reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Robiłam dziś irygację ale póki co jest gorzej. Robie inhalacje z olejkiem. Dokucza ki najbardziej to rozpieranie głowy, w ciąży nie wiem czy jestem i czy w związku z tym nic się nie stanie jak wezmę jakiś lek. Lampy nie mam też niestety.

Paracetamol mozesz. Zreszta lepiej wyleczyc w tak wczesnej ciazy jakby byla niz czekac.

reklama
Robiłam dziś irygację ale póki co jest gorzej. Robie inhalacje z olejkiem. Dokucza ki najbardziej to rozpieranie głowy, w ciąży nie wiem czy jestem i czy w związku z tym nic się nie stanie jak wezmę jakiś lek. Lampy nie mam też niestety.
Podobno we wczesnej ciąży, czyli w momencie kiedy kobieta nie jest w stanie w żaden sposób się o niej dowiedzieć silny zarodek sobie poradzi i jest,,chroniony,, przed czynnikami zewnętrznymi tj. leki czy wypity alkohol, a słaby niestety nie przetrwa i spłynie z krwią. Taka naturalna selekcja słabych osobników.

Hej. Niewiem czy jeszcze ktos mnie tu pamieta ale u mnie dalej brak ciazy. Obecnie zaczol sie 20cykl i trace juz nadzieje ze sie uda. Jest tu ktos z starszych staraczek?
Ja jestem Kasieńka. Podczytuje dziewczyny. Choć nie wchodzę codziennie. U mnie były 4 miesiące przerwy. Niebawem wracam do "gry". Powodzenia dla Ciebie.. Nie poddawaj się!

Chyba zaraz jajo zniosę... byłam pewna, że dziś dostanę na maila wyniki badań krwi. A tu 21 i nic... ostatnio dostałam o 20 :/ a już mnie ciekawość zżera jak moje hormony

Podobno we wczesnej ciąży, czyli w momencie kiedy kobieta nie jest w stanie w żaden sposób się o niej dowiedzieć silny zarodek sobie poradzi i jest,,chroniony,, przed czynnikami zewnętrznymi tj. leki czy wypity alkohol, a słaby niestety nie przetrwa i spłynie z krwią. Taka naturalna selekcja słabych osobników.
Dziękuję Wam za podpowiedzi.

reklama
No ładnie. Wy idziecie na luz, a ja zamówiłam termometr owulacyjny, testy owulacyjne i ciążowe. Kto teraz będzie mnie instruował? [emoji6][emoji23] Spoko dziewczyny, zamówiłam, bo jestem ciekawa jak zmienia się mój organizm w trakcie cyklu. Chcę również porównać temperaturę z testami owulacyjnymi. Żeby nie było- też będę podchodzić do tego na luzie. Jak najlepiej mierzyć temperaturę? Kiedyś, przez parę dni mierzyłam w pochwie, ale termometr zwykły i nie chciało mi się dalej tego robić. Nie chce mi się codziennie go dezynfekować, zważywszy na to, że mam teraz infekcję.

Do góry