reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej. Ja na czwartek mam wizytę u ginekologa, ciekawe co mi powie na mój ciekawy przypadek. W ogóle moja twarz okropnie wygląda, pełno pryszczy, coś jak wysypka też... Dzisiaj 78dc bo nie zaznaczyłam miesiączki bo to były same plamienia. Muszę wrócić do kwasu foliowego bo w ogóle nie biorę...

Oj z wysypem pryszczy też się zmagam właśnie. Normalnie wyglądam jak twarzy i szyji jak biedronka:baffled: tylko u mnie moze przed owu tak (chociaz jakos nigdy mnie az tak nie wysypywalo, raczej dopiero przed @) no ale cóż.
Daj znać jak będziesz po wizycie co tam lekarz wymyśli ciekawego.

reklama
Ja z kolei myśle, czy nie pójść zbadać hcg beta z racji tego ze ćwiczę regularnie i dość intensywnie .... dziś 13 doba po zastrzyku Ovietrelle ... ‍♀️

Ja z kolei myśle, czy nie pójść zbadać hcg beta z racji tego ze ćwiczę regularnie i dość intensywnie .... dziś 13 doba po zastrzyku Ovietrelle ... ‍♀️i 27 dc ...

Ale super :) szkoda, ze u mnie nie jest tak łatwo :( cały czas jest taka malutka nadzieja, ze może kiedyś i mi się uda... do @ jeszcze tydzień, ale jakos tak nie czuje by coś miałobyc na rzeczy :/ eeeh ale najważniejsze, ze zaczęłam znowu do gina jeździć, to mnie podnosi na duchu:)
fajnie byłoby znowu zobaczyć te 2 kreseczki, ale już ze szczęśliwym zakończeniem ❤
Trzymam kciuki, aby jak najszybciej :) :)

Tak sobie myślę....ostatni raz hormony miałam robione z rok temu...jeszcze przed łyżeczkowaniem...teraz 2 cykle bez pękania i ovitrelle..nie myślicie że by pasowało je zrobić bo mogły się rozjechać?

Cześć. Dawno się nie odzywałam ale czytam was [emoji6] ginekolog przepisał mi duphaston i kazał brać 2 razy dziennie przez 7 dni i zastanawiałam się czy miałyscie może jakieś skutki uboczne po tym albo wogole jakieś info lub doświadczeniapo tym leku?

Co Cię zmotywowało do rezygnacji z gina? Nie był dobry w swoim fachu?

Kwas foliowy warto brać regularnie, rzeczywiście. Chyba nie zaszkodzi, a może zdecydowanie pomóc :) Mi Myofolic trochę pomógł na LH.
P.S. Ja mam takie mini-wysypki od podjadania, ale nie wiem, czy to Twój przypadek.
Chodzilam do 2 ginekologów, do kobiety i mężczyzny. Zraziłam się trochę po utracie ciąży... wiadomo nie byli temu winni, ale pewne sytuacje, podejście do sprawy -przeważyły... nie byłam w pełni usatysfakcjonowana...
Ja chciałam działan, czynów, tym bardziej po takim czasie starań, a nie tylko slow. Teraz trafiłam na odpowiedniego gina (tak mi się wydaje) na pierwszej wizycie już działał co mnie pozytywnie zdziwiło - czekam na rozwój sytuacji i zobaczymy co dalej.
Aaaa no i finansowo jest różnica :)

reklama
Ja z kolei myśle, czy nie pójść zbadać hcg beta z racji tego ze ćwiczę regularnie i dość intensywnie .... dziś 13 doba po zastrzyku Ovietrelle ... ‍♀i 27 dc ...
U mnie 11 dni po... 21 dc, póki co, na nic się nie zapowiada :( rok temu w cyklu w którym zaszłam miałam mikro plamienie implantacyjne (było to równe 7 dni od współżycia i owu) i przyznam, ze tym się teraz sugeruje- chociaż pewnie u każdej jest inaczej (może wystąpić albo i nie), jakos nie potrafię się nastawić pozytywnie :/

Do góry