reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mam pytanie może wy coś wiecie czego tak...brałam ovitrelle, teraz luteinę w niedzielę teoretycznie powinnam mieć okres. Zrobiłam sobie beta i 0.6...pisze do niego że taka sytuacja a on do mnie żeby 7 dni lutke brać i wtedy test. Tylko nie wiem po co? Przecież jest wszystko jasne a luteina tylko mi i tak przesunie w dniach okres aż o tydzień !!!!

reklama
Ja z 3 cykle temu miałam progesteron 5 i mówił że i tak owulacja była bo był monitoring ale że tragedia jest poniżej 3.

Może dochodzić do owulacji przy niskim progesteronie owszem, ale progestron jest przede wszystkim ważny w drugiej fazie cyklu kiedy to wzrasta po to żeby móc utrzymać zarodek. Przy tak niskim progesteronie pomimo ze np dochodzi do zaplodnienia to najprawdopodobniej nie dojdzie już do zagnieżdżenia, bądź po prostu jest b. duże ryzyko ze ciąża się nie utrzyma.

Może dochodzić do owulacji przy niskim progesteronie owszem, ale progestron jest przede wszystkim ważny w drugiej fazie cyklu kiedy to wzrasta po to żeby móc utrzymać zarodek. Przy tak niskim progesteronie pomimo ze np dochodzi do zaplodnienia to najprawdopodobniej nie dojdzie już do zagnieżdżenia, bądź po prostu jest b. duże ryzyko ze ciąża się nie utrzyma.
To mam nadzieję że ten letrozol załatwi sprawę

reklama
Do góry