstawiłam nie ma sensu. Trzeba zacząć nowy cykl. Zmieniam lekarza...mam stresa przed nowym. Przez tel tak miły że tęcza mi ustami wychodziła

A moze być ze juz w pierwszym cyklu przyjmowania progesteronu moga być dwie kreski ? Czy jednak za wcześnie?
Oczywiście, że może tak być. :) Można tylko gdybac tak na prawdę, opcji jest wiele. Najlepiej starać się tak by starania nie zaczęły dominować nad życiem, codziennością. Wiadomo, życie staraczki wygląda troszkę inaczej jeśli bierze się pigułki czy prowadzi się wykres ale najważniejsze to się nie nakręcac i nie myśleć i tym w kółko. ;) Jest ciężko żyć normalnie będąc staraczką ale nie ma rzeczy niemożliwych. :)

Tak dla pocieszenia. Ja w ciazy mialam chyba okolo 8 tygodnia progesteron 12/14 jakoś tak. Bardzo bolal mnie brzuch
Dopiero od 10 tyg bralam duphaston.

Będzie dobrze, tak bardzo trzymam za Was kciuki !
Wiecie co w tym wszystkim najlepsze.. ze czasem mowie nie mam siły i wcale nie mysle ile się staralam. U Was bedzie tak samo :)

reklama
Do góry