reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ogólnie mówiąc to może to dziwne ale wstydzę się iść do ginekologa rozbierać itp. No ale dla dwóch kresek zrobi się wiele.....wszytko.
Ja jak chodziłam raz w roku robić cytologie to też sie stresowałam :D ale ostatnio chodzę dwa razy w miesiącu to już przywykłam to jest lekarz :) Ja chodzę do mężczyzny i też wolę do mężczyzn.

reklama
Ogólnie mówiąc to może to dziwne ale wstydzę się iść do ginekologa rozbierać itp. No ale dla dwóch kresek zrobi się wiele.....wszytko.
Ja też się wstydzę. Ale wybieram zawsze kobiety. Raz poszłam do mężczyzny do proktolog a z hemoroidami. Taki młody przystojny jeszcze na specjalizacji. I tak było niezręcznie no na maksa.. pyta się : to co badamy się? Mówię że nigdy w życiu i nastała taka niezręczna cisza.. i tak patrzymy na siebie jak dwoje 13 latkow na pierwszej randce i nikt nie wie co dalej. Jak mi się przypomniało u ilu lekarzy byłam i komu już tyłek pokazywałam to w końcu nie wytrzymalam i wybucham takim niepochamiwanyn śmiechem że dostałam takiej czkawki że nie mogłam się uspokoić.. lekarz też się uśmiał trochę się atmosfera rozluźniła. no ale lekarzowi się chyba podobało bo kazał przyjść za miesiąc.

Ovufriend mi się zablokował i kazał wykupić opcje premium;( a mąż nie pozwala. Mówi że dziecko zrobi bez żadnej aplikacji.
A tu akurat przed owulacja i nawet wybadalam że szyjka się zrobiła rozpulchniona.. jak długo ona taka będzie jak testy owulacyjne wychodzą negatywne?

Ja też się wstydzę. Ale wybieram zawsze kobiety. Raz poszłam do mężczyzny do proktolog a z hemoroidami. Taki młody przystojny jeszcze na specjalizacji. I tak było niezręcznie no na maksa.. pyta się : to co badamy się? Mówię że nigdy w życiu i nastała taka niezręczna cisza.. i tak patrzymy na siebie jak dwoje 13 latkow na pierwszej randce i nikt nie wie co dalej. Jak mi się przypomniało u ilu lekarzy byłam i komu już tyłek pokazywałam to w końcu nie wytrzymalam i wybucham takim niepochamiwanyn śmiechem że dostałam takiej czkawki że nie mogłam się uspokoić.. lekarz też się uśmiał trochę się atmosfera rozluźniła. no ale lekarzowi się chyba podobało bo kazał przyjść za miesiąc.
:D :D :D :D :D :D
Ovufriend mi się zablokował i kazał wykupić opcje premium;( a mąż nie pozwala. Mówi że dziecko zrobi bez żadnej aplikacji.
A tu akurat przed owulacja i nawet wybadalam że szyjka się zrobiła rozpulchniona.. jak długo ona taka będzie jak testy owulacyjne wychodzą negatywne?
Ovufriend jest darmowe na 30 dni ale są darmowe aplikacje na telefon gdzie możesz prowadzić wykres :)
Z szyjką nie podpowiem bo ja tego nie sprawdzam :)

Ojeju jak ja nie lubię tego typu ograniczeń... Jeśli masz własne pieniądze to nic mu do tego co ty sobie wykupujesz, no ludzie... Toć ta aplikacja pozwala poznać twój cykl...
Jeśli szyjka zrobiła się miekka to lada moment powinna być owulacja, do owulacji zejdzie nisko i będzie się powoli otwierać.

Robiłam dziś badania tarczycowe bo jutro wizyta u endokrynologa i już mam serdecznie dość [emoji20]
Screenshot_20190806_144129_com.android.chrome.jpeg

reklama
Hm no bo wiesz, że jakby się okazało że owulacje przegapilas to jest malutki ;]
Testami sprawdzasz?
My się nie staramy, czekamy na możliwośc podejścia do in vitro. Prowadzę wykres, dopiero teraz wygląda jakbym miała dni płodne, szyjka miękkawa, otwarta i nisko więc to lada moment, może nawet dzisiaj. Od paru dni śluz płodny. To będzie kolejny cykl w którym owulacja pojawi się w terminie lub po terminie @.
Czuję, że stres owulacje przesuwa ile może, bo wszystkie hormony mam w normie. No jedynie stosunek LH:FSH mam 1.5.

Do góry