reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny szukam informacji o badaniu szyjki. Zapomniałam która z Was mi tak fajnie wcześniej doradziła, przepraszam.
Dziś jest 8dc. W południe badałam to wydawała mi się niżej niż teraz. Teraz muszę głębiej włożyć palec. Ale w obu przypadkach wydawało mi się że jest otwarta. Rodziłam przez CC jakieś lat temu. A czytałam że u rodzących może być już zawsze lekko otwarta. Nie mniej jednak nie wiem co o tym.myslec. test owulacyjny wogóle prawie nie wykazał drugiej kreski.
Chyba ja. ;) Jak znajdę ten post to Ci podrzucę. :)

Hejka! :)
Nie wytrzymałam, dzisiaj tak tragicznie się czułam rano że ledwo żyjąc poszłam na betę. Jestem 8dpo, okres ma być 4.08. Wyszła beta 2.30.. teraz głowa mi pęknie od myśli [emoji85]
Zależy jaką masz normę w laboratorium. Jeśli myślisz, że coś jest na rzeczy zrób badanie jeszcze raz po 48h aby zobaczyć czy jest przyrost. W moim labo taki wynik hcg wskazywałby na brak ciąży pod względem norm. Ale! Zazwyczaj jak jest negatywna to jest 0.100 więc raczej myślałabym, że coś jest na rzeczy.

Zdecydowanie za szybko zrobiłaś tą betę, ale tak jak pisze Migdalove - powtórz za jakieś 48 h, a jak wytrzymasz to nawet i po 72 j żeby ewentualny poziom hcg sie podniósł [emoji846] Fakt, że ja w jakimkolwiek labo robiłam badania to norma byla 0.100 więc taki wynik coś by mógł zacząć zwiastowac, ale z drugiej strony nie nastawiaj się aż tak i na spokojnie daj się rozwijać sytuacji.
Hejka! :)
Nie wytrzymałam, dzisiaj tak tragicznie się czułam rano że ledwo żyjąc poszłam na betę. Jestem 8dpo, okres ma być 4.08. Wyszła beta 2.30.. teraz głowa mi pęknie od myśli [emoji85]

Zdecydowanie za szybko zrobiłaś tą betę, ale tak jak pisze Migdalove - powtórz za jakieś 48 h, a jak wytrzymasz to nawet i po 72 j żeby ewentualny poziom hcg sie podniósł [emoji846] Fakt, że ja w jakimkolwiek labo robiłam badania to norma byla 0.100 więc taki wynik coś by mógł zacząć zwiastowac, ale z drugiej strony nie nastawiaj się aż tak i na spokojnie daj się rozwijać sytuacji.
O dokładnie! Tego nie odpisałam bo już zaspana byłam. Przy takim wczesnym wyniku bety to lepiej te 72h poczekać chociaż doskonale rozumiem, że najchętniej zrobiła by każda z nas na drugi dzień już kolejną betę. ;)

Zależy jaką masz normę w laboratorium. Jeśli myślisz, że coś jest na rzeczy zrób badanie jeszcze raz po 48h aby zobaczyć czy jest przyrost. W moim labo taki wynik hcg wskazywałby na brak ciąży pod względem norm. Ale! Zazwyczaj jak jest negatywna to jest 0.100 więc raczej myślałabym, że coś jest na rzeczy.

Wiem wiem że powinnam poczekać ale nie dało się, nie należę do osób cierpliwych [emoji3] do jutra na pewno poczekam, zobaczę czy wytrzymam do czwartku. Mam wielki mętlik w głowie bo objawowo wszystko się zgadza, jedynie wydaje mi się bardzo wcześnie. W poprzedniej ciąży takie objawy miałam z 2tyg później. Ale zobaczymy, może się uda :)

Wiem wiem że powinnam poczekać ale nie dało się, nie należę do osób cierpliwych [emoji3] do jutra na pewno poczekam, zobaczę czy wytrzymam do czwartku. Mam wielki mętlik w głowie bo objawowo wszystko się zgadza, jedynie wydaje mi się bardzo wcześnie. W poprzedniej ciąży takie objawy miałam z 2tyg później. Ale zobaczymy, może się uda :)
Rozumiem Cię doskonale, ja też jestem w gorącej wodzie kapana, ale tak do trzech dni przed terminem @ wytrzymywalam [emoji23]

Dziewczyny polecacie coś z zeń-szeniem, coś na pobudzenie żeby nie czuć takiej senności w kółko ale też z drugiej strony potrzebuje czegoś na stres. Od początku tego cyklu czuje się zestresowana. Tak ogólnie ale też konkretnie związane z cyklem. Rozumiecie o co.mi chodzi? U mnie niestety stres powoduję senność..

reklama
Może masz niedobór magnezu?
Dziewczyny polecacie coś z zeń-szeniem, coś na pobudzenie żeby nie czuć takiej senności w kółko ale też z drugiej strony potrzebuje czegoś na stres. Od początku tego cyklu czuje się zestresowana. Tak ogólnie ale też konkretnie związane z cyklem. Rozumiecie o co.mi chodzi? U mnie niestety stres powoduję senność..

Do góry