reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A wczesniej na zwykly "przegladzie" bylas w zwiazku ze staraniami ?
Mysle ze podstawowe badania jak krew, mocz, pakiet tarczycowy, prolaktyna, progesteron po owu, to nie zaszkodzi zrobić [emoji106]

Co to jest IGF_PB1 ? [emoji848]
Podwyzszony progesteron to problem ? [emoji848] chyba lepiej jeśli jest wyższy niz za niski...

No ja sie o niedoczynność dowiedziałam przy pierwszych badaniach w ciąży...gdybym zbadala i zaczela leczyc przed to pewnie ominal by mnie caly ten strach o malucha jak zobaczylam pierwszy wynik ponad 5...
IGF- PB1 to jest insulinopodobny, stąd badania kolejne.
A progesteron podwyższony nie pozwala się chyba zadomowić Fasolce, chyba?

reklama
IGF- PB1 to jest insulinopodobny, stąd badania kolejne.
A progesteron podwyższony nie pozwala się chyba zadomowić Fasolce, chyba?
Raczej nie. Zbyt niski progesteron utrudnia zagniezdzenie i utrzymanie ciąży dlatego wtedy zazwyczaj dziewczyny dostaja na początku ciąży/zaraz po owu luteine lub duphaston zeby podniesc progesteron bo bez niego ciaza sie nie utrzyma.
No i progesteron najlepiej badac okolo 7dpo.

Raczej nie. Zbyt niski progesteron utrudnia zagniezdzenie i utrzymanie ciąży dlatego wtedy zazwyczaj dziewczyny dostaja na początku ciąży/zaraz po owu luteine lub duphaston zeby podniesc progesteron bo bez niego ciaza sie nie utrzyma.
No i progesteron najlepiej badac okolo 7dpo.
mi lekarz z kliniki niepłodności zalecił właśnie 3 dc.

mi lekarz z kliniki niepłodności zalecił właśnie 3 dc.
Dziwne to... dziewczyny badaja zawsze po owulacji zeby sprawdzic czy wynik jest dobry czy nie bo jesli nie to wtedy wiadomo mozna dzialac i w kolejnym cyklu zaraz po owulacji wlaczyc luteine czy duphaston (progesteron)...
No i to na pewno nalezy badac najlepiej 7dni po owu..

Sama w ciazy przez jakis czas bralam duphaston.

reklama
To witaj w klubie ;) ja jestem mojemu doktorowi bardzo wdzięczna, że szybko zaczął działać w kwestii stymulacji moich jajników, bo niektórzy każą czekać na Bóg wie co nawet i do roku, a dopiero po tym czasie coś zalecają na wspomoganie. Jestem pierwszy cykl z owu, udaną, po stymulacji clo. Jadę teraz na duphastonie, bo w między czasie,,zaliczyłam,, ciążę biochemiczna. Zobaczymy czy coś sie wykluje :) a stosowala któraś z Was żel conceive plus?
Stosowałam i zaszłam - niestety bez happy endu. Ale polecam zel :)

Do góry