reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Tu się zgodzę ale jeśli miała zlecone badania lub sama na nie poszła to pielęgniarka powinna ja po informować żeby powiedziała chwilę bo to ma znaczenie w oznaczeniu prolaktyny.

Ja jak szłam na prolaktyne to nie miałam stosunku 24 godziny przed badaniem 20 minut przed pobraniem krwi musiałam siedzieć.

reklama
Tu się zgodzę ale jeśli miała zlecone badania lub sama na nie poszła to pielęgniarka powinna ja po informować żeby powiedziała chwilę bo to ma znaczenie w oznaczeniu prolaktyny.

Ja jak szłam na prolaktyne to nie miałam stosunku 24 godziny przed badaniem 20 minut przed pobraniem krwi musiałam siedzieć.
A widzisz u mnie już nie informują, pobierają i tyle. Dobrze, że ja wcześniej wiedziałam jak się przygotować. :)

Jest tyle czynników podwyższających prolaktynę, że taki wynik jest na prawdę ok. :) Wystarczy nie posiedzieć 10 minut przed badaniem i wejść od razu na pobranie i już wynik będzie wyższy. :)
Do badania prolaktyny przygotowałam się tak jak pisałaś + przed siedziałam bo była kolejka :)
Zastanawia mnie ten niski estradriol :/

reklama
Do góry