reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja wczoraj też zrobiłam zasiewy na swoim tarasie :D zasialam koper, pietruszkę i posadzilam cebulę z dymki. Mam jeszcze 3 doniczki na seler, por i lubczyk, ale to będę sadzic już z pikówek więc czekam do końca kwietnia, aż pojawia się sadzonki. Będę mieć też petunie w dwóch, wysokich donicach, ale na kwiatki też jeszcze za wcześnie. Ogólnie taras mamy 47 m2 więc mogę szaleć :D mamy meble ogrodowe, hustawke, grilla elektrycznego, może jeszcze kupię jakieś lampiony i elementy dekoracyjne ale nie wszystko naraz, bo zbanktutujemy hahaha

reklama
Cześć!
Jestem tu nowa, ale mam problem jak większość z Was :(.
W maju minie rok jak pobraliśmy się z mężem i półtora roku odkąd staramy się o dziecko.
Dwa razy już straciłam wczesną ciąże 4 tyg w lipcu i 4,5 tyg w październiku.
Moje wyniki są wszystkie dobre, miałam zawyżona prolaktynę ale po norprolacu jest ok.
W grudniu byłam w szpitalu na badaniu drożności jajowodów, wyniki są wręcz rewelacyjne zdaniem lekarzy. Mąż ma wyniki jak to określili lekarze wręcz wzorowe.
Przed każdą miesiączką miałam około tygodniowe plamienia. W tym cyklu dostałam luteinę dopochwową 2x1 100mg, lekarz powiedział, że to od niskiego progesteronu pojawiają się te plamienia i dlatego mi zalecił luteinę.
Już nie ma siły walczyć. Codziennie się dowiaduję, że jakaś koleżanka jest w ciąży albo ktoś znajomy zostanie ojcem...
Jestem 8 dni po owulacji (cykle mam monitorowane), dziś dostałam takiego śluzu w kolorze kawy z mlekiem..
Nigdy tak nie miałam, boję się, że to za wczesna miesiączka i kolejny miesiąc starań na marne :(

Cześć!
W maju minie rok jak pobraliśmy się z mężem i półtora roku odkąd staramy się o dziecko.
Moje wyniki są wszystkie dobre, miałam zawyżona prolaktynę ale po norprolacu jest ok.
W grudniu byłam w szpitalu na badaniu drożności jajowodów, wyniki są wręcz rewelacyjne zdaniem lekarzy. Mąż ma wyniki jak to określili lekarze wręcz wzorowe.
Przed każdą miesiączką miałam około tygodniowe plamienia. W tym cyklu dostałam luteinę dopochwową 2x1 100mg, lekarz powiedział, że to od niskiego progesteronu pojawiają się te plamienia i dlatego mi zalecił luteinę.
Już nie ma siły walczyć. Codziennie się dowiaduję, że jakaś koleżanka jest w ciąży albo ktoś znajomy zostanie ojcem...
Jestem 8 dni po owulacji (cykle mam monitorowane), dziś dostałam takiego śluzu w kolorze kawy z mlekiem..
Nigdy tak nie miałam, boję się, że to za wczesna miesiączka i kolejny miesiąc starań na marne :(
A mąż robił badania fragmentacji plemników, test wiązania z hialuronianem? Bo nam to zaproponował lekarz, u mnie też wstępnie wszystko ok a wczesne poronienia mogą wynikać z nieprawidłowych plemników, źle zbudowanych.

Rozumiem twoje obawy. Przykro mi że ty też musiałaś przez to przejść. Jeżeli chodzi o wyniki to ci zazdroszczę. Ja chyba nie doczekam takiego dnia aby moje wyniki były tak super jak twoje. Jeśli chodzi o śluz to nie mam pojęcia ponieważ ja mam cały czas śluz wodnisty przezroczysty w dodatku nie odczuwam owulacji nawet nie mam bólu brzuchu przed miesiączka ani w trakcie. Ja właśnie czekam na miesiączke. Mam dostać w sobotę ale znając mnie mi się spóźni jak co miesiąc. Może inne dziewczyny coś ci doradza bo ja nie chce wprowadzać w błąd i nie chce żebyś się potem przeze mnie nie potrzebnie martwiła. Ja też w maju będę miała 2 lata po ślubie i od dwuch lat staramy się o dziecko ale nic u nas nie idzie do przodu. Trzymam za Ciebie kciuki żeby się szybko udało zajść w ciążę i ja donosic do końca. [emoji110][emoji110][emoji173]

Cześć!
Cześć. Tydzień plamienia przed @ to nie jest dobrze dlatego może dochodziło do poronienia

Cześć!
Może to implantacja?
Edit: wiesz jak długą masz fazę lutealną?

reklama
Do góry