reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny czy pisałyście już wcześniej jakie wspomagacze bierzecie, aby zajść w ciąże. Ja słyszałam, ze mężczyzna powinien pić dużo soku ananasowego, kobieta aby poprawić jakość śluzu- olejek z wiesiołka. Oczywiście wskazane obserwacje.. temperatura, śluz i szyjka. Ale czy coś jeszcze? Macie jakieś metody które stosujecie?
U mnie ten cykl jest raczej stracony, testy z Allegro negatywne. Owulacyjny tez wychodzi negatywny, wiec myśle ze dupa blada‍♀️
Ale od następnego biorę się ostro do roboty i zamierzam testy owulacyjne połączyć z mierzeniem temperatury.

Ja polecam siemie lniane przez caly cykl i wiesiołek do owulacji.mi bardzo pomogło tez mierzenie temperatury i testy owulacyjne.Dodatkowo pilam ocet jabłkowy na odkwaszenie i imbir z herbatka ktory dziala jak aspiryna .Mąz bral olej z pestek dyni i wiesiolek.

Ja brałam inofolic a mąż androvit [emoji6]

nzjdyx8dtnebih09.png

Cześć, wszystkim. Postanowiłam napisac na tym waszym forum bo być może to komuś pomoże a jakiś czas temu sama czytałam podobne.

Starania od 10.2016,
Choroba tarczycy Tsh 2.4 Lentrox.
01.2017 ciąża. Aniołek 6t.c.
Dalen badania ogólne, starania nieregularne - mąż często wyjeżdża. Cykle 32-34.Testy owulacyjne, malo precyzyjne.
09.2017 tracę cierpliwość, zmiana taktyki.Tsh 1.5
10. 2017 monitoring cyklu przez usg. Od 1 do 15 dnia 6 kapsułek oleju z wiesiołka firmy gal. Od 16do 25 luteina 50 x2, pregna plus.. Cykl nieudany
11.2017. J. W.
12.2017. J. W. Ale biorę acard 75g być może problem z zagniezdzeniem. Odpuszczam psychicznie, dalej monitoring na usg. Umawiam wizyty na badanie nasienia i droznosc jajowodow.
01. 2018 brak okresu. Dwie kreski :)

Mimo plamien i problemów, udaje się obecnie 13t.c

Dziewczyny, koniecznie monitorg cyklu przez usg, myślę że zestaw leków też był dobry.

Życzę wszystkim cierpliwosci i nie tracenia czasu, diagnostyki i wspomagania się, omijac lekarzy którzy mowia że rok to standard.
POWODZENIA :)

Cześć, wszystkim. Postanowiłam napisac na tym waszym forum bo być może to komuś pomoże a jakiś czas temu sama czytałam podobne.

Starania od 10.2016,
Choroba tarczycy Tsh 2.4 Lentrox.
01.2017 ciąża. Aniołek 6t.c.
Dalen badania ogólne, starania nieregularne - mąż często wyjeżdża. Cykle 32-34.Testy owulacyjne, malo precyzyjne.
09.2017 tracę cierpliwość, zmiana taktyki.Tsh 1.5
10. 2017 monitoring cyklu przez usg. Od 1 do 15 dnia 6 kapsułek oleju z wiesiołka firmy gal. Od 16do 25 luteina 50 x2, pregna plus.. Cykl nieudany
11.2017. J. W.
12.2017. J. W. Ale biorę acard 75g być może problem z zagniezdzeniem. Odpuszczam psychicznie, dalej monitoring na usg. Umawiam wizyty na badanie nasienia i droznosc jajowodow.
01. 2018 brak okresu. Dwie kreski :)

Mimo plamien i problemów, udaje się obecnie 13t.c

Dziewczyny, koniecznie monitorg cyklu przez usg, myślę że zestaw leków też był dobry.

Życzę wszystkim cierpliwosci i nie tracenia czasu, diagnostyki i wspomagania się, omijac lekarzy którzy mowia że rok to standard.
POWODZENIA :)
Zgadzam się, omijać lekarzy, którzy chcą czekam minimum rok, bo według mnie to Strata czasu...w naszym przypadku też pomógł monitoring, luteina i acard [emoji4]...nie są to bardzo kosztowne badania ani bardzo ingerujące w gospodarke hormonalną leki, wiec mądry lekarz przepisze je bez obaw.

nzjdyx8dtnebih09.png

Zgadzam się, omijać lekarzy, którzy chcą czekam minimum rok, bo według mnie to Strata czasu...w naszym przypadku też pomógł monitoring, luteina i acard [emoji4]...nie są to bardzo kosztowne badania ani bardzo ingerujące w gospodarke hormonalną leki, wiec mądry lekarz przepisze je bez obaw.

nzjdyx8dtnebih09.png
Ola, w jaki sposob przyjmowalas acard? W ktore dni cyklu i ile mg dziennie? Planuje zazywac na zagniezdzenie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

nzjdyx8dtnebih09.png
Mi jak lekarz powiedzial ze mamy czekac rok to bylam juz madrzejsza i powiedzialam ze po prostu sie nie zabezpieczamy od ponad 4 lat więc sila rzeczy cos jest nie tak

Hej dziewczyny jak przygotowania do świąt ?. Ja dziś zaliczyłam aptekę kopiłam pre-nalen na to moje przeziębienie, jeszcze na wredną sprzedawczyni trafiłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry