reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
To jest ta sama firma i wychodzi na to, czemu są już pustki w hurtowniach i wyprzedają ten akurat. Tak jakby go wycofywali, ciekawe. Tamten nie ma w składzie połowy rzeczy.

U mnie to było tak: 1 cykl z CLO więc chodziłam na monitoringi. 10 dc (piątek) - tylko jeden pęcherzyk dominujący 10 mm, lekarz zalecił starania w środę i czwartek, następnie 17 dc kontrol (kolejny piątek). Pecherzyk miał 18 mm, lekarz kazał się starac w sobotę i niedzielę, co uczynilismy w poniedziałek 20 dc byłam znowu na kontroli i wtedy już był tylko płyn w zatoce :) w niedzielę zastosowalam żel conceive plus, w sobotę zapomniałam, a że nie wiem który dzień był tym, w którym nastąpiła owu to ciężko stwierdzić czy ten żel pomógł czy nie :D tzn przytulanki były też i na początku cyklu, ale później stosowalismy się do zaleceń. Ogólnie mój mąż zapomniał o moich dwóch wizytach więc mu nie mówiłam, że to już, teraz, zaraz. Zainicjowałam zbliżenie i myślę, że przez to był bardziej zrelaksowany. Ja oczywiście o tym myślałam, bo jak nie myśleć skoro to ma być w ten konkretny dzień?
Ja też myślałam, nie wiem na ile mój mąż myślał [emoji14] Nie mówiłam mu że to już teraz, czekałam tylko na rozciągliwy i przezroczysty śluz.

Wreszcie zamawiam termometr owulacyjny. Powinnam mieć go już dawno, od momentu kiedy zaczęliśmy się starać. Firma Microlife chyba należy do tych dobrych? W ogóle na Gemini mają pakę 5 owu+2 ciążowe za 11 zł

Może ktoś potrafi mi podpowiedzieć czy przesadzam czy jednak nie ale jestem stymulowana clo i obecnie w koncowce cyklu, za parę dni planowo miesiączka ale póki jej nie ma nie mam jeszcze pewności co do niego stanu ;) natomiast mam okropne zapalenie zatok, ledwo oddycham A ciśnienie rozsadza głowę. Nic nie biorę bo nie wiem czy mogę... czy wstrzymać się czy może skoro nie wiem że jestem w ciąży brać leki?

Może ktoś potrafi mi podpowiedzieć czy przesadzam czy jednak nie ale jestem stymulowana clo i obecnie w koncowce cyklu, za parę dni planowo miesiączka ale póki jej nie ma nie mam jeszcze pewności co do niego stanu ;) natomiast mam okropne zapalenie zatok, ledwo oddycham A ciśnienie rozsadza głowę. Nic nie biorę bo nie wiem czy mogę... czy wstrzymać się czy może skoro nie wiem że jestem w ciąży brać leki?
Hej, z lekami lepiej nie ryzykować. Próbowałaś irygacji wodą morską? albo inhalacji? Mi ostatnio (tak, wiem, nie ta część ciała) pomogła potłuczona biała kapusta. Może akurat ;) naświetlanie podczerwienią chyba można w ciąży? To wszystko o czym pomyślałam, w ciąży nigdy nie byłam, ale takimi sposobami radziłam sobie z zatokami.

Robiłam dziś irygację ale póki co jest gorzej. Robie inhalacje z olejkiem. Dokucza ki najbardziej to rozpieranie głowy, w ciąży nie wiem czy jestem i czy w związku z tym nic się nie stanie jak wezmę jakiś lek. Lampy nie mam też niestety.

reklama
Robiłam dziś irygację ale póki co jest gorzej. Robie inhalacje z olejkiem. Dokucza ki najbardziej to rozpieranie głowy, w ciąży nie wiem czy jestem i czy w związku z tym nic się nie stanie jak wezmę jakiś lek. Lampy nie mam też niestety.
to chyba najlepiej udać się do lekarza. Zdrówka :*

Do góry