reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny, oj dawno mnie u nie było. Wszystkim co zaszły gratuluję i zycze dużo zdrówka :)

Wpadłam tylko na chwilę z pytaniem. Bo zrobiliśmy seminogram mężowi. I ogólnie wyniki są super na pierwszy rzut oka. Nawet wszystko w normie a i ponad norme tam gdzie trzeba. Mam zamiar pokazać gince by oceniła ale jestem dobrej myśli.
Martwi mnie tylko to, że wykryto bakterie. A posiewu nie robiliśmy. I teraz się zmartwilam, bo raz czytam, że jeśli reszta badań jest ok to bakteria w niczym nie szkodzi jeśli nie ma objawów. I na nasz-bocian lekarz pisze że po 30 to lepiej się starać o dziecko a nie walczy z bakteria.
A w innym miejscu czytam że lepiej to najpierw wyleczyć.

Ja niestety też zmagam się z ecoli która nie daje objawów tylko sobie bytuje. I też jeden lekarz leczył mnie parę miesięcy i nic to nie dało a dwóch innych powkedzialo że to są tak nieliczne bakterie że żebym się w ogóle tym nie przejmowała. I zastanaiwam się jak to będzie teraz....
Wydaje mi się, że mąż powinien powtórzyć z posiewem. A ty się badałas pod kątem różnych bakterii? Niektóre mogą przeszkadzać z zajściem w ciążę.

reklama
Ja wczoraj miałam 135. Jutro robię powtórkę [emoji3526] który dc?
Hcg beta 132,20 !!! :O [emoji3590]nadal do mnie nie dociera :O dzwoniłam do ginekologa, zlecił wykonać ponownie za kilka dni bo jak stwierdził, ze z zastrzykami bywa roznie.
To jesteście na jednym etapie [emoji16] gratuluję Wam [emoji3590] powtorzcie betę i czekam na dalsze informacje [emoji3526]

Ja po wizycie u lekarza. Pęcherzyk pękł wczoraj lub dzisiaj. Za tydzien w czwartek mam zrobić badania ponowne progesteronu i jesli będzie znowu niski to bede musiala wykupić letrozol (jeśli dobrze odczytuje z recepty).

Załączniki

• 20191002_194944.jpg
    20191002_194944.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 90
Dziś byłam u gina żeby potwierdzić że pęcherzyk pękł po ovitrelle....pekl itd.
Pytam się jak człowieka kiedy można robić test bo że ovitrelle zaburza wynik to ten mnie poprostu opoierniczyl że on pierwszy słyszy its że skąd takie pomysły że on się na głupi temat nie będzie wypowiadał....serio 7 lat do niego chodzę i z pierwszą ciąża itd zawsze ok a teraz po cichu mnie opoierniczyl...wyszłam z czerwoną twarzą i mokrymi plecami... żal

reklama
Do góry