reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ogólnie mówiąc to może to dziwne ale wstydzę się iść do ginekologa rozbierać itp. No ale dla dwóch kresek zrobi się wiele.....wszytko.
Nie ma się czego wstydzić, to tylko ciało. :) A lekarz jest od tego by badać ciało, więc na prawdę nie ma się czym przejmować. Głowa do góry! Nie myśl, że rozbierasz się przed obcym mężczyzną, tylko, że to badanie.
Ja mam tak, że bardziej krępuje mnie badanie u kobiety. :) A za tydzień właśnie mam wizytę u pani doktor.

Nie ma się czego wstydzić, to tylko ciało. :) A lekarz jest od tego by badać ciało, więc na prawdę nie ma się czym przejmować. Głowa do góry! Nie myśl, że rozbierasz się przed obcym mężczyzną, tylko, że to badanie.
Ja mam tak, że bardziej krępuje mnie badanie u kobiety. :) A za tydzień właśnie mam wizytę u pani doktor.
Ja idę do mężczyzny.

Ja idę do mężczyzny.
To powiem Ci, że o wiele lepiej do mężczyzny niż do kobiety. Mężczyźni ginekolodzy z reguły są bardziej delikatni, bo kobiety podchodzą przeważnie tak, że przecież same są kobietami i je badanie nie boli to i nas nie będzie bolało, bardziej tu chodzi mi o 'namacalne' badanie. Po drugie my kobiety lubimy sobie oceniać inne kobiety, te pogardliwe spojrzenie pani doktor mnie zawsze odrzucało, jakiejkolwiek nie byłaby specjalizacji. Z mężczyznami lekarzami jakoś tak mi lepiej. :D Ja zawsze chodziłam do lekarzy mężczyzn, pod względem samego przebiegu wizyty zawsze było w porządku, atmosfera miła, typowo lekarska, bez podtekstów ( a tego boją się najbardziej pacjentki u ginekologa). Nasze genitalia dla ginekologa są jak nasze oczy dla okulisty. :)

reklama
Ogólnie mówiąc to może to dziwne ale wstydzę się iść do ginekologa rozbierać itp. No ale dla dwóch kresek zrobi się wiele.....wszytko.
jakoś przed ciążą też się stresowałam, bo tak to raz do roku i na szybko, a tu czasem co 2 tygodnie trzeba było chodzić, teraz szybko przywykniesz i zobojetniejesz. Lekarz to lekarz
To powiem Ci, że o wiele lepiej do mężczyzny niż do kobiety. Mężczyźni ginekolodzy z reguły są bardziej delikatni, bo kobiety podchodzą przeważnie tak, że przecież same są kobietami i je badanie nie boli to i nas nie będzie bolało, bardziej tu chodzi mi o 'namacalne' badanie. Po drugie my kobiety lubimy sobie oceniać inne kobiety, te pogardliwe spojrzenie pani doktor mnie zawsze odrzucało, jakiejkolwiek nie byłaby specjalizacji. Z mężczyznami lekarzami jakoś tak mi lepiej. :D Ja zawsze chodziłam do lekarzy mężczyzn, pod względem samego przebiegu wizyty zawsze było w porządku, atmosfera miła, typowo lekarska, bez podtekstów ( a tego boją się najbardziej pacjentki u ginekologa). Nasze genitalia dla ginekologa są jak nasze oczy dla okulisty. :)
No ja się nie zgodzę, wszystko zależy od doświadczeń, byłam u 5 babek ginekologów (zawsze prywatnie) - nigdy nic mnie nie bolało, zawsze delikatne, u faceta byłam raz prywatnie - też delikatny, i w szpitalu z 4 różnych przy wizytach KTG i przed porodem mnie badało i dwóch było mega niedelikatnych, typowa masówa, jakby badali ciało nie człowieka, ogólnie uważam że łatwiej trafić na lekarza nieuważnego na NFZ, bo prywatnie to zwykle wszyscy są mili i delikatnie, jeśli chcą mieć pacjentow-klientów. Nie zauważyłam żadnych oceniających mnie spojrzeń u kobiet.

Do góry