Można jednoczenie badać prolaktyne + progesteron skoro jedno powinno być początkiem cyklu a drugie 7dpo?W piatek planuję isc zrobić badania takie jak: FSH, LH, TSH, FT3, FT4, PROLAKTYNA, PROGESTERON.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Można jednoczenie badać prolaktyne + progesteron skoro jedno powinno być początkiem cyklu a drugie 7dpo?W piatek planuję isc zrobić badania takie jak: FSH, LH, TSH, FT3, FT4, PROLAKTYNA, PROGESTERON.
Tp prolaktyne zbadam, bp będę miec akurat 5 dzień cyklu.Można jednoczenie badać prolaktyne + progesteron skoro jedno powinno być początkiem cyklu a drugie 7dpo?
Prolaktyne można badać w dowolnym dniu cyklu.Można jednoczenie badać prolaktyne + progesteron skoro jedno powinno być początkiem cyklu a drugie 7dpo?
Prolaktyne bada sie w 3-5 dniu cyklu.Prolaktyne można badać w dowolnym dniu cyklu.
Może gdzieś tam na forach tak jest napisane, ale prawdę mówiąc dwóch specjalistów mi powiedziało, że nie ma znaczenia w którym dniu cyklu bada się akurat prolaktynę. Dodam jeszcze, że na stronie np medistore, którą ja się sugeruje jeśli chodzi o przygotowania do badań czy szczegóły badań, przy innych hormonach np progesterone jest napisane kiedy jest najwyższe stężenie a przy prolaktynie już nie. Bo to nie ma znaczenia odnośnie wyników.Prolaktyne bada sie w 3-5 dniu cyklu.
Dokładnie prolaktyne można robić zawsze. A jeśli chodzi o fsh LH się robi między 2-5dc progesteron 20-21 dc tak samo jak tsh ft3 ft4 można robić w każdym dniu cyklu.Może gdzieś tam tak jest napisane, ale prawdę mówiąc dwóch specjalistów mi powiedziało, że nie ma znaczenia w którym dniu cyklu bada się akurat prolaktynę.
Kiedyś mówili że obojętnie kiedy, a teraz raczej wszędzie piszą że 3-5Prolaktyne bada sie w 3-5 dniu cyklu.
Ciekawe hm byłam przekonana i nie raz słyszałam/czytałam że 3-5dc ile osób tyle opiniiJak dobrze pamiętam to Endo robił mi prolaktyne w 9 dc dokładnie zobaczę jak otrzymam wyniki.
No czasami tak jest. Ale najwidoczniej nie robi to różnicy kiedy się wykonuje takie badanie.Ciekawe hm byłam przekonana i nie raz słyszałam/czytałam że 3-5dc ile osób tyle opinii