reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Różnie, czasem następnego dnia, a czasem po 5 dniach.
@IrenaX współczuję, wiem jak boli każdy stracony cykl, czy mąż badał nasienie?
Ja jakoś straciłam wenę do starań, martwię sie, że sobie potem nie poradzę z 2 maluchów.
Przeglądałam Gemini i wypatrzyłam taki test:
Zobacz załącznik 1030895
I chyba kupię, w porównaniu z cena no. Clear Blue nie jest taki drogi a odpada latanie do labu na betę.

Ooo proszę :o , a pamiętam jak się kiedyś śmialysmy jakby to bylo fajnie gdybysmy mogły betę sobie sprawdzać same w domu xD a skoro to test z krwi to chyba na podobnej zasadzie działa jak beta :p i faktycznie wcale nie tak drogi. Jedynie brak dokładnej informacji w liczbach i możliwości sprawdzenia przyrostu ale i tak fajna sprawa.

reklama
Różnie, czasem następnego dnia, a czasem po 5 dniach.
@IrenaX współczuję, wiem jak boli każdy stracony cykl, czy mąż badał nasienie?
Ja jakoś straciłam wenę do starań, martwię sie, że sobie potem nie poradzę z 2 maluchów.
Przeglądałam Gemini i wypatrzyłam taki test:
Zobacz załącznik 1030895
I chyba kupię, w porównaniu z cena no. Clear Blue nie jest taki drogi a odpada latanie do labu na betę.
Pierwsze widzę [emoji848] ciekawe

Ja dzis za to dostanę do głowy przez jajniki i podbrzusze, jak mnie raz tak mocno skręciło aż, to teraz przez caly wieczorem cholerne klucie bez przerwy , a przy najmniejszym wysiłku się nasila, zwariuje :/ ciekawe czy w ogóle zasne... I jak tu babo nie myśleć o sprawach staraniowo/babskich ja ten wredny organizm ciągle przypomina "to ja twoje jajniki i twoja macica, nie zapominaj ze tu jestesmy i jak co miesiąc lubimy robić sobie z ciebie żarciki" :baffled: :rolleyes2: :confused2:

A cholera wie czy ten test jest wiarygodny. Co nie przechodzi przez aptekę nie jest dla mnie pewne:-) może za to że w niej pracuję
Nie wiem, niby Gemini też apteka, ale 1 kupię, cena nie powala, można spróbować, na razie muszę małżonka zaciągnąć na ❤ bo nie będzie czego testować :-D
Ja dzis za to dostanę do głowy przez jajniki i podbrzusze, jak mnie raz tak mocno skręciło aż, to teraz przez caly wieczorem cholerne klucie bez przerwy , a przy najmniejszym wysiłku się nasila, zwariuje :/ ciekawe czy w ogóle zasne... I jak tu babo nie myśleć o sprawach staraniowo/babskich ja ten wredny organizm ciągle przypomina "to ja twoje jajniki i twoja macica, nie zapominaj ze tu jestesmy i jak co miesiąc lubimy robić sobie z ciebie żarciki" :baffled: :rolleyes2: :confused2:
Czyżby owu? Może organizm mówi: "Kobieto bierz się do roboty, masz owulację, nie przegap szansy na dzidziusia" :-D u mnie w udanym cyklu tak naparzal jajnik, że seksy były okropne, a potem ciągnęło i kuło po tej stronie brzucha połowę ciąży.

Nie wiem, niby Gemini też apteka, ale 1 kupię, cena nie powala, można spróbować, na razie muszę małżonka zaciągnąć na ❤ bo nie będzie czego testować :-D

Czyżby owu? Może organizm mówi: "Kobieto bierz się do roboty, masz owulację, nie przegap szansy na dzidziusia" :-D u mnie w udanym cyklu tak naparzal jajnik, że seksy były okropne, a potem ciągnęło i kuło po tej stronie brzucha połowę ciąży.

U mnie po zastrzyku to był najgorszy seks w życiu! Ból okropny i tylko w jednej pozycji byłam w stanie to znieść.

Ale warto było ❤️ ciekawe co tam Wam się udało zmajstrowac. Niby jest teoria że jak seks z orgazmem to na chłopca, a bez na dziewczynkę :-D u mnie się akurat sprawdziło :-D
Nieźle o takiej teorii nie słyszałam. Natomiast czytałam gdzieś, ze lepiej jak kobieta pierwsza osiągnie orgazm bo wtedy jajniki pracują i tak jakby zbierają ta spermę :D
A u nas to próbuje sobie przypomnieć i nie pamietam jak było ‍♀️:)

reklama

Nie, już jestem po owu, dzis z jakies 4-6 dpo (taki rozstrzal bo wszystkie apki obstawily ovu <po statystykach cykli i po tempce>mi na 12dc i ovufriend ktory zainstalowałam od tego cyklu też najpierw wyznaczył na 12dc po czym po dwóch dniach zmienil zdanie i zmienił jednak na 14dc xD także licze na przestrzeni tego dwudniowego marginesu).
Obstawiam że to byly klucia z niczym nie związane, bo nawet jakbym bardzo chciała coś sobie wkrecac (a nie chce xD) to wczoraj był dzień ze za pozno na bole zwiazane z owu, a za wcześnie na sprawy ciążowe. Mam jedynie nadzieję ze po prostu może to znak ze owulacja byla i jajniki dobrze pracują.

A wykresik na ovufriend taki mi idzie wiec sama nie wiem ktory dzień interpretowac faktycznie na dzień owulacji.

Do góry