EklerkaDaria
Fanka BB :)
Zawsze wiedziałam, że mam niedoczynnosc, a mama z kolei miała nadczynność, po latach okazalo się że to Graves Basedova. Przeszła dwie operacje oczu. Któregoś dnia po silnych emocjach rano obudziła się z takim wytrzeszczem oczu, że nie mogła ich zamknąć. Przeżyłam horror jak poszłam do niej do sypialni a ona spała z otwartymi oczami, myślałam że nie żyje. Strasznie to wyglądało. Nacierpiała się. Szczerze mówiąc nie czytam i nie chce czytać o tej chorobie, wole nie wiedzieć. Choroby tarczycy są dziedziczne. I tak jak napisałaś to większość to skutki po Czarnobylu. Jutro jestem u lekarza zobaczymy co ona na to.@Kasienka3b a kochana na oczy. Jedną już miałam w styczniu, w kwietniu miala być druga ta najistotniejsza. Po rekonwalescencji mieliśmy powoli starania zacząć a tu się odwleka baaardzo. Mogę nie zdążyć.
@EklerkaDaria paskudna choroba ale ja słyszałam, że ona czesto jest wynikiem ciąży i potem ustapuje. A dzoedziczne go jest? Co lekarz na to?
@aga6, to Czarnobyl i jego skutki....
Trzymam kciuki za szybki termin drugiej operacji! Oby szybko i bez komplikacji się obyło!
Ostatnia edycja: