reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny polecacie coś z zeń-szeniem, coś na pobudzenie żeby nie czuć takiej senności w kółko ale też z drugiej strony potrzebuje czegoś na stres. Od początku tego cyklu czuje się zestresowana. Tak ogólnie ale też konkretnie związane z cyklem. Rozumiecie o co.mi chodzi? U mnie niestety stres powoduję senność..
Może popijaj melise na wyciszenie ? Ja pije uspokaja a nie czuje się po niej śpiąca
Choć z drugiej strony polecają ja na problemy z zasypianiem [emoji6]

reklama
Ciągle podczytuje co u Ciebie jeśli tylko Cię zauwaze ❤ to w sumie Twój wątek, Ty go założyłaś i bardzo długo byłaś jego sercem i duszą, dobrze że już wróciłaś do pisania, przykro mi, że wyszło Wam coś z genami, dobrze doczytałam? Ta metoda in vitro polega na badaniu zarodków? Macie ustalona jakąś datę powrotu do starań?
dzięki, dużo osób opowiada mi takie historie, ale serio nie czuję jakiejś wielkiej różnicy, no może oprócz ilości i jakości śluzu - prawie nigdy go nie miałam (oprócz cyklu gdzie zaszłam) a teraz jest super książkowy, może to dobry symptom.
@doomi03 super to u Ciebie wygląda! To aktualny cykl?

Nie, to poprzedni :p ... w tym cyklu sobie totalnie odpuscilam testy i sprawdzanie czegokolwiek (przez ponad pół cyklu nawet nie wiedziałam ktory mam dc bo nawet tego nie chcialo mi się liczyć xD). Ogolnie teraz skupilam się na zbijaniu tsh, wiec raczej nastawilam sie ze i tak ten cykl będzie stratny więc luz i olewka xD

Nie, to poprzedni :p ... w tym cyklu sobie totalnie odpuscilam testy i sprawdzanie czegokolwiek (przez ponad pół cyklu nawet nie wiedziałam ktory mam dc bo nawet tego nie chcialo mi się liczyć xD). Ogolnie teraz skupilam się na zbijaniu tsh, wiec raczej nastawilam sie ze i tak ten cykl będzie stratny więc luz i olewka xD
Ale szkoda, widać ładnie pik LH, no tak TSH najlepiej koło 1,5, ile to człowiek rzeczy musi ogarnać żeby zajść, a niby taka prosta sprawa :oo: czasem trzeba wyluzować, u nas udało się przy oleju z wiesiołka, duphastonie, codziennych przytulankach i totalnej rezygnacji, ale nie takiej cichej z nadzieją że się uda, tylko serio już zaczęłam myśleć o innych metodach zajścia, zrobiłam zapas tamponów i podpasek :-D i dopiero niedawno zużyłam. Trzymam kciuki oby i u Ciebie tak było ;)

Ale szkoda, widać ładnie pik LH, no tak TSH najlepiej koło 1,5, ile to człowiek rzeczy musi ogarnać żeby zajść, a niby taka prosta sprawa :oo: czasem trzeba wyluzować, u nas udało się przy oleju z wiesiołka, duphastonie, codziennych przytulankach i totalnej rezygnacji, ale nie takiej cichej z nadzieją że się uda, tylko serio już zaczęłam myśleć o innych metodach zajścia, zrobiłam zapas tamponów i podpasek :-D i dopiero niedawno zużyłam. Trzymam kciuki oby i u Ciebie tak było ;)

Prosta sprawa dla tych którzy nie chcą i wpadają od tak o xD
Ale nikt mi nie wmowi że zrobienie dziecka planowanego to taka prosta i szybka sprawa xD
No ja na razie nie myślę o innych metodach bo za wcześnie :p dopiero jakis czas temu mogliśmy ruszyć w końcu ze staraniami, wiec to w sumie moj 3cs (mimo ze na forum jestem już przecież od ponad roku xD).
13 lipca robilam tsh i wyszło 3,17... w zeszły poniedziałek byłam u endo, nie stwierdziła niedoczynnosci na szczęście ale leki dala zeby zejsc poniżej tych 2... także od tygodnia wcinam letrox i zobaczymy za jakis czas z jakim skutkiem. Powtórzę sobie za jakieś 2 tyg badanie żeby zobaczyć czy coś spada w ogole, czy może trzeba zwiększyć dawke.
Ale póki nie zobaczę że tsh spadło to jakoś się nie nastawiam... ale moze to i lepiej... bo wiadomo ze im człowiek mniej o tym mysli tym lepiej sie jakoś funkcjonuje ;)
Dziękuję :)

U mnie wystarczyl [emoji3526] szczęśliwy cykl był pierwszym z clo, tylko z jednym pęcherzykiem i byla mega podjarana samym faktem, że w ogóle coś wyhodowalam [emoji23] potem seks w zalecone dni i bum! Dziś zaczęłam 24 tc [emoji16]
Dziewczyny byłam na monitoringu i jest na lewym jajniku jeden pęcherzyk 1.39 x 1.12 w czwartek ponownie wizyta czy rośnie. Czy jeden to jest wystarczająco?

Ciągle podczytuje co u Ciebie jeśli tylko Cię zauwaze ❤ to w sumie Twój wątek, Ty go założyłaś i bardzo długo byłaś jego sercem i duszą, dobrze że już wróciłaś do pisania, przykro mi, że wyszło Wam coś z genami, dobrze doczytałam? Ta metoda in vitro polega na badaniu zarodków? Macie ustalona jakąś datę powrotu do starań?
dzięki, dużo osób opowiada mi takie historie, ale serio nie czuję jakiejś wielkiej różnicy, no może oprócz ilości i jakości śluzu - prawie nigdy go nie miałam (oprócz cyklu gdzie zaszłam) a teraz jest super książkowy, może to dobry symptom.
@doomi03 super to u Ciebie wygląda! To aktualny cykl?
"Diagnostyka preimplantacyjna to metoda pozwalającą na genetyczną analizę komórek jajowych przed lub po zapłodnieniu bądź też zarodków przed podaniem ich do macicy przyszłej matce. PGD pozostaje w ścisłym związku z technikami wspomaganego rozrodu (zapłodnieniem in vitro). "
No i ze względu na mój kariotyp właśnie taka decyzja, 1 sierpnia powinny być wyniki męża.

reklama
A czy ktoś może mi powiedzieć co znaczy ta pusta kropka przy wykresie temp? Wszystkie są pełne a ta jedna pusta

Załączniki

• Screenshot_2019-07-30-23-34-16-592_pl.ovufriend.app.png
    Screenshot_2019-07-30-23-34-16-592_pl.ovufriend.app.png
    53,3 KB · Wyświetleń: 88
Do góry