reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Obserwuj dalej i narazie sie nie zalamuj! Dopóki nie ma okresu to wszystko jest możliwe [emoji3526]
Ja tam jakoś się nie załamie, nie liczę na ciąże z tego cyklu. A jak jednak się okazałoby, że to jest to to na pewno się nie obrażę. :p
Bardziej to samopoczucie mnie dobija. Musiałam się zwolnić z pracy, więcej w toalecie przesiedziałam niż przy biurku.

reklama
No właśnie nie wiem..... Chciałabym naturalnie bez żadnych leków :( ale nie sadze by się udało :( więc lekarz dał mi jeszcze miesiąc i zobaczymy... Chyba nie będzie innego wyjscia
Ja uważam, że po to medycyna idzie tak do przodu, aby nam pomagać. [emoji3526] Nikt nie czeka, aż organizm sam zacznie walczyć z rakiem tylko od razu wdraża się chemię. Niektórzy lekarze czekają z kolei zbyt długo na wdrażanie leków stymulujacych, a tak jak pisała młoda - od clo zazwyczaj sie zaczyna wspomaganie, ale nieraz przyczyn jest więcej i później miesiące uciekają, jeden za drugim, aby wdrażać to inne środki i próbować innych metod.
Jeśli nie udaje się zajść w ciążę naturalnie to jak najbardziej trzeba sobie pomóc np clo. Ale też trzeba brać pod uwagę że clo nie każdej pomaga. Ale do póki nie spróbujesz nie będziesz wiedziała czy na Ciebie zadziała. Ja teraz jadę do kliniki za parę dni i jeśli badania wyjdą ok to będę wdrażania za zgodą lekarza stymulacje hormonalną. Staram się już 3 lata i nadal nic. Także ja mimo tego że mam świadomość że nie na każdą zadziała clo będę próbowała ponieważ bardzo chce mieć chociaż jedno dziecko i daze do tego celu rękami i nogami aby w końcu się udało.
Otóż to, ale zazwyczaj od tego sie zaczyna. Jak clo nie pomaga to szuka się innej metody.

Ja chyba od jutra zacznę mierzyc jestem w 7 dniu cyklu. W weekend nie miałam za bardzo jak.... A wczoraj zrobiłam wieczorem test ovu było biało. Dzisiaj mnie poniosło i zrobiłam rano i jest cień drugiej kreski..... To znaczy że już już blisko? A okres @ mam nadal... Jak się jej pozbyć
Ma być ciemna kreska taka jak ta testowa lub nawet ciemniejsza wtedy oznacza że test jest pozytywny i od tego momentu owulacja wystąpi w ciągu 24-36h. Możesz wklejać nam zdjęcia to ci powiemy czy jest pozytywny

Ma być ciemna kreska taka jak ta testowa lub nawet ciemniejsza wtedy oznacza że test jest pozytywny i od tego momentu owulacja wystąpi w ciągu 24-36h. Możesz wklejać nam zdjęcia to ci powiemy czy jest pozytywny
Bebde robic I wklejać ale wlasnie siedze I mam załamke. Mialam od wtorku @, wczoraj już takie lekkie krwawienie tylko przy toalecie i myślałam że już dzisiaj się skończy calkiem.... I że zaczniemy się przytulac, nawet już wczoraj nie brałam hemorigenu, a dzisiaj krwawie mocniej jakby @ miała trwać jeszcze z 3 -4 dni. I brzuch mnie pobolewa od nowa.... Więc z rana wzięłam znowu dwa hemorigenu, po południu wezmę dwa i na noc, i ciekawe czy minie.... :(

Bebde robic I wklejać ale wlasnie siedze I mam załamke. Mialam od wtorku @, wczoraj już takie lekkie krwawienie tylko przy toalecie i myślałam że już dzisiaj się skończy calkiem.... I że zaczniemy się przytulac, nawet już wczoraj nie brałam hemorigenu, a dzisiaj krwawie mocniej jakby @ miała trwać jeszcze z 3 -4 dni. I brzuch mnie pobolewa od nowa.... Więc z rana wzięłam znowu dwa hemorigenu, po południu wezmę dwa i na noc, i ciekawe czy minie.... :(
Bierzesz magnez? Kiedyś też czytałam, że przy plamieniach powinno zażywać się magnez

Ja uważam, że po to medycyna idzie tak do przodu, aby nam pomagać. [emoji3526] Nikt nie czeka, aż organizm sam zacznie walczyć z rakiem tylko od razu wdraża się chemię. Niektórzy lekarze czekają z kolei zbyt długo na wdrażanie leków stymulujacych, a tak jak pisała młoda - od clo zazwyczaj sie zaczyna wspomaganie, ale nieraz przyczyn jest więcej i później miesiące uciekają, jeden za drugim, aby wdrażać to inne środki i próbować innych metod. Otóż to, ale zazwyczaj od tego sie zaczyna. Jak clo nie pomaga to szuka się innej metody.
Dokładnie tak. Dlatego ja już w klinice będę gadać że od 3 lat się nic nie udaje. I będę prosić o drożność jajowodow i jeśli się nie uda to będę nalegac o stymulacje np clo. Nie ma się co przed tym wzbraniac jeśli chce się dziecka.

Tak w temacie testów, których kupiła miliony i od w wczoraj zrobiłam dwa ;) oba tylko z kreska testowa bez tej drugiej, tylko leciutki cień. Owulację flo wyznaczyło w pt. Jak to jest? Czy od testów negatywnych do pozytywnychija tylko 5 dni?

reklama
Do góry